BingTracker - Hoe te verwijderen

BingTracker

BingTracker is niet de toepassing die je op je pc wil laten staan. Het voert verschillende kwaadaardige activiteiten uit en wordt daarom beschouwd als ongewenst. BingTracker hoort thuis in de adware categorie. Als je advertenties opmerkt met de slogan “brought to you by BingTracker” of “ads by BingTracker” op je browser – werd je computer geïnfecteerd door deze malware en moet je dit oplossen. Als je niet weet waar beginnen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je voorzien van volledige instructies om deze infectie moeiteloos te verwijderen.

Ten eerste, je hebt een betrouwbaar anti-malware tool nodig. We raden je aan om Spyhunter of StopZilla te gebruiken. Download gewoon één van deze tools en installer het, scan er daarna je computer mee. Het zal automatisch het virus detecteren en in een mum van tijd. Het zal ook in de toekomst je pc beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite om zo’n bescherming op je pc te installeren. Je kan ook andere anti-malware programma’s gebruiken als je dat wenst.

En dit is niet de enige manier om verlost te worden van deze kwaadaardige adware. Je kan BingTracker ook manueel verwijderen. We hebben een manuele verwijderingshandleiding gemaakt om je te helpen met dit ingewikkelde proces – scroll helemaal naar onderaan dit artikel om deze te vinden. Volg alle stappen zorgvuldig en als er iets niet duidelijk is of je kan de verwijdering niet voltooien, aarzel dan niet om ons te contacteren via de onderstaande commentaar sectie. We zullen proberen om je te voorzien van de nodige bijstand.

Als je meer wilt te weten komen over de specifieke eigenschappen van BingTracker, lees dan dit artikel verder.

Bing Tracker

BingTracker kan er op het eerste zicht uitzien als een nuttige toepassing, maar dat is het niet. Hoewel het belooft om je surf ervaring te verbeteren en je tijd te besparen, zijn dit gewoon botweg leugens. BingTracker is een browser add-on welke verantwoordelijk is voor het tonen van vervelende advertenties aan de gebruiker. Het kan toegevoegd worden aan bijna alle populaire browsers, inclusief Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Deze advertenties kunnen in allerlei vromen getoond worden, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, contextuele of banner advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of venster met daarop een advertentie geopend worden. Deze advertentie verschijnen meestal op e-commerce websites zoals eBay of Amazon en bieden je aan om bepaalde goederen te kopen tegen een gunstigere prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep. Ze willen gewoon je aandacht trekken en je er op laten klikken. Dit raden we je niet aan om te doen.

Als je op een advertentie klikt die getoond wordt door BingTracker, zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van verschillende cyber criminelen. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden of als je probeert om hier iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen. Verschillende cyber criminelen, zoals hackers of scammers sponseren BingTracker voor het tonen van hun advertenties. Als je dus BingTracker op je computer hebt staan, kunnen cyber criminelen je rechtstreeks op je browser bereiken op een dagelijkse basis.

Een andere ongewenste eigenschap van BingTracker is het verzamelen van data. Zodra het geïnstalleerd is zal het allerlei info over je verzamelen, zoals je surf geschiedenis, meest bezochte sites, zoekopdrachten, je IP adres en e-mailadres. Derden passen hun advertenties aan volgens deze data. Op deze manier zullen ze er nog aanlokkelijker uitzien en de kans dat je er op klikt zal dus toenemen. En dat is het voornaamste doel van BingTracker omdat zijn makers betaald worden voor elke klik die jij doet.

De distributiemethodes van of BingTracker

Je kan geïnfecteerd worden met deze malware door gewoon gratis software te installeren die je gedownload hebt van op een onbetrouwbare site. D.w.z. als je een freebie download en installeert, kan ook BingTracker geïnstalleerd worden. Als je dit wil vermijden, moet je de computer ten alle tijden beschermen met een betrouwbare anti-malware toepassing. Besteed bovendien ook de nodige aandacht aan het installatieproces van gratis spullen.

Sla gen stappen over en kies steeds voor de aangepaste of geavanceerde installatiemethode indien mogelijk. Ga niet te snel, want sommige van de belangrijkste info kan getoond worden in een klein lettertype en je wil deze niet. Als je merkt dat er bijkomende software geïnstalleerd wordt – sta dan niet toe dat de installatie voltooid wordt omdat het mogelijk kan gaan om BingTracker of een andere malware.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Bingtracker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Bingtracker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe BingTracker verwijderen

Hoe BingTracker te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals BingTracker installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan BingTracker .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder BingTracker van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan BingTracker en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan BingTracker, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopBingTracker verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan BingTracker. Klik op het icoon met de prullenbak naast BingTracker of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan BingTracker, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopBingTracker verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan BingTracker of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met BingTracker, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe BingTracker verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopBingTracker verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij BingTracker. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met BingTracker, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-bingtracker

Removal guides in other languages

BingTracker (en) 
BingTracker (se) 
BingTracker (fr) 
BingTracker (de)  Flag of Germany
BingTracker (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.