Blankpage3.ru virus - Hoe te verwijderen

Blankpage3.ru virus

Als je de nood voelt om een nieuwe zoekmachine te proberen, kies dan niet voor Blankpage3.ru (of Blankpage3.ru/i/search.html). Waarom raden we je aan om deze zoekmachine niet te gebruiken? Laten we beginnen met het meest duidelijke: het is eigenlijk geen nieuw zoek netwerk omdat je Google Custom Search gebruikt. Deze lage kwaliteit imitator van Google kan niet als veilig beschouwd worden en zelfs de geïmiteerde kleuren van het Google logo mogen je niet warm maken voor het idee om echt deze zoekmachine te gaan gebruiken. Er werd gemeld dat het Blankpage3.ru virus merkbare wijzigingen aanbrengt aan je browsers. Gebruikers klagen erover dat hun voorkeuren vervangen werden door het Blankpage3.ru domein en ze niet in staat waren om deze niet toegestane wijzigingen ongedaan te maken.

Over het Blankpage3.ru virus

Het Blankpage3.ru virus is geen goedaardige zoekmachine en het zal je surfen op geen enkele manier verrijken. Het zal enkel de mogelijkheid creëren om je potentieel gevaarlijk materiaal te tonen. Als je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad vervangen werd door het Blankpage3.ru domein, weet dan dat j pc geïnfecteerd werd met een browser hijacker. Deze parasieten zijn stiekeme indringers en zullen je enkel last en ongemakken bezorgen.

Als je probeert om het zoek vak, dat je op dit domein vind, te gebruiken, staat er je iets te wachten. De getoonde resultaten zullen gesponsorde links bevatten die niet getoond worden moest je een betrouwbare zoekmachine gebruiken. Aangezien Google regelmatig nieuwe beveiligingsmaatregelen treft, moet je deze (of een andere legitieme service zoals Bing of Yahoo) gebruiken voor je zoekopdrachten. Het Blankpage3.ru virus kan samenwerken met duistere derden die rogue domeinen aangemaakt hebben. Zulke sites focussen meestal op het verspreiden van malware. Daarom is het ook ten stelligste aangeraden om geen nieuwe zoekmachines te gebruiken die een slechte reputatie genieten onder IT specialisten.

Bovendien zal het Blankpage3.ru virus ook enerverende reclame campagnes tonen: klikbare banners, in-tekst advertenties, pop-ups, nieuwe tabbladen of andere gelijkaardige inhoud, die beschouwd wordt als een andere manier om je pc te infecteren met kwaadaardige codes. In vele gevallen is de promotionele inhoud op maat gemaakt en ziet hij er zeer aanlokkelijk uit. Weersta echter aan deze aanbiedingen en blijf immuun voor de rogue online reclame strategieën. Om deze sectie van het artikel te besluiten willen we nog vermelden dat het Blankpage3.ru virus ook omleidingen naar onbekende domeinen kan veroorzaken en je online activiteit kan registreren.

De distributiemethodes van het Blankpage3.ru virus

Als je jezelf afvraagt hoe de Blankpage3.ru browser hijacker erin slaagt computers te infiltreren: moet je weten dat dit geen moeilijke opgave is. Aangezien internet gebruikers vaak maar wat aan doen, willekeurige sites bezoeken en gratis toepassingen downloaden, maken misdadigers misbruik van dit onhandige gedrag. Je computer kan worden geïnfecteerd met malware na het bezoeken van dubieuze domeinen (pornografische, gok inhoud enz.). Een andere manier on beïnvloed te worden door kwaadaardige codes is door het downloaden van gratis toepassingen van op onbetrouwbare bestand delen sites. Als je software download, selecteer dan steeds de geavanceerde/aangepaste installatiemethodes en zorg ervoor dat geen bijkomende inhoud naar je computer getransfereerd wordt.

Veel internetgebruikers hebben voor Spyhunter of Malwarebytes gekozen om hun apparaten te beschermen tegen malware en andere types van virussen. Deze anti-malware tools zullen steeds het recentste neiuws over infecties volgen en je helpen om parasieten zoals het Blankpage3.ru virus te verwijderen zonder kopzorgen. Als je kiest voor een handmatige verwijdering, kan je deze onder dit artikel terugvinden.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Blankpage3 Ru Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Blankpage3 Ru Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Blankpage3.ru virus

Hoe Blankpage3.ru virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Blankpage3.ru virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Blankpage3.ru virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Blankpage3.ru virus van uw browsers

TopHoe Blankpage3.ru virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Blankpage3.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Blankpage3.ru virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Blankpage3.ru virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Blankpage3.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Blankpage3.ru virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Blankpage3.ru virus van de lijst.

Hoe Blankpage3.ru virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Blankpage3.ru virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Blankpage3.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Blankpage3.ru virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Blankpage3.ru virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Blankpage3.ru virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Blankpage3.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Removal guides in other languages

El virus Blankpage3.ru (es) 
Blankpage3.ru virus (it) 
Blankpage3.ru virus (se) 
Blankpage3.ru virus (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.