Blpsearch.com virus - Hoe te verwijderen

Blpsearch.com is een nep zoekmachine ontworpen door Aztec Media. Een reclamebureau met basis in Cyprus. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor veel browser hijackers, Blpsearch is echter een integraal onderdeel van hen.

Meestal infecteert BlPsearch computers samen met andere software. Veel software probeert om geld te verdienen door een gratis versie aan te bieden die gebundeld is met andere programma’s die variëren van een beetje nuttig tot zelfs kwaadaardig of die agressieve advertenties bevatten. Een typische bundel kan één nuttig programma bevatten, een nieuw tabblad, een zoekmachine hijacker, een adware en een nepsysteem optimaliseerders. Terwijl de wet vereist dat er gevraagd wordt aan mensen om ze te installeren, selecteren de meeste deze keuzes reeds vooraf en mensen slaan gewoon deze installatiestappen over. Daarna zal een van de BLPsearch-ondersteunde nieuw tabblad klonen zich installeren op Explorer, Chrome, Firefox of Safari en deze of een andere zoekmachine zal de standaard zoek instellingen ook gijzelen.

De hijackers verschillen zelden veel. Het nieuwe tabblad toont weerberichten en kan wat reclame tonen. Veel van deze nieuw tabblad hijackers kunnen niet op een legitieme manier geïnstalleerd worden. Er zijn geen openbare downloads voor deze scams, hun websites voorzien geen installatie instructies. Het is duidelijk dat ze weten dat geen enkele zinnige persoon ze zal gebruiken uit vrije wil. Sommige van deze parasieten hebben ook geen verwijderingsinstructies, wat duidt op een kwaadaardig programma.

BLPsearch.com heeft zelf geen zoek index. Dus moet het verschillende zoekmachines gebruiken. Elke zoekopdracht die je echter uitvoert op hun hijackers passeert door hun site en wordt dan doorgegeven aan legitieme zoekmachines. Dit wordt gedaan om de volgende redenen:


 1. Je zoekopdrachten traceren en dus je interesses. Dit kan hen toelaten je in de toekomst, gerichte advertenties te tonen
 2. Geld verdienen aan zoekmachines die nieuwe gebruikers kopen (ja, sommige zoekmachines geven geld uit zodat je hen zou gebruiken of ze zouden ophouden te bestaan). Zowel yahoo, Ask en verschillende kleinere sites hebben dit in het verleden gedaan.
 3. Hun populariteit verhogen zodat ze of de pagina kunnen verkopen of dat marketing bedrijven hen zouden inhuren om je zelfs nog meer advertenties te tonen. De Alexa populariteit rang voor BLPSearches en zijn zusters is in opmars.

Daarnaast is het gebruiken van een omleidende zoekmachine ook riskant. Dit omdat je nooit kan weten welke echte zoekpagina de resultaten zal voorzien. Ze zouden de zoekmachine kunnen veranderen in een kwaadaardige en het zou op elk ogenblik moeilijk kunnen zijn om te traceren hoe je op die pagina terechtkwam. Daarom raad ik je ten zeerste aan om BLP Search of welke nieuw tabblad kloon dan ook te verwijderen en de pc te scannen op meer parasieten.

Om het Blpsearch.com virus te vermijden, moet je voorzichtiger zijn bij het downloaden van gratis programma’s van het internet. Zorg ervoor dat je steeds de installatiestappen van alle nieuwe toepassingen volgt en laat nooit toe dat ze wijzigingen aanbrengen aan je startpagina of zoekmachine, werkbalken toevoegen of andere programma’s installeren die je niet kent. Op deze manier zal je het systeem beschermen tegen veel ongewenste programma’s die de bundelen techniek gebruiken.

Als je browsers reeds werden aangetast, verwijder dan het Blpsearch.com virus zo snel mogelijk. Een automatische verwijdering is zeer gemakkelijk en garandeert dat alle ongewenste programma’s volledig verwijdert zullen worden. Een goed anti-malware programma zal je pc ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige aanvallen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Blpsearch Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Blpsearch Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Blpsearch.com virus

Hoe Blpsearch.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Blpsearch.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Blpsearch.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Blpsearch.com virus van uw browsers

TopHoe Blpsearch.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Blpsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Blpsearch.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Blpsearch.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Blpsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Blpsearch.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Blpsearch.com virus van de lijst.

Hoe Blpsearch.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Blpsearch.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Blpsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Blpsearch.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Blpsearch.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Blpsearch.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Blpsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-blpsearch-com-virus

Removal guides in other languages

Blpsearch.com virus (en) 
Blpsearch.com-Virus (de)  Flag of Germany
El virus Blpsearch.com (es) 
Le virus Blpsearch.com (fr) 
Blpsearch.com virus (it) 
Blpsearch.com virus (se) 
Blpsearch.com ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.