BlueEagle ransomware - Hoe te verwijderen

Het BlueEagle ransomware virus werd recent ontdekt en we voelen de nood je hierover te informeren. Het werd voor het eerst opgemerkt door een bekende malware onderzoeker Michael Gillespie en gepubliceerd op Twitter. Dit Blue Eagle virus probeert je pc te infecteren en dan de bestanden die je erop bewaart te versleutelen. Om een unieke sleutel te verkrijgen die deze bestanden kan decoderen, zal je gedwongen worden een losgeld te betalen – dit is een ruw crimineel gebeuren en dit is de manier waarop deze gangsters geld verdienen.

Als je het slachtoffer werd van deze infectie en momenteel het overgrote deel van je bestanden versleuteld werd, lees dan dit artikel verder. We zullen je voorzien van gedetailleerde informatie over de infectie zelf een je de meest efficiënte oplossingen voorstellen.


BlueEagle ransomware remove

Je vraagt je misschien af hoe dit stukje malware erin slaagde je systeem binnen te dringen. De waarheid is dat je het waarschijnlijk zelf hebt binnengelaten, door niet veilig genoeg te zijn op het internet. Het BlueEagle virus wordt voornamelijk verspreid via spam mails met kwaadaardige bestanden als bijlage. Dit betekent dat als je een mail uit de spam map opent, je een enorm risico neem ten we raden je dan ook aan dit niet te doen. De BlueEagle infectie kan je system ook infiltreren in een bundel met software die je download vanop torrents of een onbetrouwbare website. De ultieme manier om ervoor te zorgen dat je computer niet geïnfecteerd wordt met malware is door hem te beveiligen met een anti-malware software met een real-time bescherming.

BlueEagle virus omschrijving

Als het reeds te laat is en het virus reeds op je computer zit, zal het automatisch het versleutelingsproces opstarten. Het is reeds een gemeenschappelijk kenmerk van ransomware om een sterke AES-codering te gebruiken, zoals we zagen bij het Bad rabbit virus en de Phobos ransomware, samen met vele anderen. Zodra het virus je computer scande op bestanden om te versleutelen, zal het aan de meeste van hen de ‘.SaherBlueEagleRansomware’ extensie toevoegen. Op deze manier weet je zeker dat het bestand versleuteld is en het niet geopend kan worden.

Zodra het versleutelingsproces afgelopen is, zal de Blue Eagle ransomware automatisch een pop-up venster openen en je bureaubladachtergrond wijzigen. Zowel de vermelde pop-up als de nieuwe bureaubladachtergrond is als een losgeldbrief, met gedetailleerde instructies over hoe te werk te gaan om het losgeld te betalen en de unieke decoderingssleutel te ontvangen die je versleutelde bestanden kan decoderen. Originele tekst van het bericht:

###### Saher Blue Eagle Ransomware ###########

Wat gebeurde er met mijn computer?

########################################

Er gebeurde niets, alleen werd je computer gehackt en dan zie je [Ransomware] op je scherm,

Je werd gehackt door (Saher blue eagle Ransomware)

Deze ransomware werd gecodeerd door (Saher blue eagle)

Samengevat [Al je bruikbare bestanden warden veilig gecodeerd].

########################################

Hoe bevrijd ik mijn bestanden?

########################################

Je kan simpelweg Decoderen in dit Programma gebruiken, maar het zal je een wachtwoord vragen,

om het wachtwoord te verkrijgen moet je me betalen op bitcoin en de internetverbinding niet verbreken,

omdat het verbreken van de internetverbinding ervoor zorgt dat je de Verbinding AI (“Verci”) verliest omdat elke pc zijn eigen signatuur heeft,

dus als je de stappen niet volgt zal je voor altijd je bestanden verliezen.

########################################

Hoe krijg ik het wachtwoord?

########################################

Net zoals we je zegden

Stap #1: Verbreek nooit de internetverbinding

(je zal blootgesteld aan risico’s worden)

Stap #2: Betaal Bitcoin (1,25) en de AI zal je het Wachtwoord toesturen (Zodra je het wachtwoord ontvangt

Decodeer en installeer een nieuwe Windows versie).

Zoals je ziet wordt er aan de slachtoffers gevraagd om 1,25 bitcoin te betalen, wat momenteel overeenstemt met $7070. Dit is veel geld en ook al zijn je versleutelde bestanden zeer belangrijk voor je en overweeg je het losgeld te betalen, raden we je toch aan dit niet te doen. Er zijn absoluut geen garanties dat je de sleutel zult ontvangen, ook niet na een succesvolle betaling.

Verwijder de BlueEagle ransomware

Er is wat goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat, het momenteel niet mogelijk is om bestanden te decoderen die versleuteld werden door deze gevaarlijke ransomware. Als je echter een back-up van je system op een externe opslag of cloud hebt, kan je dit doen door het uitvoeren van een systeemherstel.

Het goede nieuws is dat je de kwaadaardige bestanden van het virus van je computer kan verwijderen, en dit zou je onmiddellijk moeten doen. De makkelijkste manier om dit te doen is door een anti-malware toepassing te downloaden en er je computer mee te scannen. Gebruik Spyhunter – beide toepassingen zijn in staat om dit soort virus efficiënt te behandelen.

Tenslotte, als je nog bijkomende vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet en stel ze in de commentaar sectie onder dit artikel.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Blueeagle Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Blueeagle Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe BlueEagle ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat BlueEagle ransomware je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van BlueEagle ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan BlueEagle ransomware.


3. Herstel door BlueEagle ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert BlueEagle ransomware om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Verwijdering handleiding BlueEagle ransomware

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-blueeagle-ransomware

Removal guides in other languages

BlueEagle ransomware (en) 
Ransomware BlueEagle (es) 
BlueEagle ransomware (dk) 
BlueEagle ランサムウェア (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.