Boleto - Hoe te verwijderen

Tegenwoordig zijn er legio betalingssystemen waar u uit kunt kiezen om online mee te betalen. Misschien heeft u wel van een van deze gehoord – Boleto. Met Brazilië als thuisbasis, kan Boleto gebruikt worden om geld over te schrijven, bepaalde artikelen online te kopen (bijvoorbeeld Skype-tegoed) of uw internetbankieren in de gaten te houden. Het probleem is dat dit betalingssysteem door cybercriminelen bestempeld is als een serieus doelwit. Een groep cybercriminelen, die onder de naam ‘Boleto Bandits’ werkt, heeft over het afgelopen jaar een verlies van 3,75 miljard dollar veroorzaakt. Zij hebben een Boleto malware ontwikkeld, die computers infecteert en de cybercriminelen helpt geld te stelen.

Erger nog, er is vastgesteld dat er momenteel nog twee malware programma’s ontwikkeld worden met hetzelfde doel – om gebruikers van het Boleto betalingssysteem op te lichten. Hoewel zowel de namen, als de ontwikkelaars op dit moment niet bekend zijn, moeten gebruikers van Boleto ontzettend voorzichtig zijn of er zelfs vanaf zien dit betalingssysteem te gebruiken, in ieder geval de komende tijd. Onderzoek heeft aangetoond dat 1 op iedere 900 computers in Brazilië geïnfecteerd is met een of ander Boleto malware, wat er voor kan zorgen dat er geld verdwijnt van dit betalingssysteem.
boleto bancario malware

De officiële naam van deze malware is ‘Boleto Bancário’ en het kan zich ook onder andere namen ophouden. Dit malware programma gebruikt verschillende manieren van aanpak om gebruikers op te lichten en geld te stelen. De meest voorkomende is Web injectie. Deze methode wordt gebruikt om de gegevens in het ontvangersveld op de Boleto website te wijzigen. Dit voortvloeisel van Boleto heet ‘Eudupus’. Wanneer een computer geïnfecteerd is met Eudupus, wordt het ontvangersveld van Boleto gehackt, iedere keer dat er dus geld overgeschreven wordt naar de account van een gebruiker met een geïnfecteerde computer, wordt dit daadwerkelijk overgeschreven naar een buitenlandse account of die van een oplichter. Dezelfde methode om diefstal te plegen wordt ook gebruikt door andere malware, zoals Zeus, Spyeye of Citadel.

Een ander Boleto malware gebruikt de COM (Component Object Model) interface om DOM (Document Object Model) bewerkingen uit te voeren. Het is de moeite waard om te vertellen dat deze methode alleen gebruikt kan worden in Internet Explorer. De truc hier is dat het de interne gegevens van bepaalde websites aanpast en de oplichters de betalingspagina over laat nemen. De naam van deze malware is vastgesteld als ‘Domingo’. Hoewel de meeste antivirusprogramma’s de link met Boleto niet kunnen leggen.

En onder aan de lijst staat de browser extensie methode. Omdat de DOM bewerkingsmethode alleen in Internet Explorer gebruikt kan worden, was er behoefte om iets te maken dat alle andere, populaire web browsers aan kan vallen, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. Cybercriminelen zijn erin geslaagd om een browser extensie te ontwikkelen die samen kan werken met Mozilla Firefox en Google Chrome. Hoewel dit type malware, wat ‘Coleto heet, nog behoorlijk nieuw is en niet vaak voor komt, moet u hierop letten. Wanneer deze extensie eenmaal aan uw webbrowser toegevoegd is, scant het websites voor een getal dat precies overeen komt met het patroon van een Boleto getal. Nadat dat gedaan is, stelt het de cybercriminelen in staat de benodigde getallen te veranderen en tegoeden van gebruikers te stelen.

Als u zich afvraagt hoe u kunt voorkomen dat u beroofd wordt door Boleto malware, hebben wij u iets te zeggen. Ten eerste kunt u al uw Boleto betalingen met uw mobiele apparaten doen (smartphone, tablet), omdat deze malware nog niet op mobiele apparaten werkt. Maar het alleen maar kwestie van tijd, voordat cybercriminelen in staat zijn software met dit doel te ontwikkelen, Wanneer veel gebruikers hun mobiele apparaten gaan gebruiken voor Boleto transacties, zal de opbrengt uit de PC niche aanzienlijk verminderen en zullen de cybercriminelen gedwongen worden om veranderingen aan te brengen. Zoals u zien kunt, is het gebruik van een mobiel apparaat om Boleto transacties veilig mee uit te voeren maar een tijdelijke oplossing, die op de lange termijn geen goede keuze blijkt te zijn. Er zijn verschillende tactieken die u kunt gebruiken wanneer uw transacties aangevallen worden door cybercriminelen, maar deze kunnen allemaal best gemakkelijk omzeild worden. Als u dus maximale veiligheid wilt, moet u er voor zorgen dat er geen Boleto malware op uw computer draait. En dit kan geregeld worden door uw PC regelmatig te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma, zoals Spyhunter of malwarebytes. Deze zullen alle typen van Boleto malware herkennen en automatisch verwijderen. In het geval dat uw computer al geïnfecteerd is, is deze oplossing ook effectief. Als u er niet van houdt om extra software te gebruiken om uw veiligheid te garanderen, kunt u deze malware ook handmatig van uw computer verwijderen. Als het een browser extensie is (het derde type malware) moet u deze zowel via uw Configuratiescherm, als de extensie lijst van uw webbrowser verwijderen. Bekijk hieronder hoe u dit doen kunt.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Boleto en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Boleto en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Zo verwijdert u Boleto malware

Hoe Boleto te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Boleto installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Boleto .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Boleto van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Boleto en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Boleto, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopBoleto verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Boleto. Klik op het icoon met de prullenbak naast Boleto of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Boleto, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopBoleto verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Boleto of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Boleto, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Boleto verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopBoleto verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Boleto. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Boleto, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-boleto

Removal guides in other languages

Boleto virus (en) 
Boleto (de)  Flag of Germany
Boleto (es) 
Boleto (dk) 
Boleto (fr) 
Boleto (it) 
Boleto (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.