BrowseFox - Hoe te verwijderen

BrowseFox

BrowseFox is een adwareprogramma dat toegevoegd kan worden aan Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Het programma toont verschillende pop-upberichten met advertenties, coupons, kortingen en meer van dat soort aanbiedingen. BrowseFox advertenties verschijnen vooral wanneer computergebruikers winkelwebsites bezoeken. Op deze manier heeft het programma meer kans dat een gebruiker wordt aangetrokken tot een aanbieding van zo’n bericht van hen en er vervolgens op klikt.

In feite is BrowseFox alleen maar ontworpen om geld te verdienen. Het programma promoot verschillende websites en op die manier genereert het omzet voor de makers. Het vergroot het bezoekersaantal van bepaalde webpagina’s. Als u op één van hun advertenties klikt wordt u direct omgeleid naar een website wat vervelend en erg tijdrovend is. Daarom zien veel gebruikers BrowseFox als een virus, maar het wordt geclassificeerd als een potentieel ongewenst programma.

Deze toepassing kan aan uw browser worden toegevoegd bij het downloaden van software. Als u de stappen volgt van het installatieprogramma wanneer u een nieuw programma installeert, zult u zien dat er vaak andere programma’s gebundeld zijn met het programma dat u wilt. U dient altijd programma’s te weigeren wanneer u niet precies weet waar ze voor zijn.

Als BrowseFox aan uw browser is toegevoegd moet u het zo snel mogelijk verwijderen. Ga naar Configuratiescherm →  Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het uit de lijst. U moet ook uw browsertoevoegingen controleren voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome, en het uit deze browsers verwijderen. Als u het programma niet in de lijs ziet, gebruik dan een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter en voer een scan uit op uw computer. Als u telkens naar andere websites wordt omgeleid moet u wellicht ook uw startpagina en standaardzoekmachine herstellen naar de originele instellingen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kies Extra → Invoegtoepassingen beheren en Zoekmachines, voor IE7 kiest u “standaardzoekmachine”;
 3. Verwijder  BrowseFox uit de lijst.

Voor Firefox :

 1. Typ “about:config” in de adresbalk zodat de instellingenpagina wordt geopend;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Zo zal de zoekpagina niet laden bij elk nieuw tabblad dat u opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Klik Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder de ongewenste zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen en kies “Bij opstarten”  voor de optie “De pagina Nieuw tabblad openen” (u kunt hier ook de ongewenste pagina’s uit de lijst verwijderen).

Let op: het is van groot belang om uw computer te scannen met een betrouwbaar anti-malwareprogramma nadat u BrowseFox heeft verwijderd omdat uw systeem besmet geraakt kan zijn met virussen toen het programma op uw computer aanwezig was.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Browsefox en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Browsefox en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-browsefox

Removal guides in other languages

BrowseFox (en) 
BrowseFox (es) 
BrowseFox (fr) 
BrowseFox (de)  Flag of Germany
BrowseFox (pt) 
BrowseFox (dk) 
BrowseFox (it) 
BrowseFox (jp) 
BrowseFox (lt) 
BrowseFox (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.