Browser-net.org virus - Hoe te verwijderen

De Browser-net.org zoekmachine heeft nieuws feeds met artikelen in het Russisch. Het Browser-net.org virus is ingesteld om je browser instellingen aan te passen en het zal waarschijnlijk Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer aantasten. Gebruikers die zelf hun voorkeuren instelden zullen onmiddellijk een onbekende site opmerken als startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad. Infecties met een browser hijacker omvatten ook nog andere symptomen, zoals omleidingen naar rogue sites, het tonen van online reclame en het automatisch installeren van bijkomende componenten. Het Browser-net.org virus kan alarmerende berichten veroorzaken zoals pop-ups met technische ondersteuning services, die je informeren dat je apparaat besmet werd met ernstige Trojanen of spyware virussen. Daarnaast kunnen ook nep updates worden aangeboden.

Welke andere symptomen duiden op het Browser-net.org virus?

Er zeen veel zoekmachines die er exact zo uitzien als de Browser-net.org website. Dit format lijkt een trend te zijn voor Russische zoekmachines. De meeste onder hen tonen zoekresultaten van Google, maar andere maken gebruik van Russische platformen zoals Rambler.ru. Journal-all.org is een recent als rogue geïdentificeerde zoekmachine en ziet er exact hetzelfde uit als Browser-net.org. Beide parasieten tasten besturingssystemen gelijkaardig aan: ze voegen nieuwe waarden toe aan het Windows register of wijzigen de browser snelkoppeling. De ingestelde bestemmingen worden vervangen door rogue websites.


Browser-net.org virus

Er kan goed geld verdiend worden aan browser hijackers. Bijvoorbeeld, als veel mensen geïnfecteerd worden door het Browser-net.org virus, zal de site veel bezoekers krijgen, met als resultaat dat zijn webverkeer verhoogt en ze hiervoor geld krijgen. Ook zoekresultaten kunnen gewijzigd worden om gepromote links te tonen die meestal niet of veel lager getoond worden. Dit is ook een manier voor de hackers om webverkeer te genereren. Online advertenties zijn ook een manier om geld te verdienen: betaal-per-klik systemen werken net zo. Dit betekent dat de reactie van gebruikers op deze advertenties ook geld opbrengt. Het reageren op inhoud van derden kan echter ook slechter aflopen: ze kunnen malware infecties bevatten.


Browser-net-org browser hijacker

Het Browser-net.org virus kan ook verhinderen dat je andere zoekmachines gebruikt. Deze Russische zoekmachine is zeker geen tool waarvan we het gebruik aanbevelen om iets te zoeken. Gesponsorde inhoud in de vorm van pop-ups en banners zouden moeten aangeven dat er iets mis is met je besturingssysteem.


Browser-net.org hijacker

Het Browser-net.org virus, kan handmatig of automatisch worden verwijderd. Natuurlijk zou de beter keuze de automatische optie zijn, dit betekent dat je een anti-malware tool moet downloaden. Dit zijn programma’s die zeer op prijs gesteld worden en ze helpen miljoenen mensen zulke infecties te voorkomen. Klinkt goed? Probeer Spyhunter of Reimage. Als je nog steeds overtuigd bent dat een handmatige verwijdering voldoende is, hopen we dat onze richtlijnen zullen werken.

Manieren om geïnfecteerd te worden met het Browser-net.org virus

Het Browser-net.org virus kan samen met freeware komen. Veel gratis toepassingen bevatten browser hijackers. Als je ze wil vermijden, raden we je aan de EULA te lezen voor je een nieuwe toepassing installeert. Kies daarnaast ook voor de geavanceerde/aangepaste methode zodat de procedure gebruiksvriendelijker wordt. Als je merkt dat er bijkomende programma’s worden aangeboden, weiger deze dan. Dit is een makkelijke truc die hackers gebruiken om potentieel ongewenste toepassingen (POT) te verdelen. Browser hijackers kunnen ook geïnstalleerd worden via drive-by downloads of kwaadaardige mails.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Browser Net Org Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Browser Net Org Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Browser-net.org virus

Hoe Browser-net.org virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Browser-net.org virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Browser-net.org virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Browser-net.org virus van uw browsers

TopHoe Browser-net.org virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Browser-net.org virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Browser-net.org virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Browser-net.org virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Browser-net.org virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Browser-net.org virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Browser-net.org virus van de lijst.

Hoe Browser-net.org virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Browser-net.org virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Browser-net.org virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Browser-net.org virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Browser-net.org virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Browser-net.org virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Browser-net.org virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-browser-net-org-virus

Removal guides in other languages

Browser-net.org virus (en) 
El virus Browser-net.org (es) 
Browser-net.org viruset (se) 
Le virus Browser-net.org (fr) 
Browser-net.org virus (it) 
Browser-net.org virus (dk) 
Browser-net.org ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.