Browser Shop - Hoe te verwijderen

Browser Shop

Browser Shop wordt gelijst als een PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma) door z’n verschillende kwaadaardige activiteiten. Het is een browserextensie die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers als Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. De makers van deze adware beweren dat het uw browserervaring zal verbeteren door deals en kortingen weer te geven die u tijd en geld zullen besparen. Dit is niet waar en u gelooft dit dus best niet. Meestal verschijnen de advertenties op e-commerce websites zoals eBay of Amazon en bieden ze bepaalde goederen of diensten aan voor een lagere prijs. Klik nooit op deze aanbiedingen want ze komen van derden en eens u op de link klikt, zal u meteen omgeleid worden naar hun website die geïnfecteerd kan zijn en schade aan uw computer kan aanbrengen. Daarenboven zal Browser Shop uw persoonlijke informatie (zoals browsergeschiedenis, meest bezochte pagina’s en zoekopdrachten) verzamelen. Deze informatie zal dan doorgegeven worden aan derden en zal gebruikt worden om advertenties aan te passen aan uw voorkeuren. Zo kan men advertenties aantrekkelijker maken voor u. Veel specialisten op vlak van cyberveiligheid zien dit programma als een kwaadaardige applicatie die u dus best niet op uw computer houdt.

Zoals de meeste adware, wordt Browser Shop gedistribueerd via andere software die op het internet kan gevonden worden. Als u deze adware wil vermijden, let u best goed op tijdens de installatie van gratis software die van een onbetrouwbare website werd gedownload. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Lees alle algemene voorwaarden. Als u ziet dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte bent, sta dit dan niet toe. Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan om een betrouwbare anti-malware applicatie te downloaden zoals Spyhunter of malwarebytes en uw computer ermee te scannen. Het zal deze bedreiging automatisch verwijderen. U kan dit ook manueel uitvoeren, daarvoor kan u de handleiding onder dit artikel gebruiken.

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van Browser Shop te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor Browser Shop en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van Browser Shop in Internet Explorer

 1. Klik op het tandwiel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan Browser Shop en andere plugins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van Browser Shop in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan Browser Shop en andere plugins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van Browser Shop in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijke in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan Browser Shop. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Browser Shop en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Browser Shop en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-browser-shop

Removal guides in other languages

Browser Shop (en) 
Browser Shop (es) 
Browser Shop (it) 
Browser Shop (pt) 
Browser Shop (se) 
Browser Shop (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.