Cash Back - Hoe te verwijderen

Cash Back

Cash Back wordt gelijst als een adware door de verscheidene kwaadaardige acties die het uitvoert op geïnfecteerde computers. Eerst en vooral geeft het veel kwaadaardige advertenties weer in webbrowsers. Ten tweede verzamelt het informatie over uw browsergewoonten en kan het andere kwaadaardige applicaties infiltreren in uw systeem. Daarom moet het zo snel mogelijk worden verwijderd.

Als u hebt opgemerkt dat uw computer is geïnfecteerd door Cash Back maar niet weet hoe zich te ontdoen van deze malware, dan bent u op de juiste plaats terechtgekomen. In dit artikel hebben we de volledige instructies voor het uitvoeren hiervan op zowel manuele als automatische wijze.

Indien u niet weet welke methode te gebruiken, raden wij u aan om dit automatisch te doen. Het is gemakkelijker en efficiënter. Het enige wat u moet doen is het downloaden van een betrouwbare anti-malware applicatie, zoals SpyHunter of StopZilla, en uw computer ermee scannen. Op deze manier zal het virus meteen worden gedetecteerd en verwijderd. Dit hulpmiddel zal uw computer ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Daarom is het wijs om het geïnstalleerd te houden.

Als u hebt beslist om het manueel uit te voeren, dan scrolt u best naar beneden want onder dit artikel vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het manueel elimineren van Cash Back. Aangezien dit proces ingewikkeld kan zijn, hebben we deze handleiding ontwikkeld om u te assisteren. Volg alle stappen aandachtig en u zal deze malware voorgoed kunnen elimineren. Maar zelfs wanneer u Cash Back manueel verwijdert, raden we u aan om achteraf een anti-malware hulpmiddel te downloaden en uw computer ermee te scannen. Want als andere virussen werden geïnfiltreerd, moeten ze ook worden geëlimineerd.

Als u vragen heeft rond dit onderwerp, kan u ze stellen in de reageersectie onderaan. We helpen u graag verder. Indien u meer te weten wil komen over de kenmerken van Cash Back, lees dan gerust verder in dit artikel.

Over de Cash Back adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers het slachtoffer kunnen worden van deze infectie. Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie door z’n makers, maar deze beschrijving heeft niks te maken met de realiteit. Het zou gebruikers moeten voorzien in verscheidene coupons en commerciële aanbiedingen om hen te helpen tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen.

Maar al deze aanbiedingen worden weergegeven in de vorm van vervelende webadvertenties, zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Meestal kan u ze opmerken wanneer u e-commerce websites bezoekt zoals eBay en Amazon. U zal vriendelijk de aankoop van bepaalde producten of diensten tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Cash Back kan ook als een prijsvergelijking werken. Maar laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de advertenties weergegeven door Cash Back nep, z’n makers proberen enkel om uw aandacht te winnen en u op zo’n advertentie te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u toch op een advertentie van Cash Back klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Dit kan ervoor zorgen dat uw computer geïnfecteerd geraakt door andere virussen of dat u opgelicht wordt en geld verliest als u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van Cash Back

Cash Back reist op dezelfde manier als de meeste adware – gebundeld met verscheidene gratis applicaties die kunnen worden gedownload van het internet. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat Cash Back mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet.

Om dit te voorkomen, weest u best aandachtiger tijdens het installatieproces van gratis software. Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u alle mogelijke opties te zien krijgen en aanpassingen kunnen maken. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een goed idee. Haast u niet want vaak wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen.

Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wacht u best niet langer maar onderneemt u de nodige acties om zich te ontdoen van Cash Back.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cash Back en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cash Back en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van Cash Back advertenties

Hoe Cash Back te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Cash Back installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Cash Back .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Cash Back van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Cash Back en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cash Back, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCash Back verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Cash Back. Klik op het icoon met de prullenbak naast Cash Back of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cash Back, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCash Back verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Cash Back of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Cash Back, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Cash Back verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopCash Back verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Cash Back. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Cash Back, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cash-back

Removal guides in other languages

Cash Back (en) 
Cash Back (es) 
Cash Back (fr) 
Cash Back (it) 
Cash Back (se) 
Cash Back (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.