Chitka Pop up - Hoe te verwijderen

Chitka Pop up

Chitka pop up is een een code die u irriteert door advertenties te tonen terwijl u websites bezoekt. Meestal verschijnt het woord “Chitka” in de hoek rechtsonder van het scherm maar het kan ook op andere plaatsen opduiken. Let op: dit programma is niet gerelateerd aan het legale advertentiebureau Chitika. Sommige mensen noemen deze ongewenste toepassing Chitka/Facebook pop-upadvertenties omdat ze lijken op de pop-ups van Facebook. Meestal is er geen mogelijkheid om de advertenties te sluiten en dat maakt deze toepassing nog vervelender.

Citka/hitka pop up heeft veel karakteristieken van adware. Het toont verschillende advertenties, verzamet informatie over uw internetgedrag en toont promoties gebasseerd op uw likes.  De mensen die de toepassing hebben gemaakt ontvangen geld wanneer u op een link klikt of een pagina van hun bezoekt. Daarom is het niet verwonderlijk dat u naast het ontvangen van pop-ups en aanbiedingen ook naar websites wordt geleid waar u helemaal niet naar toe wilde. Sommige van deze websites zijn ook nog eens schadelijk en kunnen uw computer met virussen besmetten.

De pop-ups en omleidingen worden veroorzaakt door een schadelijke browserhelper die het host-bestand van Windows wijzigt. U kunt dit virus op uw computer krijgen door schadelijke websites te bezoeken of op verdachte links of advertenties te klikken. Het kan ook een ongewenste toepassing zijn die tegelijkertijd met freeware of shareware is geïnstalleerd. Deze schadelijke browserextentsie is vergrendeld en daarom is het lastig het te verwijderen. Het komt soms ook samen binnen met de ZeroAccessrootkit. Ondanks dat het lastig is om van de Chitka pop-up af te komen, kan het wel als u onderstaande instructies opvolgt:

 1. Download een malwareverwijderingstool, zoals en voer een complete systeemscan uit. Het zou Chitka automatisch op moeten sporen en verwijderen.
 2. Reset het Windows HOSTS bestand. Dat doet u als volgt: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc. -> dubbelklik op het “hosts” bestand om het te openen (gebruikt het prgraomma Kladblok om het te openen). Het Windows host-bestand dient slechts één regel te bevatten (als u er meer regels ziet, moet u deze verwijderen en de wijzigingen opslaan):
  • 127.0.0.1 localhost (Windows XP)
  • 127.0.0.1 localhost ::1 (Windows Vista/7/8).
 3. Verwijder de schadelijke extensies uit uw browser:
  • Instructies voor Google Chrome: ga naar Instellingen → Extensies; klik op het prullenbakpictogram en verwijderen alle onbekend extensies die door  Chitka pop-ups worden gebruikt;
  • Instructies voor Mozilla Firefox: ga naar Instellingen → Toevoegingen; selecteer Extensies en verwijder alle onbekende extensies;
  • Instructies voor Internet Explorer: ga naar Internetopties → Programma’s → Invoegtoepassingen beheren (voor de nieuwste versie van Internet Explorer, klik op de knop instellingen); selecteer Werkbalken en uitbreidingen; verwijder alle onbekende toevoegingen.
 4. Scan uw computer nog een keer voor computer voor  besmettingen om er zeker van te zijn dat er geen bedreigingen achter zijn gebleven.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Chitka Pop Up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Chitka Pop Up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Chitka Pop up

Removal guides in other languages

Chitka Pop-up (de)  Flag of Germany
Chitka Pop up (fr) 
Chitka Pop up (es) 
Chitka Pop up (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.