City Web - Hoe te verwijderen

City Web

City Web is een applicatie die u beter niet op uw computer geïnstalleerd houdt. Het sluipt binnen in computers zonder gebruikers daarover te waarschuwen. Het begint dan met het weergeven van vele advertenties in webbrowsers. Als u zich wil ontdoen van deze vervelende applicatie, bent u op de juiste pagina. We zullen u door het proces leiden om deze kwaadaardige applicatie (die wordt gecategoriseerd als adware) te elimineren.

Eerst en vooral moet u kiezen hoe u dit wil doen – manueel of automatisch. Het is veel gemakkelijker om infecties automatisch te verwijderen; Dus indien u geen eerdere ervaring heeft met dit onderwerp, doet u het best op deze manier. Download en installeer gewoonweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter, StopZilla of Malwarebytes en voer een scan uit over alle bestanden in uw systeem. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en voorgoed verwijderen. Ook zal het u beschermen tegen verscheidene infecties in de toekomst. Maar als u voor een bepaalde reden geen additionele anti-malware wil downloaden, kan u zich ook manueel ontdoen van City Web. Deze methode vereist wel wat specifieke kennis, daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld om u te assisteren bij het elimineren van City Web. Scrol naar beneden en u zal de instructies onder dit artikel vinden. Volg de stappen nauwkeurig en u zal in staat zijn om het snel te elimineren. Deze ongewenste applicatie kan malware in uw computer infiltreren. Dus zelfs wanneer u het verwijderd hebt, is het een goed idee om er zeker van te zijn dat uw pc geen infecties meer bevat door het scannen met een anti-malware hulpmiddel.

Als u vragen heeft in verband met deze infectie of het verwijderproces ervan, stel ze dan gerust in de reageersectie hieronder. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van City Web, lees dit artikel dan gerust verder.

Over City Web

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en Safari. Eens geïnstalleerd, zal het verscheidene advertenties tonen in al uw webbrowsers in de vorm van pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Een nieuw tabblad of scherm kan ook worden geopend in uw browser. Deze advertenties verschijnen op willekeurige momenten en het is zeer storend.

Ze mogen dan wel aantrekkelijk lijken, maar u klikt best niet op de advertenties. Ze zijn meestal nep – het is enkel een truc om uw aandacht te krijgen en om u erop te laten klikken. Als u dat doet, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks beheerd worden door cybercriminelen. Dit is zeer gevaarlijk, want uw computer kan geïnfecteerd geraken. Ook kan u opgelicht worden en geld verliezen wanneer u er iets probeert aan te kopen.

City Web wordt gesponsord voor het tonen van allerlei advertenties aan gebruikers. Het is geen geheim dat deze sponsors vaak cybercriminelen zijn, zoals hackers en oplichters. Als u deze adware dus geïnstalleerd hebt staan op uw computer, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw browser bereiken op dagelijkse basis.

Een ander ongewenst attribuut van City Web is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal deze applicatie heel wat informatie verzamelen over u zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites en zelfs uw IP- en e-mailadres. Derden passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen informatie om ze zo relevant en interessant te maken voor gebruikers. Hierdoor vergroot de kans dat gebruikers erop zullen klikken. Dit is het hoofddoel van City Web want z’n makers worden betaald voor elke klik op de advertenties.

Distributiemethoden van City Web

City Web wordt doorgaans gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Dus als u bijvoorbeeld een bepaalde mediaspeler, PDF-maker of iets dergelijks downloadt van een website die er verdacht uitziet, en het installeert, dan bestaat de kans dat City Web mee geïnstalleerd zal worden zonder enige uitleg. Dit betekent dat u zeer aandachtig moet zijn tijdens het installatieproces van gratis software. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Dit zal ervoor zorgen dat u alle mogelijke opties te zien krijgt en aanpassingen kan maken. Kijk uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u en haast u niet. Soms wordt de belangrijkste informatie getoond in een zeer kleine lettergrootte. U wil dit zeker niet missen. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, verlies dan geen tijd maar elimineer de malware zo snel mogelijk.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals City Web en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals City Web en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van City Web

Hoe City Web te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals City Web installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan City Web .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder City Web van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan City Web en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan City Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCity Web verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan City Web. Klik op het icoon met de prullenbak naast City Web of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan City Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCity Web verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan City Web of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met City Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe City Web verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopCity Web verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij City Web. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met City Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding City Web

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-city-web

Removal guides in other languages

City Web (en) 
City Web (it) 
City Web (es) 
City Web (de)  Flag of Germany
City Web (pt) 
City Web (se) 
City Web (dk) 
City Web (fr) 
City Web (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.