Cleanup My Mac - Hoe te verwijderen

Cleanup My Mac is een potentieel ongewenste toepassing (POT) die Mac optimalisatie imiteert door het herstellen van allerlei opgesomde problemen. De informatie die voorzien wordt in de rapporten van Cleanup My Mac is helemaal nep. Als je deze toepassing installeert op een fonkelnieuwe Mac, zal het nog steeds veel bugs rapporteren die onmiddellijk herstelt moeten worden. De software is het echter niet waard dat je er geld aan besteed. Deze conclusie is gebaseerd op detectie van zijn installer door verscheidene antivirusprogrammas en door de beoordelingen ervan door de vele beveiliging gerelateerde blogs.

Cleanup My Mac werkt op een gelijkaardige manier als Mac Cleanup Pro, Mac Fixer Pro, en andere nep systeem optimalisatie apps ontworpen voor het enige doel – het rapporteren van valse positieven en gebruikers hun geld te laten verspillen voor niets. In plaats van de functionaliteit van het systeem te verbeteren, vertragen zulke toepassingen de computer en leiden ze Mac eigenaars af van ander belangrijk werk.

Cleanup My Mac screenshot of detections

Cleanup My Mac impact op het systeem.

Op het eerste zicht lijken de motieven van Cleanup My Mac echt oprecht. Het zegt dat door het scannen van je Mac het probeert om ongewenste items te verwijderen die aanzienlijk wat ruimte op de harde schijf innemen, bijvoorbeeld:

  • systeem en gebruiker cache;
  • systeem en gebruiker logs;
  • items in de Prullenmand;
  • niet gebruikte talen;
  • ongewenste rogue apps.

We analyseerde de capaciteiten van Cleanup My Mac op onze echte Mac machine vol met adware-type programma’s, browser hijackers en andere rogue programs. De zogenaamde scan rapporten van dit programma vonden geen enkele van deze ernstige dreigingen. Er werd ons enkel voorgesteld om de Prullenmand te zuiveren, de logs te verwijderen alsook de ongewenste extra talen. Scannen met deze software hielp ons niet om de systeemsnelheid te verbeteren en vond ook geen enkel item dat gedetecteerd zou moeten worden als Cleanup My Mac daadwerkelijk een krachtige anti-malware was. Het heft echter deze belangrijke functies niet.

Het proberen herstellen van problemen met Cleanup My Mac leidt uiteindelijk naar de betalingspagina. De zwendel stelt dat het noodzakelijk is om de gelicenseerde versie te kopen als je de volledige functionaliteit ervan wilt activeren. De werkelijkheid is echter date r geen substantieel verschil is tussen de volledige of de proefversie van deze software. Beide zijn volstrekt nutteloos als het gaat om het bestrijden van echte malware. Als de gelicenseerde versie van Cleanup My Mac per ongeluk wordt aangekocht, wist het programma gewoon de lijst met valse positieven en kan de gebruiker denken dat de problemen professioneel werden aangepakt.

Cleanup My Mac promotie methodes.

De praktijken die Cleanup My Mac gebruikt voor zijn distributie op het web zijn al net zo misleidend. De verdelers ervan maken vaak gebruikt van adware programma’s die willekeurige pop-up vensters genereren welke kunnen leiden tot de installatie van de zwendel. Bijvoorbeeld, verscheidene nep AppleCare Protection Plan waarschuwingen worden gebruikt voor dit doeleinde, zoals:

  • apple.com-shield-devices.live
  • apple.com-monitor.live
  • apple.com-scan.live
  • apple.com-optimize-mac.xyz.

De gebruikers kunnen plots omgeleid worden naar de hierboven vermelde domeinen of naar wat andere nep waarschuwingen die rapporteren over tal van nep dreigingen en vragen om een specifieke tool te downloaden om de gerapporteerde dreigingen zogezegd te herstellen. Het downloaden en installeren van deze tool leidt dus tot de installatie van Cleanup My Mac of een andere dubieuze software.

Hoe Cleanup My Mac verwijderen?

Het goede nieuws is dat het programma zijn slachtoffers voorziet van een rechtstreekse verwijderaar. Hopelijk heb je geen licentie gekocht voor deze software aangezien het duidelijk gewoon tijdsverlies was. Als je dit per ongeluk toch deed, raden we je aan om onmiddellijk je bank te contacteren en de kosten te betwisten. Open je Mac toepassingen, vind Cleanup My Mac en verwijder het.

Het binnendringen van Cleanup My Mac vindt ook plaats via het bundelen van zijn installer met gratis software. Als je recentelijk te maken had met wat gratis toepassingen gehost op dubieuze bronnen, bestaat het risico dat je apparaat geïnfecteerd werd met gelijkaardige ongewenste software. We raden je aan om de computer te scannen met een degelijke malware verwijdering software — Combo-Cleaner is een goed voorbeeld — voor het detecteren en verwijderen van andere dreigingen die de snelheid van je Mac op een negatieve manier kunnen beïnvloeden.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cleanup My Mac en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cleanup My Mac en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cleanup-my-mac

Removal guides in other languages

Cleanup My Mac (en) 
Cleanup My Mac (de)  Flag of Germany
Cleanup My Mac (fr) 
Cleanup My Mac (es) 
Cleanup My Mac (it) 
Cleanup My Mac (dk) 
Cleanup My Mac (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.