Content Defender - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Content Defender is een kwaadaardige applicatie die u best niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het moet worden gecategoriseerd als adware. Eens het is geïnstalleerd, overspoelt het webbrowsers met verscheidene advertenties. Deze zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig. Daarom raden we u niet aan om Content Defender op uw pc te behouden.

Indien u recentelijk hebt ontdekt dat uw computer is geïnfecteerd door deze malware maar niet weet hoe u zich ervan kan ontdoen, dan bent u op de juiste plaats terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van gedetailleerde instructies voor het verwijderen van Content Defender op manuele en automatische wijze. U kan kiezen welke methode u gebruikt.

Aangezien het gemakkelijker is om een virus als Content Defender automatisch te verwijderen, raden we u aan om deze methode te kiezen. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een scan uit over alle bestanden op uw harde schijf. Zo’n applicatie zal het virus meteen detecteren en elimineren. U kan indien gewenst ook een ander anti-malware programma gebruiken.

Indien u de verwijdering liever handmatig uitvoert, dan vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het manueel elimineren van Content Defender onder dit artikel met instructies. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal de infectie zelf manueel kunnen verwijderen van uw computer.

Als u vragen hebt rond dit onderwerp, kan u ze stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u van de nodige assistentie te voorzien. Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van Content Defender, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de Content Defender adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers, waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

Content Defender wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen het internet gemakkelijker te doorbrowsen en u te beschermen tegen ongewenste inhoud, maar dat is niet de waarheid. Eens geïnstalleerd, zal het uw browsers overspoelen met advertenties in allerlei vormen zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Ook kan een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

Een ander ongewenst attribuut van Content Defender is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal het uw persoonlijke informatie verzamelen waaronder browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadressen. Ze passen hun advertenties aan op basis van de verzamelde gegevens en maken ze zo relevanter en aantrekkelijker voor u. Hierdoor stijgt de kans dat u op de advertenties zal klikken, en dat is het hoofddoel van Content Defender. Z’n makers worden betaald voor elke klik.

Distributiemethoden van de Content Defender adware

Content Defender reist op dezelfde manier als de meeste adware van deze soort – gebundeld met verscheidene gratis applicaties die kunnen worden gedownload van het internet. Als u deze infectie wil voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Haast u niet want vaak wordt belangrijke informatie weergegeven in een klein lettertype en u wil dat niet overslaan. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een slim idee. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder uw toestemming, dan moet u de installatie stopzetten. Het is mogelijks Content Defender of andere malware.Automatische tools Content Defender verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Content Defender files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Content Defender Advertenties

Hoe Content Defender te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Content Defender installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Content Defender en gerelateerde parasieten als AV Defender Professional , Malware Defender 2015 , Antivirus Defender 2015 , Security Defender .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Content Defender van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Content Defender en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Content Defender, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Content Defender verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Content Defender. Klik op het icoon met de prullenbak naast Content Defender of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Content Defender, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Content Defender verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Content Defender of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Content Defender, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Content Defender verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Content Defender van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Content Defender verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Content Defender. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Content Defender, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Content Defender

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
oktober 10, 2015 13:06, oktober 10, 2015 13:06
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *