ConvertAd - Hoe Te Verwijderen?

 

ConvertAd is een kwaadaardige applicatie die u beter niet geïnstalleerd houdt op uw persoonlijke computer. Het kan tot nare consequenties leiden, daarom moet het worden verwijderd. Als uw computer geïnfecteerd is door deze adware, kan u het manueel of automatisch verwijderen. We raden u aan om dit automatisch uit te voeren, want dat is efficiënter en betrouwbaar. Download een valide anti-malware programma zoals SpyHunter, StopZilla of Malwarebytes en scan uw computer ermee. Het zal het virus automatisch detecteren en elimineren van uw pc. Ook zal het programma u in de toekomst kunnen beschermen tegen gelijkaardige infecties. Als u om een bepaalde reden geen additionele anti-malware software wil installeren, kan u de infectie manueel verwijderen. We hebben een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het verwijderen van ConvertAd om u daarbij te assisteren – u vindt het onder dit artikel. Als u meer te weten wil komen over ConvertAd, lees dan verder.

Over ConvertAd

ConvertAd wordt gecategoriseerd als adware. Het wordt geïnstalleerd op computers zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn. Eens geïnstalleerd, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties komen voor in vele vormen zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst advertenties. Een nieuw tabblad of scherm kan ook worden geopend in uw browser. Ze verschijnen op willekeurige momenten en dat is zeer vervelend. Meestal zal u ze zien in e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde goederen aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Deze advertenties kunnen zeer interessant lijken, maar u gelooft ze best niet – het is enkel een truc om uw aandacht te winnen en u erop te laten klikken. Meestal is er zelfs geen product dat wordt geadverteerd.

ConvertAd werkt als een tussenpersoon tussen gebruikers en adverteerders. Het probleem is dat de makers van deze adware hun partners niet bijhouden of modereren. Dit is dus de perfecte kans voor vele cybercriminelen om u rechtstreeks in uw browser te bereiken op dagelijkse basis. Daarom is het een goed idee om niet op deze advertenties te klikken. Als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Zo kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u er iets probeert aan te kopen, of uw computer kan geïnfecteerd geraken. Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de populairste browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het is enkel beschikbaar op het Windows-besturingssysteem, dus Apple-gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken.

Een ander ongewenst attribuut van ConvertAd is de verzameling van informatie. Als uw computer geïnfecteerd is door deze malware, zal het persoonlijke gegevens verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, IP- en e-mailadres, zoekopdrachten of meest bezochte websites. Deze informatie wordt later gebruikt voor marketing gerelateerde doeleinden. De makers van de adware passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen informatie om ze zo relevant en interessant te maken, gebaseerd op uw browsergewoonten. Op deze manier vergroot de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is het hoofddoel van deze applicatie, want ze worden betaald voor kliks. Ze genereren webverkeer en verkrijgen geld door het aanzetten van gebruikers tot kopen. Het is niet moeilijk om deze applicatie te herkennen, want advertenties die worden weergegeven door ConvertAd worden meestal gelabeld met de slogan “Ads by ConvertAd” of “Brought to you by ConvertAd”.

Distributiemethoden van ConvertAd

U kan de applicatie niet zomaar op zichzelf downloaden. Het wordt gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Dus wanneer u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt en installeert zoals een mediaspeler of PDF-maker, dan bestaat de kans dat ConvertAd mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, vermijdt u best het downloaden van software via websites die onbetrouwbaar lijken. Maar soms heeft u gewoonweg geen andere keuze. Wees zeer voorzichtig in dit geval tijdens de installatie. Kies voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en sla geen stappen over – dit zal ervoor zorgen dat u alle mogelijke opties te zien krijgt. Haast u niet want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype, en dat wil u niet missen. Kijk uit voor vakjes die al werden aangevinkt voor u. Als u opmerkt dat additionele software mee geïnstalleerd wordt zonder dat u daarvan afweet – sta de installatie ervan dan niet toe. Het is mogelijks ConvertAd of andere malware. Deze tips zouden genoeg moeten zijn om u te beschermen tegen de installatie van ongewenste software. Maar als het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wacht dan niet langer en verwijder ConvertAd meteen.Automatische tools ConvertAd verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ConvertAd files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van ConvertAd advertenties

Hoe ConvertAd te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ConvertAd installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ConvertAd en gerelateerde parasieten als Chitka Pop up , Search.installmac.com , Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ConvertAd van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ConvertAd en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ConvertAd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ConvertAd verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan ConvertAd. Klik op het icoon met de prullenbak naast ConvertAd of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ConvertAd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ConvertAd verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ConvertAd of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ConvertAd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe ConvertAd verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou ConvertAd van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top ConvertAd verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij ConvertAd. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ConvertAd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 30, 2015 07:49, januari 30, 2015 07:49
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *