Websearch.coolsearches.info virus - Hoe te verwijderen

Het Websearch.coolsearches.info virus is een browserkaper die uw Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari kan kapen. Het is een potentieel gevaarlijk programma dat u herleidt naar kwaadaardige websites en zo vele infecties introduceert. Als u het slachtoffer wordt van deze kaper, zal u Websearch.coolsearches.info opmerken, ingesteld als uw startpagina en standaard zoekmachine. Ondanks z’n misleidende voorkomen, is het niet in staat om zoekresultaten te vinden die u kan vertrouwen. Daarenboven kan het u onveilige pagina’s laten bezoeken. Daarom wordt het aangeraden om het Websearch.coolsearches.info virus te verwijderen als u het ontdekt.

Voer een volledige systeemscan uit met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of StopZilla en elimineer het Websearch.coolsearches.info virus automatisch. Ook hebben we een handleiding voorzien voor het manueel verwijderen van deze kaper onder dit artikel.

Over het Websearch.coolsearches.info virus

Het Websearch.coolsearches.info virus is zeer storend en het is niet gemakkelijk om u te ontdoen van deze kaper. Eens u het opmerkt in uw browser, zal het niet gemakkelijk zijn om het te vervangen door andere zoekmachines. Zelfs wanneer u erin slaagt om het tijdelijk aan te passen, zal het opnieuw verschijnen wanneer u uw computer herstart. Websearch.coolsearches.info voegt veel gesponsorde websites toe aan uw zoekresultaten en geeft veel advertenties weer. Het probeert gebruikers aan te zetten om gesponsorde pagina’s te bezoeken. Want daarvoor worden de makers betaald.

websearch-coolsearches-com-virus

Vanzelfsprekend kan u de zoekresultaten van Websearch.coolsearches.info niet vertrouwen. Daarenboven gebruikt u het best niet want u weet nooit of het programma geen potentieel gevaarlijke pagina’s kan promoten. Als u op een geïnfecteerde link klikt, kan uw systeem gemakkelijk worden geïnfecteerd en dan zal u met serieuzere problemen te maken krijgen dan het Websearch.coolsearches.info virus alleen. Ook moet u in het achterhoofd houden dat sommige browserkapers uw browsergeschiedenis kunnen opvolgen en u kunnen betrekken bij andere marketing gerelateerde projecten. Dit hangt af van uw interesses die worden ontdekt via uw zoekopdrachten en meest bezochte websites. Dit is nog maar een reden om het Websearch.coolsearches.info virus te elimineren.

Distributiemethoden van het Websearch.coolsearches.info virus

Het Websearch.coolsearches.info virus is een kloon van eerder beschreven browserkapers zoals het Websearch.searchannel.info virus, het Websearch.swellsearch.info virus, het Websearch.searchitup.info virus en meer. Net zoals deze programma’s, wordt het Websearch.coolsearches.info virus gedistribueerd samen met andere software. Om het toevoegen ervan te vermijden, moet u meer aandacht besteden aan wat u downloadt in de toekomst. Kies ook steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode bij het verkrijgen van nieuwe programma’s en sta nooit toe dat uw startpagina of zoekmachine wordt aangepast naar onbekende pagina’s zoals Websearch.coolsearches.info of iets gelijkaardigs. Zorg er ook voor dat u opties deselecteert als ze het hebben over additionele downloads en er redelijk verdacht uitzien. U besteedt misschien niet genoeg aandacht bij het installeren van nieuwe programma’s, en zo kunnen browserkapers, adware, add-ons en meer potentiële ongewenste programma’s worden toegevoegd aan uw systeem.

Om het Websearch.coolsearches.info virus te verwijderen, scant u uw computer met een anti-malware programma. Volg ook onze handleiding hieronder met een stap-voor-stap uitleg voor het elimineren van deze kaper.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Coolsearches Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Coolsearches Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het Websearch.coolsearches.info virus

Hoe coolsearches virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Websearch.coolsearches.info virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan coolsearches virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Websearch.coolsearches.info virus van uw browsers

TopHoe Websearch.coolsearches.info virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan coolsearches virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Websearch.coolsearches.info virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Websearch.coolsearches.info virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met coolsearches virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Websearch.coolsearches.info virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de coolsearches virus van de lijst.

Hoe Websearch.coolsearches.info virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Websearch.coolsearches.info virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan coolsearches virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Websearch.coolsearches.info virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Websearch.coolsearches.info virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Websearch.coolsearches.info virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent coolsearches virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-coolsearches-virus

Removal guides in other languages

Websearch.coolsearches.info virus (en) 
Websearch.coolsearches.info Virus (de)  Flag of Germany
El virus Websearch.coolsearches.info (es) 
Websearch.coolsearches.info ウイルス (jp) 
Websearch.coolsearches.info virus (se) 
Websearch.coolsearches.info virus (it) 
Le virus Websearch.coolsearches.info (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.