Counterflix Ads - Hoe Te Verwijderen?

 

Counterflix is een DNS service provider holding die gebruikers intrigeert met zijn goed klinkende slogan – ‘‘Access your favorite without restrictions’’. Het zegt gebruikers toegang te verlenen tot geo beperkte inhoud, websites en streaming services zoals Pandora, Netflix, Hulu, BBC iPlayer, etc. te ontgrendelen. Het mag dan ook geenverrassing heten dat duizenden gebruikers melding maakten aangetast te zijn door deze browser extensie. Wat bedoelen we met ‘‘aangetast’’ en waarom er een sluier van negativiteit hangt rond Counterflix wordt in de volgende paragrafen van dit artikel verduidelijkt.

Over de Counterflix Adware

Zoals je kan zien aan de titel van deze paragraaf is Counterflix een adware programma. Dit betekent dat het voornamelijk een advertentie-ondersteunde software is en dat alle zogenaamde functionaliteiten ondergeschikt zijn, en dat is eerlijk gezegd nog zacht uitgedrukt. Het kan je toestemming geven om sommige domeinen te bezoeken die beperkt zijn op jouw geografische locatie, maar je zal de neveneffecten van deze browser plug-in niet kunnen vermijden, en deze overklassen de service. Deze neveneffecten zijn natuurlijk de advertenties die Counterflix toont. Ze kunnen het volgende label dragen, ‘‘Ads by Counterflix’’, ‘‘Powered by Counterflix’’, ‘‘Brought to you by Counterflix’’, etc. Deze advertenties kunnen overal op je scherm verschijnen, of zelfs het volledige venster bedekken. Zoals je kan zien aan de labels is het niet de oorspronkelijke reclame van de site die je bezoekt. Hoe weten zij nu wwat er zich op de site bevindt? En hoe komt het dat de advertenties van Counterflix producten en services tonen waar je recent naar op zoek was?

Het antwoord is vrij simpel, Counterflix traceert je. Sla niet in paniek, het is geen spyware en je rekeninggegevens of andere gevoelige gegevens niet stelen. Maar desalniettemin is het een schending van je privacy en online vrijheid. Je mag hier terecht ontevreden over zijn. Meer nog omdat de Counterflix extensie derden voorziet van deze info aangezien de gepersonaliseerde reclame aangemaakt wordt door derden. De verminderde prestaties van je pc en de traagheid van je browser zijn ook geen toeval. Daarnaast leiden de advertenties je ook om naar domeinen waar je kort bij de wind zeilt, figuurlijk gesproken.

Hoe Infecteert de Counterflix Adware Je Computer?

Er bestaat een URL counterflix.com en daar vind je download instructies voor zowel Windows als Mac. Maar programma’s zoals deze rogue browser add-on worden ook toegevoegd aan andere programma’s om stiekem gedownload en geïnstalleerd te worden. Dit kan je oplossen door de installatie wizard in te stellen op de Geavanceerde/Aangepaste modus en bijkomende installaties te weigeren. Bovendien kan Counterflix ook verspreid worden via dubieuze sites zoals gratis spelletjes platformen of porno sites, door het klikken op verdachte download links of andere advertenties. Het is dus uitermate belangrijk om te beschikken over beveiliging toepassingen zoals Reimage, SpyHunter of Hitman op je computer. Ze bieden je niet allen een real-time bescherming tegen een breed gamma aan malware maar verwijderen ook bestaande infecties. Deze beveiliging tools worden aanbevolen te gebruiken als je te maken hebt met de Counterflix adware. Er wordt ook een handmatige verwijderingsoptie voorzien, opgesteld door onze beveiligingsexperten. De handmatige verwijderingshandleiding vind je onder dit artikel.Automatische tools Counterflix Ads verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Counterflix Ads files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van Counterflix Advertenties

Hoe Counterflix Ads te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Counterflix Ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Counterflix Ads en gerelateerde parasieten als Ads by Kazu Media , Ourstartpage.com Virus , Searchqq.com Virus , “Ads not by this site” .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Counterflix Ads van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Counterflix Ads en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Counterflix Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Counterflix Ads verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Counterflix Ads. Klik op het icoon met de prullenbak naast Counterflix Ads of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Counterflix Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Counterflix Ads verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Counterflix Ads of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Counterflix Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Counterflix Ads verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Counterflix Ads van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Counterflix Ads verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Counterflix Ads. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Counterflix Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Counterflix Ads schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
oktober 30, 2016 19:43, oktober 30, 2016 19:43
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *