Counterflix Ads - Hoe te verwijderen

Counterflix is een DNS-serviceprovider die gebruikers begeesterd met zijn goed klinkende slogan – ‘‘Krijg toegang tot je favorieten zonder beperkingen’’. Het beweert dat je toegang zal krijgen tot geografisch beperkte inhoud, sites en streaming services zoals Pandora, Netflix, Hulu, BBC iPlayer, etc. te ontgrendelen. Het is dan ook geen verrassing dat duizenden gebruikers melding maakten aangetast te zijn door deze browser extensie.

counterflix-ads

Veel streaming providers kunnen niet alle inhoud overal tonen vanwege bepaalde licenties. Daarom toont Netflix verschillende video’s in de VS, het VK of Italië. Bijvoorbeeld, op de Amerikaanse versie van de site zijn er 1300+ Tv-series beschikbaar, en in het VK zijn er hier minder dan de helft van beschikbaar volgens dit Netflix video availability report. En vele andere streaming services zijn niet beschikbaar buiten de VS/Canada of hun land. Counterflix en vele andere services werden ontworpen om deze beperkingen te overkomen. Dit wordt gedaan door het IP-adres van de abonnee te verbergen of door hen om te leiden via servers die inhoud tonen van andere landen. Het probleem met deze specifieke toepassing is dat het advertentie-ondersteund is, moeilijk te verwijderen en geïnstalleerd kan worden zonder je toestemming.

Over de Counterflix Adware

Zoals je kan zien aan de titel van deze paragraaf, is Counterflix een adware programma. Dit betekent dat het voornamelijk advertentie-ondersteunde software is en alle zogenaamde functionaliteiten op de tweede plaats komen, op zen zachts uitgedrukt. Het kan je dan misschien wel toegang verlenen tot sites die vergrendeld zijn op jouw geografische locatie, je zal bepaalde neveneffecten niet kunnen ontlopen. Deze neveneffecten zijn, zoals hierboven onthuld, de advertenties die Counterflix toont. Ze kunnen als volgt gelabeld zijn, ‘‘Ads by Counterflix’’, ‘‘Powered by Counterflix’’, ‘‘Brought to you by Counterflix’’, etc. Deze advertenties kunnen elke plaats van je scherm innemen, zelfs het volledige venster. Zoals je kunt zien aan de labels, is het geen advertentie die eigen is aan de sites die je bezoekt. Hoe weten zij nu wat er op de site staat? En hoe komt het dat de advertenties van Counterflix producten en services tonen waarnaar je recent zocht?

Het antwoord is vrij simpel, Counterflix traceert je. Druk nu niet op de paniekknop, het is geen spyware en zal je bankgegevens of andere gevoelige data niet stelen. Maar het is nog steeds een schending van je privacy en onlinevrijheid. Je hebt het recht om hier niet tevreden mee te zijn. Meer nog omdat Counterflix extensies derden van deze informatie voorzien omdat de gepersonaliseerde reclame gegenereerd wordt door derden. De verminderde prestaties van je pc en de traagheid van je browser zijn ook geen toeval. Bovendien leiden de advertenties je naar sites die de kantjes eraf lopen.

Hoe infecteert de Counterflix Adware je computer?

Counterflix wordt op verschillende manieren verdeeld. Het kan geïnstalleerd worden via allerlei browser bundels, het kan gedownload worden als Mac of Windows software vanop de site counterflix.com en het kan op de router geïnstalleerd worden om het volledige netwerk aan te tasten. Het is zo eenvoudig de DNS-instellingen moeten enkel ingesteld worden op de Counterflix servers: 81.218.119.11 en 209.88.198.133 en wat bijkomende software installeren op het controlepaneel. Daarna zullen alle sites die je opent via hun servers passeren en kunnen ze, indien gewenst, inhoud eraan toevoegen. Bijvoorbeeld, het plaatsen van wat advertenties.

Terwijl de wettelijkheid van het verwijderen van beperkingen boven de bevoegdheid van onze site ligt, zijn services die website inhoud wijzigen gevaarlijk. Zelfs de meest onschadelijke van zulke services, vermindert je privacy en kan een toegangspunt creëren voor hackers om je belangrijke informatie te stelen. Anders dan VPN-gebaseerde oplossingen, geven DNS-gebaseerde, zoals de Counterflix adware, niets om je privacy of veiligheid. Ik raad je dus aan ze te verwijderen. Deze adware wordt gedetecteerd door anti-malware programma’s, en een simpele scan met Spyhunter zou ze moeten volstaan om ze te verwijderen. Als je de advertentie toch nog te zien krijgt, volg dan de handmatige verwijderingsinstructies en herstel de DNS-instellingen manueel.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Counterflix Ads en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Counterflix Ads en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Counterflix Ads te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Counterflix Ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Counterflix Ads .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Counterflix Ads van uw browsers

Het herstellen van DNS-instellingen aangetast door Counterflix Advertenties

 1. Start->Controle Paneel -> Bekijk netwerk adapter en taken.
 2. Klik op Wijzig Adapter instellingen -> Internet Protocol versie 4.
 3. Stel de DNS-servers in op automatisch detecteren of 8.8.8.8 en 8.8.4.4 (Google Public DNS servers) .
 4. Toepassen.

Meer gedetailleerde instructies, mogelijke problemen en hoe ze op te lossen zijn beschikbaar op Google Redirect virus guide.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-counterflix-ads

Removal guides in other languages

Counterflix Ads (en) 
Counterflix Ads (es) 
Counterflix Ads (dk) 
Counterflix Ads (fr) 
Counterflix Ads (se) 
Counterflix Ads (de)  Flag of Germany
Counterflix Ads (jp) 
Counterflix Ads (kr)  Flag of South Korea
Counterflix Ads (it) 
Anúncios Counterflix (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.