Couponarific - Hoe Te Verwijderen?

 

Couponarific kan dan wel op het eerste gezicht lijken op een handige applicatie, maar het wordt gecategoriseerd als adware door de verscheidene kwaadaardige acties die het uitvoert. We raden u niet aan om het geïnstalleerd te houden op uw computer, want het kan voor ongewenste resultaten zorgen. Deze applicatie wordt geïnstalleerd op computers zonder de gebruikers daarvan op de hoogte te stellen. U zal het programma wel opmerken nadat het al geïnstalleerd is want het geeft advertenties weer die gelabeld worden met de zin “Ads by Couponorific” of “brought to you by Couponorific”. Als u dit hebt opgemerkt, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en neemt u best de nodige maatregelen om deze adware te elimineren.

Om Couponarific te elimineren, raden wij u aan om een betrouwbaar anti-malware programma te downloaden zoals SpyHunter, StopZilla of Malwarebytes. Scan uw computer met één van deze applicaties. De infectie zal worden gedetecteerd en automatisch worden verwijderd. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen virussen zodat u niet langer hoeft wakker te liggen van malware zoals deze.

U kan Couponarific ook manueel verwijderen. We hebben een stap-voor-stap handleiding gecreëerd voor het verwijderen van Couponarific, die u zal assisteren in dit ingewikkelde proces. U vindt het onder dit artikel.

Als u vragen heeft over dit onderwerp, dan kan u deze stellen in de reageersectie onderaan. Indien u meer te weten wil komen over de infectie, lees dan gerust verder.

Over Couponarific

Couponarific zou u moeten helpen om tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen, maar de realiteit is heel wat anders. De browser add-on zal u bepaalde goederen aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs. Maar laat u niet vangen – meestal zijn deze aanbiedingen vals en u kan er zelfs door opgelicht worden. Het programma geeft vele advertenties weer met commerciële aanbiedingen in al uw webbrowsers. Deze advertenties kunnen weergegeven worden in allerlei vormen waaronder pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ze verschijnen op willekeurige momenten en het is zeer vervelend.

Couponarific

We raden u aan om niet op deze advertenties te klikken. Als u dat toch doet, zal u worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Hierdoor kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere malware. De makers van Couponarific worden betaald voor het weergeven van advertenties aan gebruikers. Het is geen geheim dat die sponsors meestal cybercriminelen zijn. Dus als u Couponarific geïnstalleerd hebt staan, kunnen hackers en oplichters u rechtstreeks bereiken elke keer u gebruik maakt van het internet.

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers als Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Eens binnen, zal het uw persoonlijke gegevens verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, IP-adres en e-mailadres. Deze gegevens kunnen verkocht worden voor marketing doeleinden. Derden zullen hun advertenties aanpassen op basis van de ingewonnen data, zo lijken ze interessanter en relevanter voor de gebruiker. Hierdoor vergroot de kans dat gebruikers erop zullen klikken. Dat is het hoofddoel van Couponarific, want z’n makers worden betaald elke keer u op een advertenties ervan klikt.

Distributiemethoden van Couponarific

U kan geïnfecteerd geraken door deze ongewenste malware door simpelweg te klikken op een kwaadaardige link. Maar de meest voorkomende methode voor het distribueren van Couponarific, is het bundelen met andere gratis software. Dus wanneer u bijvoorbeeld een nieuw gratis programma installeert, is er een kans dat Couponarific mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daar iets van afweet.

Daarom moet u zeer aandachtig zijn tijdens de installatie van gratis software die werd gedownload van verdachte websites. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk en sla geen stappen over. Haast u niet, want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer kleine lettergrootte. U wil dat niet missen. Ook het lezen van alle algemene voorwaarden is een goed idee. Zoek voor vakjes die al werden geselecteerd. Als u opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte bent – sta de installatie dan niet toe. Het is mogelijks Couponarific of andere malware die u liever niet op uw computer hebt staan.Automatische tools Couponarific verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Couponarific files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hoe Couponarific te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Couponarific installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Couponarific .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Couponarific van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Couponarific en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Couponarific, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Couponarific verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Couponarific. Klik op het icoon met de prullenbak naast Couponarific of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Couponarific, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Couponarific verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Couponarific of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Couponarific, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Couponarific verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Couponarific van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Couponarific verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Couponarific. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Couponarific, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Couponarific

 
Processen:
 

Couponarific schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
januari 14, 2015 07:38, januari 14, 2015 07:38
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *