CouponFactory - Hoe te verwijderen

CouponFactory wordt gecategoriseerd als adware en daardoor houdt u het beter niet op uw computer. Eens geïnstalleerd, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Om het te verwijderen, downloadt u simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter, StopZilla of Malwarebytes. Installeer het en scan uw computer ermee. Het zal CouponFactory automatisch detecteren en automatisch elimineren. Dit programma zal uw computer ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Indien u geen software wil downloaden om CouponFactory te verwijderen, kan u zich er handmatig van ontdoen. We hebben een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het verwijderen van CouponFactory zodat we u hierbij kunnen assisteren. U kan het onder dit artikel vinden. Als u meer te weten wil komen over de CouponFactory malware, kan u verder lezen in dit artikel.

Over CouponFactory

CouponFactory wordt beschreven als een handige applicatie die u zal helpen zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door het weergeven van verscheidene coupons, commerciële aanbiedingen en deals. Maar dat is niet de waarheid. Deze commerciële aanbiedingen worden weergegeven in de vervelende wijze van webadvertenties zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser. Ze verschijnen op willekeurige momenten en dat is zeer storend. Meestal worden ze weergegeven op e-commerce websites zoals eBay of Amazon. Ze bieden u de aankoop aan van bepaalde producten tegen een aantrekkelijke prijs. Ze kunnen dan wel mooi lijken, maar u klikt er beter niet op. Meestal zijn ze namelijk nep – ze zijn slechts een truc om uw aandacht te winnen en u op zulke advertenties te laten klikken. Maar als u klikt op een advertentie van CouponFactory, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters.

CouponFactory werkt als een tussenpersoon tussen gebruikers en verscheidene websites die hun producten of diensten willen promoten. Het is geen geheim dat het advertentienetwerk van CouponFactory vooral wordt gebruikt door cybercriminelen. Ze worden geband van legitieme netwerken en promoten zichzelf dus via adware zoals CouponFactory. Daarom klikt u beter niet op de advertenties van CouponFactory – want het kan tot serieuze risico’s leiden. Uw computer kan geïnfecteerd geraken, of u kan opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

CouponFactory

CouponFactory werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het werkt enkel op het Windows besturingssysteem, dus Apple-gebruikers moeten er zich geen zorgen over maken. Eens geïnstalleerd, zal het heel wat informatie verzamelen over uw browsergewoonten zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, uw IP- en e-mailadres en zelfs uw geografische locatie. Deze informatie wordt gebruikt om advertenties eraan aan te passen. Op deze manier zullen ze relevanter en interessanter lijken voor u. Daardoor stijgt de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken, en dat is het hoofddoel van deze applicatie. De makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties. Ze genereren webverkeer en krijgen geld door het aanzetten van gebruikers tot het kopen van bepaalde producten.

Het is geen gevaarlijk virus dat op zichzelf een groot aantal problemen kan veroorzaken, maar CouponFactory kan wel tot nare gevolgen leiden. Daarom moet het zo snel mogelijk worden verwijderd. Het is niet moeilijk om te ontdekken of uw computer is geïnfecteerd door CouponFactory of niet. De advertenties die worden weergegeven door CouponFactory, worden meestal gelabeld met de slogan “Ads by CouponFactory” of “Brought to you by CouponFactory”.

Distributiemethoden van CouponFactory

Deze applicatie reist vaak gebundeld met andere gratis applicaties. Als u bijvoorbeeld gratis software downloadt en installeert, bestaat de kans dat CouponFactory mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet. Om dit te vermijden, moet u zeer aandachtig zijn tijdens de installatie van gratis software. Sla geen stappen over (klik niet zomaar op ‘next’ of ‘volgende’ zonder eerst de informatie te lezen) en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Hierdoor zal u alle mogelijke opties te zien krijgen. Kijk uit voor vakjes die werden geselecteerd voor u. Als u opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte was, dan staat u het best niet toe. Het is mogelijks CouponFactory of andere malware. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wacht u niet langer maar voert u de nodige acties uit om zich van CouponFactory te ontdoen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Couponfactory en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Couponfactory en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van CouponFactory advertenties

Hoe CouponFactory te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals CouponFactory installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan CouponFactory .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder CouponFactory van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan CouponFactory en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan CouponFactory, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCouponFactory verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan CouponFactory. Klik op het icoon met de prullenbak naast CouponFactory of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan CouponFactory, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCouponFactory verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan CouponFactory of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met CouponFactory, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe CouponFactory verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopCouponFactory verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij CouponFactory. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met CouponFactory, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-couponfactory

Removal guides in other languages

CouponFactory (en) 
CouponFactory (es) 
CouponFactory (dk) 
CouponFactory (it) 
CouponFactory (pt) 
CouponFactory (se) 
CouponFactory (de)  Flag of Germany
CouponFactory (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.