Cryptobot virus - Hoe te verwijderen

Cryptobot virus

Het Cryptobot virus is een ransomware die uw bestanden kan encrypteren en u kan laten betalen voor de decryptiesleutel. Het programma wordt meestal gedistribueerd via spam e-mails. Eens binnen, encrypteert het uw bestanden en plaatst het enkele kwaadaardige zaken in uw systeem. Daarna genereert het waarschuwingsmeldingen die zeggen dat u moet betalen voor de decryptie van uw bestanden, anders zal u ze verliezen. Maar zelfs na het betalen, kan het zo zijn dat u uw bestanden niet terug krijgt. Het is beter om ze te herstellen vanop een back-up en het Cryptobot virus van uw computer te verwijderen.

Over het Cryptobot virus

Het Cryptobot virus is een kwaadaardige computerbedreiging die u gemakkelijk geld afhandig kan maken. Eens het is geactiveerd in uw systeem, zal u een melding krijgen die beweert dat u $500 moet betalen om uw bestanden te decrypteren. Anders zal u al uw bestanden verliezen, volgens het programma. Het geeft u enkel 24 uur om dat te doen. Op deze manier limiteert het programma uw mogelijkheid om er meer over te weten te komen en andere methodes te gebruiken om uw bestanden te herstellen.

De waarheid is dat u best gewoon al uw bestanden herstelt vanop een back-up. Daarom is het altijd aangeraden om regelmatig een back-up te maken van uw bestanden. Als u geen back-up heeft, zal u alles verliezen. Want zelfs het betalen voor het Cryptobot virus is geen garantie voor het terugkrijgen van uw bestanden.

De ransomware encrypteert bestanden met heel wat extensies, waaronder:

arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, dbf, dcr, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, indd, jpe, jpg , mdb, mdf, mef, nef, nrw, odm, odp, orf, pdd, pef, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, ptx, r3d, raf, raw,, rw2, rwl, srf, srw, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.

Distributiemethoden van het Cryptobot virus

Zoals al eerder werd gemeld, komt het Cryptobot virus meestal samen met spam e-mails. U opent daarom best nooit bijlagen die werden toegevoegd aan spam e-mails. Er is namelijk een hoge kans dat uw computer geïnfecteerd zal geraken. Het moet niet per se een ransomware zijn. U kan ook adware, malware, browserextensies en dergelijke installeren op deze manier.

Als uw systeem al was geïnfecteerd, verwijdert u het Cryptobot virus best zo snel mogelijk. Het wordt ook aangeraden om uw systeem te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of StopZilla.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cryptobot Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cryptobot Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Cryptobot virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cryptobot-virus

Removal guides in other languages

Cryptobot virus (en) 
Cryptobot Virus (de)  Flag of Germany
El virus Cryptobot (es) 
Le virus Cryptobot (fr) 
Cryptobot ウイルス (jp) 
Cryptobot virus (se) 
Cryptobot virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.