CryptoFortress Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Het CryptoFortress virus is een ransomware-programma dat computers infecteert via valse download pop-ups en e-mails. Als het uw systeem infiltreert, encrypteert het programma de bestanden op uw harde schijf en vraagt het u 300 Amerikaanse dollar te betalen om ze opnieuw te decrypteren. Maar er is geen garantie dat uw bestanden zullen worden hersteld als u het bedrag betaalt. U elimineert het CryptoFortress virus best zo snel mogelijk van uw computer en herstelt daarna de geëncrypteerde bestanden vanop een back-up.

Over het CryptoFortress virus

Het CryptoFortress virus werkt op identiek dezelfde wijze als CryptoDefense, TeslaCrypt, CryptoLocker en vele andere ransomware-programma’s. Om schade die deze programma’s kunnen aanrichten te voorkomen, maakt u best steeds back-ups van uw bestanden. In het geval van een aanval kan u zo alle belangrijke informatie herstellen van daar. Anders zal u heel wat geld nodig hebben en zal u niet eens zeker zijn of u uw bestanden echt terug krijgt.

Eens binnen, encrypteert het CryptoFortress virus al deze bestandstypes: .unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .odb, .asset, ,forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb. Gebruikers worden toegestaan om twee geselecteerde bestanden te decrypteren (tot aan 500Kb) zonder te betalen. Zo willen de makers u laten weten dat alle overblijvende bestanden ook zullen worden gedecrypteerd nadat u het geld hebt overgemaakt voor de decryptiesoftware die CryptoFortress suggereert. Hier is een bericht dat u zal ontvangen als uw systeem is geïnfecteerd:

Al uw belangrijke bestanden (zoals bestanden op de netwerkschijven, USB-toestellen enzovoort): foto’s, video’s, documenten werden geëncrypteerd door het CryptoFortress virus. De enige manier om uw bestanden terug te krijgen, is het aankopen van onze decryptiesoftware. Anders zullen uw bestanden verloren gaan.

Waarschuwing: Het verwijderen van CryptoFortress zal de toegang tot uw geëncrypteerde bestanden niet herstellen.

Zoals u ziet, zal het verwijderen van het CryptoFortress virus uw toegang tot de geëncrypteerde bestanden niet herstellen. Dus als u geen back-up heeft van uw bestanden, is er niet veel dat kan worden gedaan. Hetzelfde bericht bevat ook een link om de decryptiesoftware te kopen. U kan ervoor betalen aan de hand van bitcoins. Het programma vraagt om 1.0 BTC (zo’n $300) te verzenden naar z’n adres. U krijgt ook instructies hiervoor. Zoals al eerder werd vermeld, is er geen 100% garantie dat u uw bestanden terug zal krijgen na het overmaken van het bedrag. Dus u kan zowel uw geld als gegevens verliezen.

Distributiemethoden van het CryptoFortress virus

Het CryptoFortress virus infecteert vaak computers via geïnfecteerde e-mailberichten. Het wordt ook gedistribueerd via valse berichten over software-updates die het upgraden van uw Flash Player, Java of iets dergelijks suggereren. Wees zeer aandachtig terwijl u door het internet surft om dat te voorkomen. Open nooit bijlagen van spam e-mails. Vermijd ook het openen van bijlagen van onbekende afzenders zelfs wanneer de e-mails rechtstreeks in uw inbox terechtkomen. Klik nooit op verdachte update-berichten. Het is altijd beter om uw updates van de officiële bron te krijgen.

Als uw systeem al is geïnfecteerd, kan u proberen uw bestanden te herstellen vanop een back-up. Het CryptoFortress virus en gelijkaardige ransomware zijn een goed bewijs waarvoor het zo belangrijk is om regelmatig back-ups te maken van uw bestanden. Probeer uw systeem te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of StopZilla en verwijder het CryptoFortress virus zo snel mogelijk.

Automatische tools CryptoFortress virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected CryptoFortress Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
mei 23, 2015 08:30, mei 23, 2015 08:30
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *