Cryptorbit virus - Hoe te verwijderen

Cryptorbit virus

Het Cryptorbit virus is een ransomware die computers infiltreert met behulp van geïnfecteerde e-mailberichten. Eens binnen, encrypteert het bepaalde bestanden die op uw computer zijn opgeslagen. Het vraagt u om 400 dollar te betalen om de bestanden terug te encrypteren. Maar zelfs na het betalen van dit bedrag, is het niet zeker of u uw bestanden zal terugkrijgen. U verwijdert het Cryptorbit virus best van uw systeem en herstelt uw bestanden vanop een back-up.

Over het Cryptorbit virus

Het Cryptorbit virus kan alle versies van Windows overnemen, waaronder Windows Vista, Windows XP, Windows 7 en Windows 8. Eens het uw systeem heeft overgenomen, zal u een bericht ontvangen met de melding dat al uw bestanden geëncrypteerd zijn. Om de bestanden te decrypteren, zal u aangeboden worden om bepaalde programma’s te downloaden en de instructies te volgen. U zal slechts een korte periode krijgen om dat te doen. Hier ziet u het bericht van het Cryptorbit virus:

Alle bestanden waaronder video’s, foto’s en documenten en dergelijke op uw computer zijn geëncrypteerd.

De encrypties werden gemaakt met behulp van één unieke sleutel gegenereerd voor deze computer. Om de bestanden te decrypteren, moet u deze private sleutel verkrijgen.

De enige kopie van de private sleutel, die u zal toestaan om uw bestanden terug te decrypteren, bevindt zich op een geheime server op het internet. De server zal deze sleutel vernietigen na de tijdspanne gespecificeerd in dit scherm. Daarna zal niemand nog in staat zijn om uw bestanden te herstellen.

Maar zelfs wanneer u alle stappen volgt en het gevraagde bedrag in bitcoins (meestal een betaling van 0.5 BTC) betaalt, kan u er niet zeker van zijn dat u uw bestanden terugkrijgt. Dit is de reden waardoor het belangrijk is regelmatig back-ups te maken van alle bestanden op uw computer. Anders kan u veel waardevolle informatie en geld verliezen en opgelicht worden zonder ook maar een kans te hebben om uw bestanden terug te krijgen. Het programma encrypteert deze bestandstypes meestal: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, en dergelijke.

U moet het Cryptorbit virus zo snel mogelijk van uw computer verwijderen nadat u het hebt opgemerkt. Het wordt ook aangeraden om uw systeem te scannen met een antivirus of anti-malware programma als Spyhunter of Malwarebytes. We raden u niet aan om te betalen aan de makers van dit virus, want u zal hoogstwaarschijnlijk enkel uw geld verliezen.

Distributiemethoden van het Cryptorbit virus

Het Cryptorbit virus geraakt meestal binnen in computers via geïnfecteerde e-mailberichten. Wees voorzichtiger met e-mails van onbekende afzenders en zeker spamberichten. Open hun bijlagen nooit want er is een grote kans dat uw systeem geïnfecteerd zal geraken. Zorg ervoor dat u nooit klikt op een verdacht bericht dat verschijnt terwijl u door het internet surft. Sommige ransomware-makers imiteren verscheidene updates, om zo enkel kwaadaardige applicaties te installeren in uw systeem.

Zorg ervoor dat u het Cryptorbit virus van uw computer verwijdert. Herstel daarna uw bestanden van een back-up. Vergeet niet regelmatig back-ups te maken van alle belangrijke bestanden die op uw computer zijn opgeslagen. Zo kan u ze steeds herstellen in het geval van een infectie.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cryptorbit Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cryptorbit Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cryptorbit-virus

Removal guides in other languages

Cryptorbit virus (en) 
El virus Cryptorbit (es) 
Cryptorbit virus (it) 
Cryptorbit Virus (de)  Flag of Germany
Cryptorbit ウイルス (jp) 
Le virus Cryptorbit (fr) 
Cryptorbit vírus (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.