De NM4 ransomware - Hoe te verwijderen

Het NM4 ransomware virus is een goed ontworpen malware infectie die zich toelegt op het versleutelen van je bestanden met een ingewikkelde combinatie van algoritmes. Het NM4 virus hoort thuis in de familie van ransomware varianten die zowel AES als RSA codering gebruiken om het versleutelingsproces van de elektronische data ingewikkelder te maken. Deze specifieke malware werkt samen met twee sites die enkel geopend kunnen worden door de TOR browser. Dit is een andere eigenschap die gerelateerd kan worden aan vele andere infecties die hun betalingsinstructies weergeven in html-bestanden, die je naar online domeinen leiden. Het Recovers_your_files.html uitvoeringsbestand wordt op je bureaublad geplaatst. Als dit bestand opgestart wordt, zal het automatisch een site openen in de browser van je voorkeur (Internet Explorer of welke dan ook). Het getoonde bericht zal je echter zeggen dat je de twee Tor-ondersteunde sites moet openen.

De NM4 ransomware: de voornaamste kenmerken besproken

Voordat het NM4 crypto-virus de versleuteling kan voltooien met de twee codes, moet het stevig op je apparaat zitten. Om dit te doen wordt de payload stiekem op een besturingssysteem geïnstalleerd. Van dan af aan, zal het kwaadaardige uitvoeringsbestand proberen om waarden toe te voegen aan het Windows Register. Deze wijzigingen zullen automatisch het NM4 virus opstarten nadat je, je apparaat aanzette. Het is mogelijk om de aanwezigheid van een ransomware infectie op te merken in het Windows taakbeheer, dit is echter een ingewikkelde zoektocht omdat kwaadaardige uitvoeringsbestanden zich kunnen voordoen als legitieme processen.


NM4 ransomware virus

Als er zich echter een malware verankerd heeft op je besturingssysteem, zal dit te maken krijgen met onregelmatigheden zoals trage toepassingen. Het Windows Taakbeheer kan een hoog percentage van gebruikte CPU-hulpbronnen aangeven. Zodra het NM4 virus een positie bereikt die het wil, zal het zijn C&C-server contacteren om informatie uit te wisselen. Daarna krijgt de codering, ondersteund door AES-256 en RSA-2048 codes, de perfecte mogelijkheid om plaats te grijpen. De malware zal waarschijnlijk uit verschillende bestanden kiezen die deel zullen gaan uitmaken van de versleutelde data. Vernielde uitvoeringsbestanden zullen een originele extensie hebben, namelijk .NM4, welke de reden is voor de titel van deze ransomware infectie.


NM4 virus

De ontwerpers zijn geen beginnelingen op het gebeid van ransomware. Hun eerste werkstuk was de R ransomware en beiden vragen ze een dotatie te doen in ruil voor de decoderingssleutel. Terwijl de R-infectie vroeg om 2 BTC, hebben de hackers de prijs verhoogd met deze nieuwe variant. De NM4 ransomware zegt je dat je 3 BTC moet betalen, wat ongeveer 3870,90 US dollars is. Dit is een stevige prijs en je mag deze niet betalen. Het enige wat je hiermee zou bereiken is de hackers financieel ondersteunen en hen nog meer mogelijkheden geven om bijkomende ransomware virussen te ontwikkelen.

De NM4 ransomware en de decodering opties

Het NM4 virus kan momenteel niet worden gedecodeerd. Het kan echter zijn dat beveiliging onderzoekers een gratis decodering tool zullen ontwikkelen. Tot dan, raadt men je aan het losgeld niet te betalen. In plaats daarvan moet je de malware verwijderen en andere manieren uitproberen om je data te herstellen. Voer gewoon een systeemscan uit met anti-malware tools zoals Spyhunter, Malwarebytes of Hitman en deze zullen alle kwaadaardige toepassingen weergeven die verwijdert moeten worden. Enkel na het verwijderen van de kwaadaardige payload, kan je proberen om de bestanden te herstellen. Controleer of de Shadow Volume Copies nog intact zijn. Daarnaast bestaat ook de kans dat universele file-recovery tools een deel van de data zullen herstellen.

Wat zou de reden van de NM4 ransomware kunnen zijn?

Het NM4 virus kan spam gebruiken voor zijn distributie. Als je een mail ontvangt van zogenaamd legitieme faciliteiten die je aansporen om een link te volgen of om een bijlage te downloaden, moet je dit bericht controleren op verdachte details. Als blijkt dat de afzender een rogue is, volg dan de instructies niet. Hetzelfde geldt voor een bericht met veel grammatica fouten of dat je uitnodigt deel te nemen aan activiteiten waarvoor je, je niet inschreef. Daarnaast is het ook raadzaam voorzichtiger te surfen en domeinen die zich bezighouden met verdachte activiteiten te mijden.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals De Nm4 Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals De Nm4 Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe De NM4 ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat NM4 ransomware je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van NM4 virus

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan De NM4 ransomware.


3. Herstel door NM4 ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert NM4 virus om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-nm4-ransomware

Removal guides in other languages

NM4 ransomware (en) 
NM4 ransomware (es) 
NM4 ransomware (dk) 
NM4 ランサムウェア (jp) 
NM4-Ransomware (de)  Flag of Germany
Le ransomware NM4 (fr) 
Ransomware NM4 (it) 
NM4 랜섬웨어 (kr)  Flag of South Korea
Ransomware NM4 (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.