De Pegasus Spyware Activated scam - Hoe te verwijderen

Pegasus Spyware Activated is gewoon een goedkope poging om gebruikers angst aan te jagen en hen te laten betalen voor niets. De hackers achter deze spam campagne gebruiken dezelfde oude techniek waarbij een pop-up venster getoond wordt op een website en het slachtofferen aangemoedigd wordt tot het bellen van een bepaald nummer voor hulp op afstand, waardoor het probleem met de spyware verholpen zal worden. De waarheid is echter dat er geen probleem is – als je een bericht te zien kreeg op het net dat beweerde dat je pc geïnfecteerd werd met de pegasus spyware, geloof dit dan niet want het is gewoon een grove leugen.

Hoe werkt het Pegasus Spyware Activated virus?

Er zijn twee mogelijke redenen waarom je dit spam bericht te zien krijgt – of je bent terechtgekomen op een geïnfecteerde of onbetrouwbare site of er is een adware actief op je computer. We hebben er geen idee van welke adware infecties geassocieerd zijn aan deze bepaalde scam, het kan dus moeilijk zijn om deze handmatig te detecteren. Daarom raden we je ook aan je computer te scannen met ofwel SpyHunter of Reimage – deze zullen automatisch detecteren of je computer geïnfecteerd is met malware en indien ja, deze ook verwijderen. Daarnaast zal het in de toekomst je computer ook beschermen tegen gelijkaardige virussen, dus loont het de moeite om het te laten staan.


Pegasus Spyware Activated scam virus

AZoals we ook vermelden kan het ook op je browser verschijnen omdat je een site tegenkwam die deze advertentie toont. Hier een echt vraag vanop het Apple ondersteuning forum:

Ik kreeg net een melding op mijn ipad dat ik het Pegasus virus had, dus belde ik het opgegeven nummer. De eerste dame klonk oosters en was moeilijk te begrijpen. Ze wou informatie over mijn ipad en wilde dat ik iets installeerde. Wel mijn apparaat wou niet installeren. Ze schakelde me door naar een andere persoon die zei dat ze iets voor me zouden installeren maar dat dit $100 koste. Ik weigerde en de persoon werd kwaad & dreigde ermee dat mijn ipad wel eens open kon staan voor meer infecties, waarbij mensen aan mijn persoonlijke gegevens en bankgegevens konden en zei dan dat het me $1,000 ging kosten als ik wachtte.Op dat moment besefte ik dat het waarschijnlijk een scam was en ik hing op. Ik gebruik mijn ipad enkel voor spelletjes, hij bevat geen persoonlijke informatiet. Ze wilden gewoon mijn geld!

Een echte scam!!!!

Deze scam berichten richten zich specifiek op apparaten die draaien onder het iOS besturingssysteem – dit kan een Macbook, iPhone of iPad zijn. Hier is de originele tekst van het scam bericht:

** UW APPLE APPARAAT HEEFT EEN VIRUS **

Apple iOS Waarschuwing!!

Fout # 268d3

PEGASUS (SPYWARE) ACTIVATED

Het systeem werd mogelijk geïnfecteerd vanwege een onverwachte fout!

Bel alsjeblieft onmiddellijk met Apple Care op: +1-8333-370-777

Negeer deze kritieke waarschuwing niet.

Als je deze pagina sluit, zal de toegang tot je Apple apparaat geblokkeerd worden om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen.

Je Apple apparaat waarschuwde ons dat het geïnfecteerd werd met een virus en spyware. De volgende informatie wordt gestolen…

Facebook Login

> Creditkaart gegevens

> Email Account Login

> Foto’s bewaart op dit apparaat

Je moet ons onmiddellijk contacteren zodat onze technici je doorheen het verwijderingsproces kunnen loodsen over de telefoon. Bel ons alsjeblieft binnen de volgende 5 minuten om te voorkomen dat je Apple apparaat uitgeschakeld wordt.

Gebruikers worden ermee bedreigt dat als ze niet onmiddellijk naar het nummer +1-8333-370-777 hun Apple apparaat geblokkeerd wordt en het $200 zal kosten om het te ontgrendelen. Dit is echter een leugen en je computer is waarschijnlijk helemaal niet geïnfecteerd. We raden je aan nooit naar nummers op advertenties zoals deze te bellen – we hebben reeds de YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED en Coperanking999.today infecties tegengekomen in het verleden en deze werken op dezelfde manier.

Hoe je beschermen tegen de Pegasus Spyware Activated scam

Er zijn twee gouden regels om niet in de problemen te raken online – probeer websites te vermijden met een dubieuze reputatie en zorg ervoor dat je computer beveiligd is met een betrouwbare anti-malware software. Het zou ook verstandig zijn af en toe een back-up te maken van je meest belangrijke bestanden. Als je vragen hebt over dit onderwerp kan je deze stellen in de onderstaande commentaar sectie.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals De Pegasus Spyware Activated Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals De Pegasus Spyware Activated Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding De Pegasus Spyware Activated scam

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-pegasus-spyware-activated-scam

Removal guides in other languages

Pegasus Spyware Activated scam (en) 
Pegasus Spyware Activated (es) 
L'arnaque Pegasus Spyware Activated (fr) 
Betrugsmasche: „Pegasus Spyware Activated“ (de)  Flag of Germany
Pegasus Spyware Activated svindel (dk) 
Pegasus Spyware Activated 詐欺 (jp) 
Pegasus Spyware Activated bedrägeriet (se) 
Golpe Pegasus Spyware Activated (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.