Desktop Search - Hoe Te Verwijderen?

 

Desktop Search ziet er op het eerste zicht uit als een legitieme toepassing, maar het is gewoon een andere malware die je niet op je pc mag laten staan. Het staat officieel geregistreerd als een adware omdat zodra het geïnstalleerd het allerlei advertenties zal tonen op al je browsers. Als je dus advertenties opgemerkt hebt, die getoond worden door deze malware op een browser, kan je er zeker van zijn dat je pc geïnfecteerd werd en moet je dit probleem oplossen.

Het is niet zo moeilijk om een toepassing als Desktop Search te verwijden. Als je echter nog geen ervaring hebt met het verwijderen van virussen, moet je deze verwijdering automatisch uitvoeren. Download een betrouwbare anti-malware, zoals SpyHunter of Malwarebytes en scan er je computer mee. Het zal in een mum van tijd de dreiging detecteren en voor goed verwijderen. Het zal ook je computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite het te laten staan op je computer. Je kan ook een andere anti-malware kiezen als je dat wenst.

Als je de voorkeur geeft aan een handmatige verwijdering van Desktop Search, hebben we iets voor je. Scroll helemaal naar onderaan dit artikel en neem een kijkje naar onze stap-voor-stap handmatige verwijderingshandleiding voor Desktop Search. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf deze infectie te verwijderen.

Als je problemen had bij het verwijderen van deze infectie, kan je ons steeds om hulp vragen via de onderstaande commentaar sectie. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Desktop Search moet je dit artikel verder lezen.

Over de Desktop Search adware

Met de naam “Desktop Search” denk je te maken te hebben met een desktop toepassing. Dit is echter niet waar – Desktop Search is een web gebaseerde toepassing. Meer specifiek het is een browser add-on. Het kan worden toegevoegd aan bijna alle populaire browsers, inclusief Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en zelfs Safari.

Als je computer geïnfecteerd werd met deze toepassing, zal je te maken krijgen met allerlei advertenties op al je browsers. Deze kunnen in allerlei vormen getoond worden, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Meestal verschijnen de advertenties die getoond worden door Desktop Search op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon en bieden ze je aan om bepaalde goederen te kopen tegen een zeer aanlokkelijke prijs. Trap echter niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep, ze proberen gewoon je aandacht te trekken zodat je er zou op klikken.

Als het gebeurt dat je op zo’n advertentie van Desktop Search klikt, zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden met andere virussen of kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Desktop Search kan worden omschreven als een adverteer netwerk voor cyber criminelen. Aangezien ze verbannen werden van alle legitieme adverteer netwerken zoals Google of Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun sites te promoten en er verkeer naar te leiden. Dit gezegd zijnde, als je Desktop Search op je computer laat staan, kunnen allerlei cyber criminelen je rechtstreeks bereiken op je browsers en dit op een dagelijkse basis.

Distributiemethodes van de Desktop Search adware

Desktop Search is komt op een kwaadaardige manier die men bundelen noemt. D.w.z. als je freeware download en installeert van op een onbetrouwbare bron, bestaat de kans dat ook Desktop Search geïnstalleerd zal worden zonder dat je hiervoor gewaarschuwd werd. Daarom moet je steeds het installatieproces van freeware nauwlettend volgen.

Sla geen stappen over en kies voor de aangepaste of geavanceerde installatiemethode indien mogelijk. Op deze manier zal je in staat zijn om alle beschikbare opties te zien en de nodige wijzigingen aan te brengen. Ga niet te snel want de belangrijkste informatie kan in een zeer klein lettertype getoond worden en je wil deze niet over het hoofd zien. Het aller belangrijkste is natuurlijk je pc steeds beschermen met een betrouwbare anti-malware toepassing.Automatische tools Desktop Search verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Desktop Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van Desktop Search Advertenties

Hoe Desktop Search te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Desktop Search installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Desktop Search van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Desktop Search en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Desktop Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Desktop Search verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Desktop Search. Klik op het icoon met de prullenbak naast Desktop Search of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Desktop Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Desktop Search verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Desktop Search of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Desktop Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Desktop Search verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Desktop Search van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Desktop Search verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Desktop Search. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Desktop Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 
 
november 14, 2016 10:52, november 14, 2016 10:52
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *