Do-search.com virus - Hoe te verwijderen

Het Do-search.com virus is een browserkaper dat ontwikkelt is om de bezoekersaantallen van bepaalde websites te vergroten door computergebruiker naar websites om te leiden. Het programma wordt aangeboden in bundels met gratis software. Deze oneerlijke manier van verspreiding wordt vaak gebruikt door ongewenste programma’s. Om het Do-search.com virus en soortgelijke toepassingen te vermijden, moet u goed opletten tijdens het downloaden van software en nooit programma’s installeren die u niet kent.

Het Do-search.com virus kan aan de browsers Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome worden toegevoegd. Eenmaal wijzigt het de browserinstellingen automatisch en laat u deze instellingen niet meer herstellen. Het programma wijzigt uw startpagina en standaardzoekmachine met Do-search.com. Uw zoekresultaten zullen nu gegeneerd worden door Yahoo Search. Het probleem is echter dat er vele gesponsorde websites aan de resultaten worden toegevoegd en het dus totaal niet werkt zoals de normale zoekmachine van Yahoo.

Daarnaast veroorzaakt het Do-search.com virus vele omleidingen naar verschillende gesponsorde websites en het maakt het lastig om normaal te kunnen internetten. Door al deze consequenties en gebruikte technieken om uw systeem binnen te komen wordt dit programma beschouw als een ongewenst programma. Het wordt ten zeerste aangeraden om het Do-search.com virus van uw systeem te verwijderen zodra u het in uw browser aantreft.

do-search-com-virus

Allereerst moet u het Do-search.com virus en alle verwante programma’s verwijderen uit het Configuratiescherm en uit de browsertoevoegingen. Wij raden aan ALLE programma’s die op dezelfde datum als Do-search,com zijn geïnstalleerd te verwijderen. Scan uw computer met Reimage omdat deze toepassing dit soort adware goed kan opsporen. Controleer ook de browsertoevoegingen van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Als u Do-search.com niet in de lijst tegenkomt moet u wel gebruik maken van een toepassing zoals Reimage en een scan uitvoeren. Het programma verwijderen zorgt er niet voor dat uw instellingen weer hersteld worden en dat moet u dus handmatig doen. Afhankelijk van welke browser u gebruikt, kunt u onderstaande instructies opvolgen:

Hoe u het Do-search.com virus uit Internet Explorer kunt verwijderen:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Do-search.com uit de lijst.

Hoe u het Do-search.com virus uit Mozilla Firefox kunt verwijderen:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent;
 6. Wanneer de instellingen steeds weer terug worden gezet en de scans van uw anti-malwareprogramma niet opleveren, doe dan het volgende: Sluit Firefox en open de bestandsverkenner. Typ %AppData% in de adresbalk. Typ vervolgens user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw op. Herhaal dan bovenstaande stappen.

Hoe u het Do-search.com virus uit Google Chrome kunt verwijderen::

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijken rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Do Search Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Do Search Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-do-search-com-virus

Removal guides in other languages

Do-search.com virus (en) 
Do-search.com Virus (de)  Flag of Germany
Le virus Do-search.com (fr) 
Do-search.com vírus (pt) 
Do-search.com virus (it) 
Do-search.com virus (es) 
Do-search.com virusas (lt) 
Do-search.com virus (dk) 
Do-search.com ウイルス (jp) 
Do-search.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea

One response to “Do-search.com virus

 1. U bent een held, wat een irritante zooi dat snap.do en yahoo. Duidelijk uitgelegd, heldere taal en goeie stappen! Ik dank u hartelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.