Doko-search.com virus - Hoe te verwijderen

Doko-search.com virus

Het Doko-search.com virus is een browserkaper die uw computer binnen kan dringen via Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Meestal komt het in een bundel met verschillende gratis software. Het programma wijzigt uw startpagina en standaardzoekmachine naar doko-search.com en stoort uw normale internetactiviteiten. Ondanks dat de website zelf niet schadelijk is kan het willekeurige omleidingen naar ongewenste pagina’s veroorzaken. Dat laatste kan uiteenlopen van simpele advertentiewebsites tot schadelijke websites die u computer kunnen besmetten.

Een van de doelen van het Doko-search.com virus is om gegevens te verzamelen over uw zoekopdrachten en uw surfgedrag. Deze gegevens kunnen interessant zijn voor marketingcampagnes in de toekomst zodat er meer advertenties op uw computers worden getoond. Wanneer u een zoekopdracht maakt met doko-search.com, zult i vele gesponsorde websites in de resultaten zien in plaats van relevante links. De ontwikkelaars verdienen geld wanneer er mensen op hun links klikken en de gepromote website bezoeken. Elke keer dat u dus op een link klikt zal het bezoekersaantal van deze specifieke website verhoogt worden en op die manier geld verdienen voor de ontwikkelaars van het Doko-search.com virus.

Het is niet altijd even eenvoudig om dit soort programma’s uit uw browser te verwijderen. De normale verwijdering van de extensie zal namelijk niet alle problemen oplossen. Doko-search.com zal ingesteld blijven als uw standaardzoekmachine en startpagina. Eerst moet u echter weten dat jet mogelijk is om dit soort besmettingen te voorkomen. Veel van dit soort ongewenste toepassingen zijn gebundeld met gratis programma’s van het internet. Elke keer als u een programma installeert moet u goed opletten tijdens de stappen van het installatieproces. Op deze manier zult u opmerken dat er soms standaard extra toepassingen geïnstalleerd worden. Door een vinkje uit te zetten kunt u voorkomen dat Doko-search.com of soortgelijke ongewenste programma’s worden geïnstalleerd.

Om het Doko-search.com virus te verwijderen moet u het uit de programmalijst van het Configuratiescherm en de browsertoevoegingen halen. Verwijder ALLE toepassingen die op dezelfde datum als het Doko-search virus zijn geïnstalleerd. Sommige versies van het virus installeren software die een blokkade opwerpen zodat de browserinstellingen hersteld worden zoals het virus het wil hebben. Om dit te identificeren kunt u een scan uitvoeren met Spyhunter of een ander anti-spywareprogramma. Daarna kunt u de invoegtoepassingen verwijderen in de instellingen van uw browsers herstellen.

Het Doko-search.com virus uit Internet Explorer verwijderen:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen
 3. Verwijder Doko-search.com uit de lijst.

Het Doko-search.com virus uit Firefox verwijderen:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.
 6. Als de instellingen weer herstelt worden en de scans van uw anti-malwareprogramma zijn schoon: sluit Firefox en open Windows Verkenner. Voer %AppData% in de adresbalk in. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam van het bestand dan en start Firefox opnieuw op. Herhaal dan de eerdere stappen.

Het Doko-search.com virus uit Google Chrome verwijderen

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren.
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Doko Search Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Doko Search Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-doko-search-com-virus

Removal guides in other languages

Doko-search.com virus (en) 
Doko-search.com Virus (de)  Flag of Germany
Le virus Doko-search.com (fr) 
Doko-search.com virus (es) 
Doko-search.com vírus (pt) 
Doko-search.com virusas (lt) 
Doko-search.com virus (se) 
Doko-search.com virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.