Dosearches.com virus - Hoe te verwijderen

Dosearches.com virus

Het Dosearches.com virus is een browserkaper dat aan willekeurige browsers wordt toegevoegd zonder de toestemming van de gebruiker. Het is mogelijk om de installatie van dit vervelend programma te vermijden maar vele gebruikers slaan de stappen over tijdens het installatieproces van software en zodoende worden extra programma’s standaard geïnstalleerd. Als u de installatiestappen nauwekeurig volgt zult u zien dat er soms aanvullende toepassingen worden aangeboden en u kunt de installatie hiervan eenvoudigweg niet toestaan. Als u deze stap echter overslaat zullen de programma’s automatisch toegevoegd worden. Op deze manier wordt normaliter ook het Dosearches.com virus geinstalleed.

Eenmaal binnen vervangt het programma uw startpagina en standaardzoekmachine met zijn eigen keuze. De website Dosearches.com ziet er uit als een gewonen zoekmachine maar het wijzigt uw browserinstellingen zonder er toestemming voor te vragen en zodoende gaat u gebruik maken van ongewenste programma’s. Deze tool doet niet precies hetzelfde als de meeste zoekmachines. Het zal veel resultaten van commerciële websites toevoegen aan uw zoekresultaten en u omleiden naar andere websites waar u helemaal niet heen wilt.

Let op dat het Dosearches.com virus ook bekend staat om het opslaan van uw surfgegevens en zo bekijkt welke websites u bezoekt en op wat voor informatie u zoekt op het internet. Deze gegevens worden later naar een server verzonden en dan in de toekomst gebruikt voor marketingcampagnes.

Verwijder het Dosearches.com virus van uw computer zodra u het aantreft. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het programma uit de lijst. Het is belangrijk dat u alle programma’s verwijderd die tegelijk met browserkaper zijn geinstalleerd. Als u dit niet doet worden de browserinstellingen telkens weer teruggezet naar die van het Dosearches.com virus. Scan u systeem ook met Spyhunter omdat die dit soort programma’s zeer goed op kan sporen. U dient ook uw browsertoevoegingen van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome te controleren. Wanneer u Dosearches.com niet tegenkomt in de lijst, dan moet u een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter gebruiken om uw computer te scannen. Het verwijeren van dit virus zorgt er niet voor dat uw zoekmachine weer goed wordt ingesteld. De vervelende advertenties worden alleen niet meer getoond en het instellen van de zoekmachine moet u nog handmatig doen. Afhankelijk van welke browser u gebruikt, kunt u de volgende instructie opvolgen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld.
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, voor IE7 klik Zoekmachine Wijzigen.
 3. Verwijder Dosearches.com uit de lijst.

Voor Firefox :

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen.
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 5. Zoek vooor “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine niet start bij elk nieuw tabblad dat u opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijken rechtsboven in uw browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Dan Instellingen → Zoekmachines Beheren.
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen en kies Bij Opstarten: “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Dosearches Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Dosearches Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-dosearches-com-virus

Removal guides in other languages

Dosearches.com virus (en) 
Dosearches.com Virus (de)  Flag of Germany
Le virus Dosearches.com (fr) 
Dosearches.com virus (es) 
Dosearches.com vírus (pt) 
Dosearches.com virus (it) 
Dosearches.com virusas (lt) 
Dosearches.com virus (dk) 
Dosearches.com ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.