Dounty.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Dounty.com virus is een browserkaper die vooral computers als doelwit heeft die zich in Brazilië, Portugal en andere Portugees sprekende landen bevinden. Het virus valt computers aan waarop een versie van Windows draait en het neemt Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome browsers over. Ook minder populaire browsers kunnen worden geïnfecteerd. Het Dounty.com virus vervangt uw startpagina en leidt uw zoekopdrachten om naar br.search.yahoo.com. Eens binnen, staat het u niet meer toe om uw browserinstellingen aan te passen en de controle te krijgen over uw browser.

dounty-com-virus

U mag zoekresultaten van Dounty.com niet vertrouwen. Het programma probeert u enkel om te leiden naar gesponsorde websites om zo hun webverkeer te verhogen. De website mag dan wel lijken op een normale zoekmachine, maar het voegt steeds vele commerciële websites toe aan uw zoekresultaten, onafhankelijk van uw zoekopdracht. Daarenboven zal u veel advertenties te zien krijgen naast uw zoekresultaten die links bevatten naar gesponsorde pagina’s. Wees ervan op de hoogte dat sommige van deze links u kunnen omleiden naar potentieel gecompromitteerde websites waar uw systeem geïnfecteerd kan geraken. Dit is de reden waarom het niet aangeraden is om zulke onbekende zoekmachines te gebruiken. Ze kunnen gerelateerd zijn aan verscheidene adverteerders die hun verlangen naar winst belangrijker maken dan commerciële ethiek.

Veel nutteloze zoekmachines worden gepromoot samen met gratis programma’s die u van het internet kan downloaden. Deze zijn onder andere gratis PDF-makers, video- en muziekspelers, download managers en meer. Wees aandachtig tijdens de installatiestappen van zulke programma’s. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en kijk elke stap na. Als u opties ziet die al zijn geselecteerd en het hebben over het downloaden van additionele onbekende programma’s of het maken van aanpassingen aan browserinstellingen, deselecteer ze dan meteen. Ga nooit blindelings door de installatiestappen als u geen grote hoeveelheid ongewenste applicaties naar uw computer wil downloaden.

Vergeet niet dat het promoten van affiliate links, het distribueren van andere potentieel ongewenste programma’s of zelfs het blootstellen van uw privégegevens, vaak het doel zijn van adware, browserkapers, browserextensies en meer. De makers van deze software maken winst door het aanzetten van gebruikers tot het kopen van zaken en het klikken op links. Dit betekent niet dat deze altijd een risico zijn voor uw computer, maar het is beter om veilig te zijn en ze zo snel mogelijk te verwijderen. Hieronder kan u een handleiding vinden voor het manueel verwijderen van het Dounty.com virus. Maar als u een minder geavanceerde computergebruiker bent, dan is het een goed idee om een volledige systeemscan uit te voeren met een betrouwbaar anti-spyware programma om zich zo automatisch te ontdoen van zulke programma’s.

Om het Dounty.com virus te elimineren, gaat u naar de programmalijst in het Configuratiescherm en verwijdert u daar alles wat eraan gerelateerd lijkt. Sommige versies van deze browserkaper installeren software die ervoor zorgen dat u uw browserinstellingen niet opnieuw kan aanpassen. Om deze te identificeren, scant u best met Spyhunter, StopZilla of een ander betrouwbaar anti-spyware hulpmiddel. Daarna kan u de extensies verwijderen en de instellingen van uw browsers opnieuw aanpassen.Automatische tools Dounty.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Dounty.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het Dounty.com virus

Hoe Dounty.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Dounty.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Dounty.com virus van uw browsers

  Top Hoe Dounty.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Dounty.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Dounty.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Dounty.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Dounty.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Dounty.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Dounty.com virus van de lijst.

Hoe Dounty.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Dounty.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Dounty.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Dounty.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Dounty.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Dounty.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Dounty.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Dounty.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
januari 10, 2015 07:32, januari 10, 2015 07:32
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *