Dregol.com virus - Hoe te verwijderen

Dregol.com virus

Het Dregol.com virus is een browserkaper die Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari webbrowsers aanvalt. Het programma vervangt uw standaard zoekmachine en startpagina zonder uw toestemming. Dregol.com ziet eruit als een reguliere zoekmachine, maar het werkt niet zoals het zou moeten. Als u probeert een zoekopdracht uit te voeren, zal u zien dat de website veel commerciële pagina’s invoegt en vaak omleidt naar onbekende websites. Het programma staat niet toe dat u het vervangt door andere zoekmachines en z’n verwijdering is dan ook redelijk ingewikkeld.

Om het Dregol.com virus automatisch te verwijderen, voert u best een volledige systeemscan uit met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of StopZilla. U moet het programma eerst naar de laatste versie upgraden. U kan ook proberen om het Dregol.com virus manueel te verwijderen, met behulp van de handleiding aan het eind van dit artikel.

Over Dregol.com

Als u hebt opgemerkt dat Dregol.com is ingesteld als uw startpagina en standaard zoekmachine, bent u het slachtoffer geworden van browserkapen. Het Dregol.com virus probeert webverkeer te creëren naar gesponsorde websites, dus het voegt ze steeds toe aan uw zoekresultaten en leidt u ook om naar deze pagina’s. De meeste gebruikers vinden deze activiteit zeer vervelend. Daarenboven riskeren ze ook dat hun computer geïnfecteerd geraakt. Kapers leiden namelijk vaak om naar onbekende websites, die schadelijk kunnen zijn voor de computer.

Als u een zoekopdracht uitvoert met Dregol.com zal u opmerken dat veel gesponsorde websites zijn toegevoegd aan uw zoekresultaten. Dit betekent dat u geen betrouwbare zoekresultaten zal krijgen. Ook loopt u het risico op het bezoeken van potentieel gevaarlijke websites. Houd in het achterhoofd dat het Dregol.com virus ook additionele programma’s kan installeren in uw systeem. Deze kunnen uw browsergewoonten bijhouden en zo uw privacy schenden. Het programma kan ook persoonlijke informatie van u verzamelen. Dit is wat erover wordt gezegd in de algemene voorwaarden:

Wanneer u de Website gebruikt, kan Dregol een cookie bewaren op uw computer om u te identificeren: zo’n cookie identificeert dat u eerder de website van Dregol hebt bezocht en staat ons toe om webverkeer te analyseren en zo een betere dienst aan te bieden.

Het is duidelijk dat u zich best ontdoet van dit programma wanneer u z’n aanwezigheid ontdekt in uw pc.

Distributiemethoden van het Dregol.com virus

U voorkomt de toevoeging van het Dregol.com virus aan uw computer best. De makkelijkste manier om dit te doen is het aandachtiger te werk gaan tijdens het installeren van software van het internet. Meestal vervangt het namelijk uw startpagina tijdens de installatie van andere programma’s. In plaats van steeds op de ‘next’ of ‘volgende’ knop te klikken en de installatie zo snel mogelijk te beëindigen, kijkt u best elke stap na en weigert u het toevoegen van onbekende programma’s die gebundeld zijn met de software die u installeert. Ga niet akkoord met het aanpassen van uw startpagina of zoekmachine naar een onbekende website.

Als uw computer al is geïnfecteerd, verwijdert u het Dregol.com virus best zo snel mogelijk. Merk op dat u het apart zal moeten elimineren van elke geïnfecteerde browser. Volg de handleiding hieronder om te weten te komen hoe dit te doen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Dregol Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Dregol Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het Dregol.com virus

Hoe Dregol.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Dregol.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Dregol.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Dregol.com virus van uw browsers

TopHoe Dregol.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Dregol.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Dregol.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Dregol.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Dregol.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Dregol.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Dregol.com virus van de lijst.

Hoe Dregol.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Dregol.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Dregol.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Dregol.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Dregol.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Dregol.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Dregol.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Dregol.com virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-dregol-com-virus

Removal guides in other languages

Dregol.com virus (en) 
El virus Dregol.com (es) 
Dregol.com virus (se) 
Dregol.com virus (dk) 
Dregol.com vírus (pt) 
Dregol.com Virus (de)  Flag of Germany
Dregol.com ウイルス (jp) 
Dregol.com virus (kr)  Flag of South Korea
Le virus Dregol.com (fr) 
Dregol.com virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.