Duba.com virus - Hoe te verwijderen

Het Duba.com virus is een browser hijacker welke computers aantast die zich in China bevinden. Het is een programma dat je startpagina en standaard zoekmachine vervangt met Duba.com zonder je hiervoor toestemming te vragen en later ondervind je problemen als je het wilt verwijderen. Het programma werd ontworpen voor reclame doeleinden. Het wijzigt je normale zoekresultaten door er gesponsorde websites aan toe te voegen en verwacht dat je op hun links klikt en dus zorgt voor verkeer naar deze websites.

Gelukkig is het niet moeilijk om te zien dat je computer met deze browser hijacker werd geïnfecteerd of niet. We hebben reeds vermeld dat van zodra het je system infiltreert, het automatisch je startpagina en standaard zoekmachine wijzigt in www.duba.com, dus als je deze website te zien krijgt als je startpagina maar je kan je niet herinneren deze wijzigingen aangebracht te hebben, is dit een duidelijk teken dat je computer geïnfecteerd werd en moet je dit oplossen.

Als je het slachtoffer werd van dit virus en je weet niet wat te doen, lees dan dit artikel verder en we zullen je voorzien van de nodige informatie over de infectie en de verwijdering ervan.


Duba.com virus remove

Over het Duba.com virus

Zoals we hierboven vermelden, zijn Chinese computergebruikers het doelwit van het Duba.com virus. Dit kan je duidelijk merken aan het voorkomen van de website. Het is trouwens niet de eerst browser hijacker die in het Chinees geschreven werd, we hebben voordien reeds exemplaren gezien, zoals het Uc123.com virus. Het is echter wel eerder ongewoon omdat hackers zich willen richten op een wereldwijd publiek en hun inhoud dus in het Engels presenteren.

Als je een zoekopdracht uitvoert met Duba.com, zal je zien dat het veel gesponsorde links bevat in de lijst met zoekresultaten. Daarnaast zal je tussen de getoonde zoekresultaten ook tal van advertenties zien die ook naar gesponsorde websites leiden. De ontwerpers van deze hijacker verdienen geld met het tonen van deze berichten en het promoten van commerciële websites. Dit zorgt echter voor veel ongemakken voor de gebruiker.

Je moet eraan denken dat het Duba.com virus je gemakkelijk kan omleiden naar potentieel gevaarlijke websites. Als dat gebeurt loop je het risico dat je system geïnfecteerd wordt met malware of andere gevaarlijke dreigingen. Omdat je te maken krijgt met zo veel omleidingen kan je ook gemakkelijk de installatie van andere potentieel ongewenste toepassingen, zoals adware, browser plug-ins, enz. toestaan. Je moet het Duba.com virus verwijderen voor het voor meer ernstigere problemen zorgt.

Het Duba.com virus komt meestal in een bundel met allerlei gratis software die je gemakkelijk kunt downloaden vanop het internet. Het wordt automatisch toegevoegd tenzij je deze optie weigert bij een van de installatiestappen van je gekozen download. Niet alle gebruikers merken echter dat hun startpagina gewijzigd gaat worden omdat ze installatiestappen overslaan en gewoon steeds op “Volgende” klikken tot de installatie voltooid is. Om dit te vermijden moet je steeds kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode en elke stap aandachtig volgen om te vermijden dat er onbekende programma’s worden toegevoegd.

Het feit dat de website in het Chinees is en zich richt op een Chinees publiek betekent niet dat het geen gebruikers uit andere regio’s kan infecteren. In feite, zou dit nog meer verontrustend zijn omdat het zeer waarschijnlijk is dat je er niets van zal begrijpen. Dit zorgt ervoor dat het onbruikbaar is en als je het dus laat staan als je startpagina verdoe je gewoon je tijd.

Hoewel dit een eerder oudere infectie is, ontvangt het nog steeds rond de 20 miljoen bezoeken per maand. Dit betekent dat sommige gebruikers het aanvaard hebben en duba.com gebruiken als hun standaard zoekmachine. Dit betekent ook dat het virus nog steeds wordt verdeeld en dus nieuwe computergebruikers infecteert. In feite is het zo, dat meer dan 3% van de bezoekers van duba.com uit de Verenigde Staten komen, zoals vermeld in het Report from SimilarWeb.

Als je system reeds werd aangetast, verwijder het Duba.com virus dan zo snel mogelijk. Dit kan een hele uitdaging zijn, omdat het gewoon veranderen van je startpagina in een andere website niet zal werken. We hebben een handleiding voorzien die je stap voor stap uitlegt hoe deze hijacker te verwijderen. Om het Duba.com virus automatisch te verwijderen moet je het systeem scannen met een anti-malware tool. Je moet weten dat het hebben van een betrouwbare anti-malware op je computer gelijkaardige infecties kan voorkomen. We raden je ten stelligste aan om Reimage te downloaden, omdat deze toepassing bewezen heeft zeer efficiënt te zijn in het omgaan met infecties zoals dit en je de beste bescherming tegen malware biedt.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Duba Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Duba Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijder het Duba.com virus gemakkelijk

Hoe Duba.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Duba.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Duba.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Duba.com virus van uw browsers

TopHoe Duba.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Duba.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Duba.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Duba.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Duba.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Duba.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Duba.com virus van de lijst.

Hoe Duba.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Duba.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Duba.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Duba.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Duba.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Duba.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Duba.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-duba-com-virus

Removal guides in other languages

Duba.com virus (en) 
El virus Duba.com (es) 
Vírus Duba.com (pt) 
Duba.com virus (se) 
Duba.com Virus (de)  Flag of Germany
Duba.com virus (dk) 
Duba.com virus (it) 
Le virus Duba.com (fr) 
Duba.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Duba.com ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.