Eazel Search - Hoe te verwijderen

Eazel Search

Eazel Search is een browsertoevoeging die aan alle belangrijke browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome toegevoegd kan worden. Het programma levert een op maat gemaakt zoekbalk dat lijkt op een handige toevoeging om snel populaire website te bezoeken. Ondanks dat het geen malwareprogramma is, is het probleem dat het aan uw systeem wordt toegevoegd zonder daar toestemming voor te vragen om vervolgens vele wijzigingen in de instellingen door te voeren. Wat nog erger is dat het programma uw surfgewoontes bijhoudt en deze gegevens gebruikt voor marketingdoeleinden.

Eazel Search komt meestal in een bundel met gratis software en komt dus een computer binnen terwijl de gebruiker iets anders van het internet aan het downloaden is. Eenmaal binnen wijzigt het programma uw startpagina en standaardzoekmachine naar search.eazel.com of search.conduit.com. Dit leidt tot een heleboel ongewenste omleidingen naar onbekende webpagina’s en ook worden er veel vervelende pop-ups met advertenties getoond. Dit bezorgt u vele irritante activiteiten en u zult er al snel gek van worden. Zoals reeds genoemd is het ergste dat Eazel Search u online activiteiten volgt en deze gegevens naar andere partijen doorstuurt.

U moet Eazel Search van uw systeem verwijderen zodra het begint u lastig te vallen. Als het programma uw systeem binnen is gekomen zonder uw toestemmingen dan is er geen reden waarom u het moet blijven gebruiken. Ga naar Start → Configuratiescherm en klik op “Programma’s Toevoegen/Verwijderen”. Zoek op programma’s die gerelateerd zijn aan Eazel of Conduit in de programmalijst en verwijder ze allemaal. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, kunt u ook de onderstaande instructies opvolgen:

Voor IE:

  • Open IE en ga naar ‘Extra‘ → ”Invoegtoepassingen Beheren’.
  • Kies ‘Werkbalken en Uitbreidingen’ en verwijder alles uit de lijst dat aan Eazel gerelateerd is.
  • Kies ‘Zoekmachines’ → en selecteer de zoekmachine die u voorheen altijd gebruikte. Daarnaast kunt u voorkomen dat er nieuwe zoekmachines worden voorgesteld door het vinkje onderin aan te klikken.
  • Ga naar ‘Extra’ → ‘Internetopties’ en selecteer de tab ‘Algemeenl’. Klik op ‘Standaard Gebruiken’ of voer uw eigen website, google.com of iets anders in. Klik ten slotte op ‘OK’ om de wijzigingen op te slaan.

Voor Mozilla Firefox:

  • Open Mozilla Firefox en ga naar ‘Extra’ → ‘Add-ons ’.
  • Kies ‘Extensies’ en verwijder Eazel.
  • Ga naar ‘Extra’ → ‘Opties’. Herstel de startpagina of wijzig het naar google.com.

Voor Google Chrome:

  • Klik op het pictogram ‘Google Chrome aanpassen en beheren’ en kies ‘Instellingen’.
  • Kies ‘Instellingen’ en wijzig de startpagina naar google.com en klik op de knop ‘Zoekmachine beheren’.
  • Kies ‘Google’ en stel het in als uw standaardzoekmachine.

Scan uw systeem tot slot met een betrouwbaar anti-spywareprogramma zoals Reimage, Spyhunter. Vergeet niet het programma te updaten zodat u de meest recente versie heeft wanneer u een systeemscan uitvoert.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Eazel Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Eazel Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-eazel-search

Removal guides in other languages

Eazel Search (en) 
Eazel Search (fr) 
Eazel Search (es) 
Eazel Search (pt) 
Eazel Search (de)  Flag of Germany
Eazel Search (it) 
Eazel Search (se) 
Eazel Search (dk) 
Eazel Search (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.