Error #268D3 scam - Hoe te verwijderen

“Error #268D3” is een bekende Windows technische ondersteuning scam, die beweert dat je computer geblokkeerd werd om te voorkomen dat hij volledig uitgeschakeld wordt. We hebben reeds een aantal gelijkaardige scams geanalyseerd, zoals “Error: 0x80007042C” en “Error 0x80072ee7”. Je browser zal onverwachts een bericht tonen van gecertificeerde Microsoft techniekers. Deze waarschuwingen zijn echter nep, en het misleidende foutbericht wil je enkel misleiden tot het bellen van hackers op (855) 712-8551.

Van zodra je deze cybercriminelen belt, kunnen ze controle over je apparaat vanop afstand vereisen, of je aanzetten tot het downloaden van rogue beveiliging software. In sommige gevallen kan je geïnfecteerd worden met bijkomende malware door gewoon te klikken op de “Error #268D3” scam. Dus, als je deze nep technische ondersteuning mededeling ziet, raden we je aan om het taakbeheer te openen en het proces van je browser uit te schakelen. Door te reageren op tech scams, kan je geïnfecteerd worden met ransomware virussen aangezien deze techniek reeds opgemerkt werd door onderzoekers (Tech support scammer tricked into installing ransomware). Het is mogelijk dat er geen andere manier is om aan de scam te ontsnappen omdat het je browser kan vergrendelen en je verhinderen te veranderen van tabblad.


De “Error #268D3” pop-up is een misleidend bericht, dat hoopt je te infecteren met malware of om je bankrekening informatie te stelen

Het is mogelijk dat je van de veronderstelling uitgaat dat deze “Error #268D3” pop-up geassocieerd is aan gecertificeerde Microsoft-specialisten. We kunnen je echter verzekeren dat dit bericht niets te maken heeft met de legitieme beheerders van het Windows besturingssysteem. Deze technische scam heeft tot doel mensen te intimideren tot het bellen van rogue telefoonnummers en hun persoonlijk identificeerbare informatie te onthullen. Een van de frequentste verzoeken van hackers is het verkrijgen van toegang op afstand. Geef hackers dit privilege niet aangezien ze zullen proberen om je computer te infecteren met kwaadaardige software, of met een tool dat constant je online activiteiten zal bespioneren en je aanmeldgegevens registreert.

Microsoft technische ondersteuning scams worden vaak getoond aan gebruikers. We hebben reeds nep waarschuwingen zoals “Microsoft Error: Unknown System Failure” en “Windows Activation Error Code: 0x44578” onderzocht. Microsoft-specialisten hebben de kenmerken van Windows technische ondersteuning scams vermeld. Zij zeggen dat ze nooit mensen opdragen om contact op te nemen met hulplijnen of hen vragen om toegang op afstand tot hun apparaat. Cybercriminelen genereren constant nieuwe tech scams om geld te verdienen. In 2017, waarschuwden onderzoekers voor tal van nep meldingen. Probeer alsjeblieft niet te reageren op phishing sites, die ontworpen werden om je aanmeldgegevens te stelen (Windows 10 security: Here is tech support scammers latest ploy, says Microsoft). Technische ondersteuning scams zullen allerlei scareware tactieken gebruiken om mensen te overtuigen te betalen voor technische ondersteuning diensten.

Zoals we reeds vermelden, als je de “Error #268D3” scam te zien krijgt, sluit dan alsjeblieft de browser via het Windows Taakbeheer. Wat je ook doet, contacteer niemand via de hulplijn, en betaal ook nooit voor onnodige services.

Wat kan er gedaan worden om te voorkomen dat de “Error #268D3” scam op je scherm verschijnt?

Als eerste, verzeker je ervan dat je computer niet geïnfecteerd is met malware. In veel gevallen, worden technische ondersteuning scams getoond vanwege een kwaadaardige software die je systeem beïnvloed. Om na te gaan of dit waar is, raden we je aan om een scan uit te voeren met een anti-malware tool genaamd Reimage. Van zodra je de computer geanalyseerd hebt met deze scanner, zal je weten of je computer opgeruimd moet worden of niet. Als je jezelf herinnert dat je een verdacht tool geïnstalleerd hebt, verwijder het dan alsjeblieft via het Controlepaneel.

Technische ondersteuning scams kunnen gepromoot worden via misleidende e-mails. I.p.v. je naar phishing websites te leiden, leiden scammers mensen nu naar technische scams. Denk, bij het installeren van freeware, er steeds aan om de optionele software na te kijken. In de meeste gevallen is het, het beste om alle aanbevolen programma’s te weigeren. Daarnaast mag je ook nooit reageren op willekeurige online-advertenties en pop-ups. Deze kunnen je infecteren met malware of crypto-miners. Deze kwaadaardige parasieten zullen de hulpbronnen van je computer uitbuiten om cryptomunten te genereren.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Error 268d3 Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Error 268d3 Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-error-268d3-scam

Removal guides in other languages

Error #268D3 Scam (en) 
La estafa Error #268D3 (es) 
Golpe Erro #268D3 (pt) 
Error #268D3 詐欺 (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.