Eversearches.com Virus - Hoe te verwijderen

Eversearches.com Virus

Heb je recent te maken met omleidingen naar de Chinese URL baidu.com en je weet niet wat hiervan te denken? Het is bijna voor 100% zeker dat je geïnfecteerd werd met de Eversearches.com browser hijacker. Het is een kwaadaardig programma dat niet toegelaten wijzigingen aanbrengt aan je browser, inclusief browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari en vele anderen. Naast het aanpassen van je browsers, verspreid de Eversearches.com hijacker zich over het volledige systeem.

Over de Eversearches.com Browser Hijacker

Eversearches.com, omleidingen naar baidu.com, zijn als een donkere wolk die je standaard startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad bedekt. Dus telkens je de browser start of een nieuw tabblad opent, word je omgeleid naar de hierboven vermelde URL. Deze omleidingen zijn niet enkel een vervelende ervaring, ze zijn ook gevaarlijk. Noch het Eversearches.com domein noch de domeinen die het voortbrengt zijn te vertrouwen. Rogue zoekmachines zijn niet de extensies die zich op je browser zouden moeten bevinden. Er zijn hier verschillende redenen voor.

Ten eerste, de Eversearches.com extension is vooral bezorgt over het creëren van meer PPC (betaal-per-klik) inkomen. Dus neemt het een aanbieding van derden om te tonen ongeacht deze legitiem of veilig is. Bovendien toont deze browser add-on inhoud van derden op legitieme sites. Deze inhoud alsook de volledige site is puur reclame, of beter gezegd, malvertising. De advertenties van derden zijn, hoewel ze gepersonaliseerd zijn en zich voordoen als natuurlijke, enkel zwendels, die niet erg veilig zijn. Hoe kunnen derden de inhoud zien van sites die jij bezoekt of zelfs gepersonaliseerde advertenties aanmaken? De Eversearches.com hijacker gijzelt niet enkel je standaard startpagina maar ook je surfgeschiedenis, welke daarna in de handen van derden terechtkomt.

Je moet weten dat Eversearches.com je computer verzwakt en de achterdeur openzet voor welke malware dan ook. Je kan al gemerkt hebben dat je pc ongewoon traag werkt en je browsers vaak moeite hebben om webpagina’s te laden of zelfs crashen tijdens het surfen. Dit, men beste vriend, is geen toeval. Dit geeft aan dat je een malware, met de naam Eversearches.com op je computer hebt en je moet het zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe infecteert de Eversearches.com Browser Hijacker je computer?

Heb je ooit een gratis app van op het internet gedownload en geïnstalleerd door gewoon achteloos op Volgende te klikken? Natuurlijk wel. Bijna iedereen van ons heeft dit al wel eens gedaan. Helaas hebben slecht weinigen de goede gewoonte ontwikkeld om de installatie uit te voeren met de Geavanceerde/Aangepaste instellingen. Het is de vloek van onze generatie om overal zomaar door te vliegen. De gevolgen zijn, in dit geval, het opduiken van de Eversearches.com browser hijacker op je apparaat. Dus stop even en denk tweemaal na voor je besluit de Standaard/Basis instellingen te gebruiken.

Je moet de Spyhunter of Malwarebytes erkende malware verwijdering tools gebruiken om de Eversearches.com POT (potentieel ongewenste toepassing) van je apparaat te verwijderen. Op deze manier zal de POT automatisch verwijdert worden, waardoor ook gerelateerde programma bestanden en registerwaarden alsook de begeleidende rogueware verwijdert worden. Onder dit artikel vind je tevens de gratis manuele verwijderingshandleiding voor de Eversearches.com browser hijacker.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Eversearches Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Eversearches Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het Eversearches.com virus

Hoe Eversearches.com Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Eversearches.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Eversearches.com Virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Eversearches.com Virus van uw browsers

TopHoe Eversearches.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Eversearches.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Eversearches.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Eversearches.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Eversearches.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Eversearches.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Eversearches.com Virus van de lijst.

Hoe Eversearches.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Eversearches.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Eversearches.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Eversearches.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Eversearches.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Eversearches.com Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Eversearches.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-eversearches-com-virus

Removal guides in other languages

Eversearches.com Virus (en) 
El virus Eversearches.com (es) 
Eversearches.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Virus Eversearches.com (it) 
Eversearches.com ウイルス (jp) 
Eversearches.com-Virus (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.