Fastsear.ch virus - Hoe te verwijderen

Fastsear.ch virus

Het Fastsear.ch virus is een adware-genererende browser hijacker. Het is net hetzelfde als viceice.com, yeabests.cc (TopYea), go.mail.ru en vele andere virussen. Het integreert zichzelf in de populairste browsers – Internet Explorer, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome, Opera en zelfs Safari (Apple gebruikers vormen dus geen uitzondering). De Fastsear.ch browser extensie valt alle versies van Mac OS aan alsook Windows OS, inclusief Windows Vista, Windows XP, Windows 10, etc.

Over de Fastsear.ch Browser Hijacker

Het Fastsear.ch virus is een duister programma. Het wijzigt het Windows register en je browser instellingen zonder je medeweten of toestemming. Het vervangt je startpagina, nieuw tabblad en zoekmachine met fastsear.ch. Deze zoek hijack, voert in feite een naamsverandering door van Google, Yahoo, Bing of welke zoekmachine je ook gebruikt en toont gewijzigde resultaten van deze zoekmachine. Deze aanpassing betekent dat de meeste van je zoekresultaten sites van derden zullen zijn die gepromoot worden door Fastsear.ch redirect. Deze sites zijn vaker dan niet besmettelijk en kunnen een loophole vormen voor verdere malware infectie, en zelfs ransomware of spyware.

Het omleiden van web verkeer naar de hiervoor vernoemde sites wordt voornamelijk gedaan vanwege reclame doeleinden. Het Fastsear.ch virus zal je eindeloos pop-ups, banners, coupons en dergelijke tonen. Hierdoor zal je volledige systeem traag worden of zelfs crashen door het overmatig gebruik van de CPU en RAM. Daarnaast is Fastsear.ch ook een verraderlijke toepassing omdat het NPII (niet-persoonlijk identificeerbare informatie) traceert en verkoopt aan derden, met de intentie om de reclame campagne te verrijken. Opnieuw, dit kan een ernstig probleem worden. Als er effectief malware op je pc zit, kan je gevoelige data (zoals bakgegevens, wachtwoorden voor persoonlijke accounts, enz.) gelekt worden.

Hoe Infiltreert de Fastsear.ch Browser Hijacker Je Computer?

De Fastsear.ch plug-in wordt meestal gebundeld met freeware/shareware welke beschikbaar is op het internet. Dit betekent dat het samen met het programma dat je wil installeren, gedownload en onopzettelijk geïnstalleerd wordt. Daarom is het uitermate belangrijk dat je de EULA (Gebruiksovereenkomst) en andere documentatie die voorzien wordt, leest. Kies ook steeds voor de Manuele, Aangepaste of Geavanceerde (of hoe ze ook genoemd mogen worden) installatie instellingen. Daarna moet je alle optionele en aanbevolen installaties deselecteren. De beschreven distributiemethode van de Fastsear.ch add-on is een legale praktijk. Maar door het bezoeken van geïnfecteerde sites, inclusief spam advertenties van derden, pornografische webpagina’s, torrents, etc., kan je ook eindigen met de niet toegestane installatie van potentieel ongewenste toepassingen.

Om de Fastsear.ch POT (potentieel ongewenste toepassing) volledige en permanent te verwijderen, alsook voor het verzekeren van je computer zijn veiligheid, moet je een professionele malware scanner zoals Spyhunter gebruiken. Deze zullen een volledige systeemscan uitvoeren en de hijacker snel verwijderen. We zullen je stap-voor-stap doorheen het verwijderingsproces leiden. Zie hieronder.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Fastsear Ch Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Fastsear Ch Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het Fastsear.ch virus

Hoe Fastsear.ch virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Fastsear.ch virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Fastsear.ch virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Fastsear.ch virus van uw browsers

TopHoe Fastsear.ch virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Fastsear.ch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Fastsear.ch virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Fastsear.ch virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Fastsear.ch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Fastsear.ch virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Fastsear.ch virus van de lijst.

Hoe Fastsear.ch virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Fastsear.ch virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Fastsear.ch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Fastsear.ch virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Fastsear.ch virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Fastsear.ch virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Fastsear.ch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-fastsear-ch-virus

Removal guides in other languages

Fastsear.ch virus (en) 
Fastsear.ch virus (dk) 
El virus Fastsear.ch (es) 
Fastsear.ch ウイルス (jp) 
Fastsear.ch virus (de)  Flag of Germany
Le virus Fastsear.ch (fr) 
Fastsear.ch 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Fastsear.ch vírus (pt) 
Fastsear.ch virus (se) 
Fastsear.ch virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.