FlashMall - Hoe Te Verwijderen?

 

FlashMall is officieel gecategoriseerd als een adware. Wat is een adware? Adware is een software die automatisch advertentiemateriaal weergeeft of downloadt zoals banners of pop-ups terwijl een gebruiker online is. Dit betekent dat als u FlashMall geïnstalleerd hebt staan op uw computer, u verscheidene advertenties zal zien in al uw webbrowsers.

Het is niet moeilijk om vast te stellen dat uw computer is geïnfecteerd door FlashMall, want meestal worden de advertenties van deze adware gelabeld met een slogan “Ads by FlashMail” of “Brought to you by FlashMale”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Er zijn twee veelgebruikte methoden om FlashMall te elimineren – manueel of automatisch. Het is veel gemakkelijker om dit automatisch uit te voeren, dus we raden u deze manier aan. Download een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals SpyHunter of StopZilla en scan uw computer ermee. Het zal de bedreiging snel detecteren en automatisch verwijderen. Het is slim om dit programma geïnstalleerd te houden op uw computer want het zal uw systeem ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. U kan ook een ander anti-malware programma gebruiken indien gewenst.

Als u om de één of andere reden geen additionele cyberveiligheidssoftware wil downloaden, kan u zich handmatig ontdoen van FlashMall. Om u te assisteren bij dit ingewikkelde proces, hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het manueel verwijderen van FlashMall. U vindt het onder dit artikel. Als u alle stappen voltooit, zal u in staat zijn om dit virus zelf te elimineren.

Indien u vragen heeft rond dit onderwerp, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van FlashMall, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de FlashMall adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of Safari. Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene coupons, commerciële aanbiedingen en deals. Maar dit is niet waar. Het probleem is dat al deze aanbiedingen in een vervelende vorm van webadvertenties komen, zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties, banners en dergelijke. Ook kan op willekeurige momenten een nieuw tabblad of venster met een advertentie worden geopend in uw webbrowser.

Meestal verschijnen de advertenties van FlashMall op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Maar laat u niet vangen – meestal zijn de aanbiedingen nep. Ze proberen enkel uw aandacht te winnen en u op zo’n advertentie te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u klikt op een advertentie van FlashMall, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen. Ook kan uw computer zo geïnfecteerd geraken door virussen. Dus als u FlashMall geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen cybercriminelen u dagelijks in uw webbrowser bereiken. En dat is gevaarlijk.

Distributiemethoden van de FlashMall adware

FlashMall reist op dezelfde manier als de meeste andere adware – gebundeld met gratis software. Dus als u bijvoorbeeld een download manager of mediaspeler downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat FlashMall mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet. Als u dit wil voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan de installatie van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Haast u niet want soms wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen. Als u opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder uw medeweten, dan staat u deze installatie best niet toe. Het is mogelijks FlashMall of andere malware.Automatische tools FlashMall verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected FlashMall files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van FlashMall

Hoe FlashMall te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals FlashMall installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan FlashMall .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder FlashMall van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan FlashMall en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FlashMall, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top FlashMall verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan FlashMall. Klik op het icoon met de prullenbak naast FlashMall of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FlashMall, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top FlashMall verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan FlashMall of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FlashMall, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe FlashMall verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou FlashMall van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top FlashMall verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij FlashMall. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FlashMall, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding FlashMall

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
juni 1, 2015 10:58, juni 1, 2015 10:58
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *