FreeDeal - Hoe Te Verwijderen?

 

FreeDeal is alweer een nieuwe kwaadaardige applicatie die wordt gelijst als adware. Het is bekend voor het tonen van kwaadaardige advertenties in de browsers van gebruikers. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend maar kunnen ook problemen omtrent uw cyberveiligheid veroorzaken. Daarom houdt u FreeDeal best niet geïnstalleerd op uw computer. Als u advertenties hebt opgemerkt op uw pc die worden weergegeven door FreeDeal, dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u deze kan verwijderen van uw systeem. In dit geval bent u op de juiste plaats. We zullen u instructies geven voor het elimineren van deze ongewenste malware.

U kan FreeDeal manueel of automatisch verwijderen. Voor beginners en dus niet ervaren gebruikers, is het een goed idee om dit automatisch uit te voeren. Het is veel gemakkelijker en zelfs uw grootmoeder zou het kunnen. Download een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla. Deze zijn, volgens onze mening, de 3 meest hulpvolle programma’s, maar u kan ook een andere anti-malware applicatie gebruiken naar keuze. Download en installeer één van deze programma’s en scan er uw computer mee. Het hulpmiddel zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het programma uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Daarom is het een goede raad om dit programma op uw computer geïnstalleerd te houden om zo uw systeem en persoonlijke bestanden veilig te houden.

Als u om de één of andere reden geen anti-malware software wil installeren – dan is dat ook goed. U kan FreeDeal manueel verwijderen. Maar we moeten u waarschuwen dat dit ingewikkelder is en dat u waarschijnlijk bepaalde kennis zal nodig hebben om dit te voltooien. Daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding gecreëerd voor het verwijderen van FreeDeal. Aan het einde van deze tekst vindt u het. Volg alle instructies aandachtig en u zal snel van FreeDeal verlost zijn. Als u nog vragen heeft over de instructies of over de infectie zelf, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie onderaan. Wij zullen ons best doen om ze te beantwoorden.

Indien u meer te weten wil komen over specifieke kenmerken van FreeDeal, lees dan gerust verder.

Over FreeDeal

Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen door u coupons, aanbiedingen en meer aan te bieden, maar dit is niet waar. De aanbiedingen worden weergegeven op een vervelende manier in de vorm van webadvertenties zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst advertenties. Een nieuw scherm of tabblad kan ook worden geopend in uw webbrowser. U kan zelfs omgeleid worden zonder op iets te klikken. Meestal verschijnen de advertenties op e-commerce websites zoals eBay of Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde goederen aan tegen een betere prijs. Laat u niet vangen – deze advertenties promoten nepaanbiedingen, ze worden gegenereerd om uw aandacht te krijgen zodat u erop zal klikken. Als u dat doet, zal u meteen worden doorgestuurd naar andere websites die kunnen beheerd worden door cybercriminelen, zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken. Als u er iets probeert aan te kopen, kan u ook opgelicht worden en uw geld verliezen.

FreeDeal werkt als een advertentienetwerk dat specifiek voor cybercriminelen werd gemaakt. Aangezien ze worden geband van valide netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om webverkeer naar hun websites te leiden. Dus als u FreeDeal op uw computer hebt staan, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks bereiken in uw browser op een dagelijkse basis.

Een ander ongewenst kenmerk van FreeDeal is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal de applicatie privéinformatie verzamelen over u, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadres. Later passen derden hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens om ze zo relevanter en interessanter te laten lijken voor gebruikers. Op deze manier wordt de kans groter dat iemand op zo’n advertentie klikt, en dat is het hoofddoel van FreeDeal. Want z’n makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties.

Distributiemethoden van FreeDeal

FreeDeal wordt gebundeld met andere gratis applicaties, zoals verscheidene mediaspelers of PDF-makers. Als u niet geïnfecteerd wil geraken door deze applicatie, wees dan voorzichtig tijdens de installatie van gratis software gedownload van onbetrouwbare websites. Sla geen stappen over en kies voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Kijk uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u. Ook het lezen van alle algemene voorwaarden is een goed idee. Als u opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte was, sta het dan niet toe. Het is mogelijks FreeDeal of andere malware.Automatische tools FreeDeal verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected FreeDeal files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hoe FreeDeal te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals FreeDeal installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan FreeDeal en gerelateerde parasieten als Systweak Support Dock , Pokki .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder FreeDeal van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan FreeDeal en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FreeDeal, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top FreeDeal verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan FreeDeal. Klik op het icoon met de prullenbak naast FreeDeal of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FreeDeal, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top FreeDeal verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan FreeDeal of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FreeDeal, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe FreeDeal verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou FreeDeal van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top FreeDeal verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij FreeDeal. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FreeDeal, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 13, 2015 08:01, januari 13, 2015 08:01
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *