Gadgetbox virus - Hoe te verwijderen

Gadgetbox virus

Het Gadgetbox virus is nog een browser hijacker die verspreid wordt met behulp van freeware die u van het internet kunt downloaden. Het programma verandert uw standaard zoekmachine en startpagina in search.gboxapp.com of searchiy.gboxapp.com. Het installeert ook de Gadgetbox werkbalk in uw Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome browsers. Dit zijn niet alleen maar irritante veranderingen, maar ze kunnen ook vervelende consequenties hebben door doorverwijzingen en een overvloed aan advertenties.

Het programma dringt, gekoppeld aan verschillende gratis applicaties, willekeurige computers binnen. Als u dus wilt voorkomen dat dit soort programma’s op uw systeem terecht komen, moet u beter opletten wat u op uw PC downloadt en het installatieproces controleren. Meestal kunt u tijdens de stappen van de installatie de programma’s bekijken die gekoppeld zijn aan het hoofdprogramma. Hier kunt u weigeren dat onbekende applicaties geïnstalleerd worden. Als u dit niet doet, worden deze automatisch aan uw systeem toegevoegd.

Als het Gadgetbox virus op uw computer staat, moet u weten dat het programma informatie over uw browsegewoonten kan verzamelen. Bovendien veroorzaakt het honderden doorverwijzingen naar onbekende websites, waar uw computer geïnfecteerd kan raken. Wij raden u ten zeerste aan het Gadgetbox virus van uw computer te verwijderen als u dit “badware” programma op uw systeem bent tegen gekomen. Hieronder leggen we uit hoe u dit doen kunt.

Ga naar het Configuratiescherm -> Programma’s -> Een programma verwijderen en maak de installatie van daaruit ongedaan. Het is belangrijk dat u ook alle andere programma’s die tegelijkertijd met de hijacker geïnstalleerd zijn verwijdert, omdat sommige hiervan kunnen proberen het programma opnieuw te downloaden of de browserinstellingen terug te zetten.  Scan met Spyhunter omdat dit zulk soort programma’s behoorlijk goed kan herkennen. U moet ook de browserextensies van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome nakijken. Als u Gadgetbox hier niet in de lijst ziet staan, moet u een antimalware programma, zoals Spyhunter, gebruiken om uw computer te scannen. Het ongedaan maken van de installatie van dit programma, herstelt niet automatisch uw zoekmachines, het zorgt er alleen voor dat er geen advertenties meer in uw browser worden vertoond. Dit moet u nog handmatig doen. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, kunt u de instructies hieronder volgen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster.
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines beheren…, in IE7 klik op Standaard Zoekmachine Veranderen.
 3. Verwijder Gadgetbox uit de lijst.

Voor Firefox :

 1. Type “about:config” in de adresbalk. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen.
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 5. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Algemeen ->Zoekmachines beheren.
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Opstarten kies Lege pagina openen (u kunt ongewenste pagina’s ook verwijderen via de Pagina’s instellen link).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Gadgetbox Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Gadgetbox Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-gadgetbox-virus

Removal guides in other languages

Gadgetbox virus (en) 
El virus Gadgetbox (es) 
Gadgetbox virus (it) 
Gadgetbox virus (se) 
Gadgetbox virus (de)  Flag of Germany
Gadgetbox ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.