GamesDesktop - Hoe te verwijderen

GamesDesktop is een vervelende applicatie die wordt gecategoriseerd als adware door verscheidene kwaadaardige activiteiten die het uitvoert. Eerst en vooral zal het advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Ten tweede zal het ook persoonlijke informatie verzamelen over u en kan het uw computer infiltreren met andere malware. Deze redenen zouden meer dan genoeg moeten zijn om deze ongewenste applicatie te elimineren. Als u het geïnstalleerd houdt op uw computer, kan u serieuze problemen ondervinden. Aangezien GamesDesktop aan het systeem wordt toegevoegd zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn, kan u het pas opmerken wanner het al binnen is. Maar dat is niet moeilijk, alle advertenties van GamesDesktop worden namelijk gelabeld met slogans als “Ads by GamesDesktop” of “Brought to you by GamesDesktop”. Als u dit hebt opgemerkt, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige stappen ondernemen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Als u GamesDesktop wil verwijderen, hebt u twee opties – u kan het manueel of automatisch doen. Indien u geen eerdere ervaring heeft in het oplossen van zulke problemen, raden wij u aan om dit manueel uit te laten voeren. Dit is gemakkelijker en efficiënter. Download en installeer simpelweg één van deze anti-malware programma’s: SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst blijven beschermen tegen gelijkaardige infecties. Maar als u denkt dat u zich manueel kan ontdoen van GamesDesktop, scrol dan naar beneden. Aan het einde van dit artikel vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het elimineren van GamesDesktop. We hebben het gecreëerd om u te assisteren tijdens dit ingewikkelde proces.

Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van GamesDesktop, lees dan gerust verder. Indien u achteraf nog vragen hebt, aarzel dan niet en stel ze in de reageersectie hieronder.

Over de GamesDesktop adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome en Internet Explorer. Eens geïnstalleerd, zal het vele advertenties tonen in al uw webbrowsers. Deze advertenties kunnen weergegeven worden in verscheidene vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of scherm geopend worden in uw browser. Deze advertenties lijken dan wel zeer aantrekkelijk, maar we raden u niet aan om erop te klikken. Als u dat toch doet, zal u meteen worden doorgestuurd naar andere websites en dit vormt een gevaar voor u. Uw computer kan namelijk geïnfecteerd geraken of indien u er iets probeert aan te kopen, kan u worden opgelicht en geld verliezen.
GamesDesktop

GamesDesktop is vooral een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien zij niet welkom zijn bij valide netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun producten te promoten en webverkeer te sturen naar hun websites. Dus wanneer u GamesDesktop geïnstalleerd hebt staan op uw computer, kunnen verscheidene cybercriminelen zoals hackers en oplichters u op dagelijkse basis bereiken in uw browser.

GamesDesktop

Een ander ongewenst attribuut van GamesDesktop is de verzameling van gegevens. Deze kwaadaardige applicatie zal allerlei soorten van informatie verzamelen over u, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadressen. Derden passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens om ze zo aantrekkelijker te maken voor gebruikers. Hierdoor vergroot de kans dat ze op de advertenties zullen klikken. Dat is het hoofddoel van GamesDesktop want z’n makers worden betaald voor elke klik op de advertenties die zij weergeven.

Distributiemethoden van GamesDesktop

De distributiemethoden van GamesDesktop zijn veel voorkomend voor alle adware – het wordt gebundeld met andere gratis applicaties zoals verscheidene mediaspelers of PDF-makers. Dus wanneer u een gratis programma downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat GamesDesktop mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent.

Om het installeren van zulke ongewenste software tegen te gaan, weest u best zeer aandachtig tijdens de installatie van gratis software. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Hierdoor zal u in staat zijn om alle beschikbare opties te zien en aanpassingen te doen. Haast u niet, want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype en dat wilt u niet missen. Als u opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarvan afweet – sta het dan niet toe. Het is mogelijks GamesDesktop of andere malware.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Gamesdesktop en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Gamesdesktop en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe GamesDesktop te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals GamesDesktop installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan GamesDesktop .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder GamesDesktop van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan GamesDesktop en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan GamesDesktop, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopGamesDesktop verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan GamesDesktop. Klik op het icoon met de prullenbak naast GamesDesktop of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan GamesDesktop, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopGamesDesktop verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan GamesDesktop of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met GamesDesktop, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe GamesDesktop verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopGamesDesktop verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij GamesDesktop. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met GamesDesktop, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-gamesdesktop

Removal guides in other languages

GamesDesktop (en) 
GamesDesktop (dk) 
GamesDesktop (de)  Flag of Germany
GamesDesktop (es) 
GamesDesktop (se) 
GamesDesktop (it) 
GamesDesktop (pt) 
GamesDesktop (kr)  Flag of South Korea
GamesDesktop (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.