GetFlightInfo Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het GetFlightInfo virus is weer maar eens een ander product van, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het genereren van tientallen dubieuze Google Chrome extensies. De nieuwste add-ons die een rode vlag kregen zijn AnytimeAstrology en YourTemplateFinder, welke geclassificeerd worden als een browser hijacker vanwege het feit dat ze Hp.myway.com (specifiek, Hp.myway.com/getflightinfo/ttab02/index.html) zoekmachine instellen als je voorkeur zonder toestemming hiervoor te hebben. Terwijl de productie van MindSpark niet beschouwd worden als kwaadaardig, is de manier waarop het bedrijf zijn producten promoot verdacht.

De GetFlightInfo twijfelachtige Chrome extensie is niet altijd betrouwbaar

De GetFlightInfo rogue extensie wordt verondersteld mensen toe te laten vluchten te volgen en in staat te zijn te zoeken op het internet vanuit nieuwe tabbladen. Dit is echter geen deal waar je mee akkoord zou mogen gaan. Er zijn tal van online services die je toelaten om vluchten te volgen zonder dat de voorkeuren van je browser aangepast worden. Aangezien een onbekende derde betrokken wordt bij het genereren van de zoekresultaten, kunnen de resultaten opgefleurd zijn met URL die MindSpark wenst te promoten via zijn producten. Gelijkaardige strategieën werden toegepast op oudere producten zoals de MetroWhiz en RecipeKart extensies.


GetFlightInfo virus

Van dit specifiek, GetFlightInfo virus, heeft men opgemerkt dat het actief is in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk en Duitsland. De flow van webverkeer naar de officiële site van deze Google Chrome browser extensie kan zijn oorsprong vinden in andere producten van MindSpark, of in online services die veel online advertenties tonnen (What is freeware?). Bijvoorbeeld, video-streaming services promoten MindSpark producten in automatisch opgestarte pop-ups. Het is ook vreemd dat het bedrijf zich voordoet als FindInfo Ltd. Om de Videoconverter.freedownload-now.com browser hijacker te produceren.

Dit type van adverteren is nu net het probleem met producten zoals het GetFlightInfo virus. Ze worden geadverteerd via pop-ups en andere online advertenties. Het bedrijf dat ze ontwikkeld wordt hiervoor dan ook bekritiseerd. In sommige gevallen dringen hun producten het besturingssysteem binnen via bundels van freeware toepassingen (Waarom online advertenties gevaarlijker zijn dan je denkt?). Om dit te vermijden, is het best dat je kiest voor de geavanceerde of aangepaste installatiemethodes.

Ons beveiligingsteam dringt erop aan dat je steeds voorbereid bent op het weigeren van aanbiedingen voor bijkomende toepassingen omdat dit de makkelijkste manier is voor verdachte partijen om hun lage kwaliteit producten te verspreiden. Terwijl ze niet altijd kwaadaardig zijn, kunnen ze voor enerverende activiteiten zorgen (Analyse van potentieel ongewenste toepassingen). Bijvoorbeeld, nadat je het kwaadaardige GetFlightInfo tool downloadde, zal men je ook aanbevelen om de Ask.com browser hijacker te downloaden.

Naast al deze opgesomde argumenten, werden MindSpark producten ook vergeleken met spyware parasieten die zich engageren in het registreren van de activiteiten van hun klanten. Uitgevoerde zoekopdrachten, samen met bladwijzers en frequent bezochte domeinen zijn de details waarin de GetFlightInfo potentieel ongewenste toepassing mogelijk geïnteresseerd is.

Bovendien, kan de add-on het nog een stap verder nemen en zichzelf de vrijheid gunnen om je andere online activiteiten te registreren. Zoals het registreren van de informatie die je intikt tijdens het surfen. Dit betekent dat als je, je bankgegevens of andere waardevolle info ingeeft je, je cyberveiligheid in gedrang brengt. Probeer om je besturingssysteem malware vrij te houden als je niet het slachtoffer wilt worden van identiteitsdiefstal (Identity theft meaning). Onthoudt dat toepassingen zoals QuickWeatherAlert en SearchFormsOnline duidelijk het verdachte pad tonen dat MindSpark bewandelt om winst te maken met hun producten.

Zorg ervoor dat besturingssystemen vlot blijven draaien en vermijdt virussen

Je doel is om altijd de controle over je computer te hebben en er zeker van te zijn dat er geen verdachte malware parasieten de kans krijgen om je privacy te schenden. Hiervoor, raden we je aan om regelmatig scans uit te voeren met Reimage wat je zal helpen om malware parasieten te detecteren voor ze onherstelbare schade aanrichten, zoals het versleutelen van je digitale bestanden of je besturingssysteem vergrendelen. Tijdens het installatieproces van gratis programma’s, moet je er steeds voor zorgen dat je de EULA en het Privacy beleid grondig leest. Als je besluit om een browser extensie te activeren, controleer dan steeds dat deze geen verdachte toelatingen vereist. De onderstaande instructies zullen je helpen om malware handmatig te verwijderen als je ons eerste aanbod aangaande de veiligheid prioriteit niet overweegt.Automatische tools GetFlightInfo virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected GetFlightInfo Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Omgaan met het GetFlightInfo virus

Hoe GetFlightInfo virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals GetFlightInfo virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan GetFlightInfo virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder GetFlightInfo virus van uw browsers

  Top Hoe GetFlightInfo virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan GetFlightInfo virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe GetFlightInfo virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan GetFlightInfo virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met GetFlightInfo virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het GetFlightInfo virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de GetFlightInfo virus van de lijst.

Hoe GetFlightInfo virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan GetFlightInfo virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan GetFlightInfo virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe GetFlightInfo virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou GetFlightInfo virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe GetFlightInfo virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder GetFlightInfo virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent GetFlightInfo virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
oktober 17, 2017 11:46, oktober 18, 2017 06:44
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *