Gohd - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Gohd is een applicatie die u best niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Het kan tot ongewenste consequenties leiden. Uw computer kan bijvoorbeeld worden geïnfecteerd door andere virussen of u kan opgelicht worden en geld verliezen. Het wordt geclassificeerd als een adware door het weergeven van verscheidene advertenties in webbrowsers. Het reist gebundeld met andere applicaties en wordt in het geheim geïnstalleerd op computers. Dus u merkt het alleen wanneer het al binnen is. Meestal worden advertenties van Gohd gemarkeerd met de zin “Ads by Gohd” of “Brought to you by Gohd”. Dus als u dit hebt opgemerkt in uw webbrowser, dan is uw systeem zeker en vast geïnfecteerd.

Indien uw computer is geïnfecteerd door Gohd en u het wil elimineren, maar geen idee heeft waar te beginnen, dan bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van instructies voor het elimineren van deze infectie van uw computer. Als u een geavanceerde gebruiker bent, dan kan u dit manueel uitvoeren. Scrol onder dit artikel en daar zal u een stap-voor-stap handleiding vinden voor het manueel verwijderen van Gohd. Volg alle stappen aandachtig en u zal deze infectie snel kunnen verwijderen. We hebben deze handleiding ontwikkeld om u te assisteren tijdens dit ingewikkelde proces van de virusverwijdering.

Maar als u niet zeker bent of u dit handmatig kan uitvoeren, kan u het automatisch doen. Het is gemakkelijker en neemt minder tijd in beslag. Download een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en scan uw computer ermee. Het zal het virus meteen detecteren en verwijderen. Als uw computer andere infecties heeft, zal het ook deze verwijderen. U kan indien gewenst een ander anti-malware programma gebruiken naar uw keuze.

Als u vragen heeft rond dit onderwerp of het verwijderproces, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om alles te beantwoorden. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van Gohd, dan kan u verder lezen.

Over Gohd

Gohd wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene links en coupons, maar dat is niet de waarheid. Al deze coupons en deals worden weergegeven in een vervelende vorm van webadvertenties. Deze advertenties kunnen voorkomen als pop-up, pop-under, in-tekst, contextuele of banner advertenties. Meestal verschijnen ze op e-commerce websites en bieden ze u de aankoop van bepaalde producten of diensten aan tegen een betere prijs. Maar laat u niet vangen – meestal zijn de aanbiedingen nep. Het is enkel een truc om uw aandacht te winnen en u op de advertenties te laten klikken. Als u dat doet, wordt u meteen omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw systeem geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u er iets probeert aan te kopen.

Gohd werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken. Het werkt als een advertentienetwerk voor cybercriminelen – aangezien zij worden geband van legitieme netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun producten en diensten te promoten en zo webverkeer te leiden naar hun websites. Dus als u Gohd geïnstalleerd hebt staan op uw computer, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw webbrowser bereiken op een dagelijkse basis. Dat is zeer gevaarlijk.

Een ander ongewenst attribuut van Gohd is de verzameling van informatie. Eens geïnstalleerd zal het uw persoonlijke informatie verzamelen zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw e-mail en IP-adressen. Ze passen hun advertenties aan op basis van de verzamelde gegevens om ze zo relevanter en aantrekkelijker te maken op basis van uw browsergewoonten. Hierdoor stijgt de kans dat u op de advertenties zal klikken, en dat is het hoofddoel van Gohd. De makers ervan worden betaald voor elke klik.

Distributiemethoden van Gohd

Gohd reist op dezelfde manier als de meeste andere adware – gebundeld met gratis applicaties. Dus als u een bepaalde gratis applicatie downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat Gohd mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover wordt gewaarschuwd.

Om dit te voorkomen, moet u het downloaden van onbekende bronnen vermijden. Maar als u geen andere keuze hebt, moet u aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software. Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Hierdoor zal u alle opties te zien krijgen en aanpassingen kunnen maken. Het lezen van de algemene voorwaarden is ook een slim idee. Haast u niet want vaak wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype en u wil dat niet missen. Als u opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarover op de hoogte bent, dan mag u niet toestaan dat de installatie wordt voltooid. Het is mogelijks Gohd of een ander kwaadaardig en ongewenst programma.



Automatische tools Gohd verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Gohd files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Gohd

Hoe Gohd te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Gohd installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Gohd en gerelateerde parasieten als Picexa ads , BlocckkTheAds , EnormouSales , ArcadeCake .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Gohd van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Gohd en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Gohd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Gohd verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Gohd. Klik op het icoon met de prullenbak naast Gohd of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Gohd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Gohd verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Gohd of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Gohd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Gohd verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Gohd van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Gohd verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Gohd. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Gohd, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Gohd

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
oktober 14, 2015 09:32, oktober 14, 2015 09:32
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *