Hades - Hoe Te Verwijderen?

 

Hades is een adware-applicatie die computers binnensluipt zonder de toestemming van gebruikers en meteen begint met het weergeven van verscheidene advertenties in hun webbrowsers. Het is gemakkelijk herkenbaar want u zal advertenties te zien krijgen met de slogan “Ads by Hades” of “Brought to you by Hades” als uw computer is geïnfecteerd door Hades. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, zal u de nodige acties moeten ondernemen.

Het is niet moeilijk om de adware van uw computer te verwijderen. Het is dan ook een goed idee om dat te doen, want het kan andere virussen infiltreren in uw systeem die heel wat schade kunnen veroorzaken. Het manueel verwijderen van Hades vergt specifieke kennis, dus we raden u aan om dit automatisch te doen als u niet veel ervaring heeft. Het enige wat u moet doen, is het downloaden van een betrouwbare anti-malware zoals SpyHunter of Malwarebytes. Scan daarna alle bestanden op uw harde schijf en één van deze applicaties zal het virus automatisch detecteren en elimineren. U kan ook een ander anti-malware programma gebruiken naar uw keuze.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich manueel ontdoen van Hades (zelfs wanner u niet de nodige ervaring heeft). Om u te helpen, hebben we een stap-voor-stap handleiding gemaakt voor het handmatig elimineren van Hades. Scrol naar beneden en u vindt het onder dit artikel. Probeer alle stappen uit te voeren zoals aangegeven en u zal in staat zijn om de infectie zelf te verwijderen. Als u vragen heeft gerelateerd aan dit onderwerp, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van Hades, leest u gerust verder in dit artikel.

Over de Hades adware

Hades is een adware dus als uw computer erdoor is geïnfecteerd, zal u veel advertenties te zien krijgen in al uw webbrowsers. De advertenties kunnen aantrekkelijk lijken, want Hades verzamelt informatie over u (browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, of zelfs uw IP- en e-mailadres). Ze passen hun advertenties aan op basis van de verzamelde gegevens, waardoor ze relevanter lijken voor u. Zo stijgt ook de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken, en dat is het hoofddoel van Hades. De makers van deze adware worden betaald voor elke klik op hun advertenties.

Hades is geaffilieerd met verscheidene derden die vooral bestaan uit cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Dus als u op zo’n advertentie van Hades klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door verscheidene cybercriminelen. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen. Als u op zulke websites iets probeert aan te kopen, kan u ook opgelicht worden en uw geld verliezen.

Advertenties weergegeven door Hades kunnen voorkomen in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of scherm met een advertentie worden geopend in uw webbrowser.

Distributiemethoden van de Hades adware

Hades reist op een kwaadaardige manier genaamd bundelen. Dus als u bijvoorbeeld een bepaalde gratis applicatie downloadt en installeert van een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat Hades mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, moet u genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over (klik niet zomaar op ‘next’ of ‘volgende’ zonder eerst alle informatie te lezen) en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en de nodige aanpassingen te maken. Als uw computer al is geïnfecteerd door Hades of andere adware, wacht u best niet te lang maar ontdoet u zich er best zo snel mogelijk van voordat het nog meer schade aanricht.Automatische tools Hades verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Hades files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van de Hades adware

Hoe Hades te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Hades installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Hades en gerelateerde parasieten als Speedtray , Krab Web , ElevenInstall , Luckey Coupon .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Hades van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Hades en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Hades, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hades verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Hades. Klik op het icoon met de prullenbak naast Hades of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Hades, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hades verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Hades of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Hades, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Hades verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Hades van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hades verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Hades. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Hades, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Hades

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
mei 9, 2015 08:02, mei 9, 2015 08:02
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *