HappyDayzz ransomware - Hoe te verwijderen

HappyDayzz ransomware

In de beginperiode van het HappyDayzz crypto-virus, associeerde beveiligingsonderzoekers het graag met de Globe ransomware aangezien ze allebei gelijkaardige losgeldbrieven hadden. Dit was een begrijpelijke vergissing aangezien de instructies bijna identiek zijn. Men stelde echter snel vast dat de HappyDayzz ransomware een ander virus was. Het bevat een technische ondersteuning die steeds beschikbaar is. Mensen die het slachtoffer worden van deze infectie, wordt opgedragen de ontwerpers van HappyDayzz via het Skype adres nsyaneksab.aked of [email protected]. Tijdens dit gesprek zullen de hackers het exacte bedrag aan bitcoins meedelen, dat nodig is voor het decoderen. Daarnaast zullen ze je ook informeren naar welke bitcoin wallet de transactie dient te gebeuren.

Volledig rapport over de HappyDayzz ransomware

Nadat het HappyDayzz crypto-virus klaar is met het versleutelen van bestanden, zal het niet enkel hun functionaliteit beschadigen maar ook hun bestandsnaam onherkenbaar maken. Voor de oorspronkelijke naam, zal [email protected] worden toegevoegd. Daarna wordt de naam gewijzigd in een willekeurige volgorde van letters en cijfers. Daaropvolgend, zal er een unieke extensie zijn, identiek voor alle gecorrumpeerde data: .happydayzz. Zoals je al kan raden, worden bestanden die deze wijzigingen ondergaan compleet nutteloos. De versleutelde data kan er, bijvoorbeeld, als volgt uitzien: [email protected].[random_combination].happydayzz.

Hackers leggen uit dat de enige veilige manier om je bestanden te herstellen is, hen te contacteren om meer te weten te komen over de betaling die je dient uit te voeren. In de losgeldbrief geven hackers hun bitcoin wallet niet weer, alsook niet het exacte bedrag. Ze raden slachtoffers echter aan hun twee versleutelde bestanden te sturen. De misdadigers zullen deze voor hen decoderen om te bewijzen dat ze de data kunnen herstellen. Hoewel het blijkt dat ze niet bluffen, raden we je aan niet te betalen voor de decodering die ze aanbieden. Aangezien hackers weten dat het gratis herstellen van grote bestanden, beveiligingsonderzoekers kan helpen om een recovery tool te ontwerpen: mogen de 2 verzonden bestanden niet groter zijn dan 5MB.

Volgens de meldingen van slachtoffers (en het blijkt dat deze variant momenteel verspreid wordt), hebben de ontwerpers van de HappyDayzz ransomware besloten om voor een AES-versleuteling te gaan. Het bestand dat de instructies voorziet noemt How to Recover Encrypted Files.hta. Bovenstaande afbeeldingen tonen hoe het bestand er gaat uitzien. Laat je niet misleiden door de titel “Globe” die bovenaan getoond wordt. Hoewel ze er gelijkaardig uitzien, lijken deze twee infecties te zijn ontworpen door verschillende hackers.

Wat met bestanden die beschadigd werden door de HappyDayzz ransomware?

Slachtoffers hebben aangegeven dat universele decodering tools niet werkten. Raak niet te snel overstuur: er zijn andere manieren om je bestanden te herstellen. We beschikken niet over informatie dat het HappyDayzz virus, Shadow Volume Copies verwijdert. Controleer dus even of deze onaangetast bleven. Als ze intact zijn zou je in staat moeten zijn de bestanden te herstellen. Als je echter een back-up gemaakt hebt van je bestanden voor ze versleuteld werden, kan je ze moeiteloos van hier herstellen. Voor je dit doet moet je echter eerst de HappyDayzz ransomware verwijderen omdat als je erin slaagt je bestanden te herstellen terwijl het virus nog aanwezig is, kan het deze opnieuw versleutelen. Voor het verwijderen van ransomware, gebruik je best een anti-malware tool. Spyhunter of Malwarebytes zullen ransomware infecties genadeloos verwijderen.

Welke bronnen konden we identificeren voor de HappyDayzz ransomware?

Het HappyDayzz virus kan oude trucjes gebruiken voor zijn verdeling. De payload kan gevonden worden in spam mails. De meeste hebben een bijlage die in staat is om je te infecteren met het meest gevreesde type malware. Daarnaast kunnen ze ook een andere tactiek gebruiken: exploit kits kunnen gebruikt worden voor het verdelen van de HappyDayzz ransomware of gewoon elk ander type van virus. Als je waarde hecht aan je veiligheid, probeer dan om geen domeinen te bezoeken die erop gericht kunnen zijn je te infecteren met virussen.

Hoe HappyDayzz ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat HappyDayzz je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van HappyDayzz ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan HappyDayzz.


3. Herstel door HappyDayzz ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert HappyDayzz om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-happydayzz-ransomware

Removal guides in other languages

HappyDayzz ransomware (en) 
HappyDayzz ransomware (es) 
HappyDayzz ransomware (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.