HELP_YOUR_FILES virus - Hoe te verwijderen

Het HELP_YOUR_FILES virus is een nieuwe versie van de Cryptowall ransomware die persoonlijke bestanden codeert en vraagt om $700 of 1.79 Bitcoins te betalen binnen de 96 uur om hen te decoderen. Als de gebruiker dit niet doet, wordt het losgeld verdubbelt en wordt het dus $1400 of 3.85 Bitcoins. Het is de 4de versie van het Cryptowall virus dat voor het eerst verscheen in 2014.

Het HELP_YOUR_FILES virus wordt meestal verspreid via Nuclear Exploit Kit voor deze doeleinden. Het gebruikt “sterk verbeterde” communicaties en een betere ontwerpcode zodat het meer kwetsbaarheden kan uitbuiten. Het kan ook computers binnendringen via e-mail bijlagen. Je kan een melding ontvangen van een bank, een factuur of een gelijkaardig bestand. Meestal gebruikt het hiervoor een RC4 code. Van zodra het je bestanden overneemt vervangt het HELP_YOUR_FILES virus hun benaming door een combinatie van willekeurige letters en cijfers en toont het een bericht op de geïnfecteerde computer:

HELP_YOUR_FILES_virus

Als je ziet dat het programma je zegt om $700 te betalen om je bestanden terug te krijgen, doe dit dan nooit omdat er geen garantie is dat je ze ook effectief terugkrijgt. Als je een back-up hebt van je data, zal dit je al veel helpen. Je moet het HELP_YOUR_FILES virus verwijderen en je bestanden herstellen met de back-up, je kan proberen om één van deze hulpmiddelen te gebruiken: Photorec of R-Studio. Ze kunnen helpen met het terugkrijgen van wat je verloren hebt.

Zorg ervoor dat je het HELP_YOUR_FILES virus zo snel mogelijk van je systeem verwijdert.

Open nooit e-mail bijlagen van onbekende afzenders als je de Cryptowall ransomware wil voorkomen. Mijd ook het surfen naar verdacht uitziende websites. Je weet nooit dat je na het klikken op de één of andere hyperlink de uitvoering van een infectie opstart. Wees ook voorzichtig met wat je download. Je moet weten dat heel wat gratis programma’s bundels kunnen bevatten die niet steeds veilig zijn. Kies steeds voor de aangepaste installatiemethode en lees steeds de Algemene Voorwaarden van je freeware. Zorg ervoor dat je weet of de toepassing die je gebruikt geen additionele programma’s promoot. Als dit zo is, weiger dan om deze die je niet kent toe te voegen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Help_your_files Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Help_your_files Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-help_your_files-virus

Removal guides in other languages

HELP_YOUR_FILES virus (en) 
HELP_YOUR_FILES Virus (de)  Flag of Germany
El virus HELP_YOUR_FILES (es) 
HELP_YOUR_FILES ウイルス (jp) 
HELP_YOUR_FILES virus (it) 
HELP_YOUR_FILES vírus (pt) 
Le virus HELP_YOUR_FILES (fr) 
HELP_YOUR_FILES 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
HELP_YOUR_FILES virusas (lt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.