Het Chromesearch1.info virus - Hoe te verwijderen

Het Chromesearch1.info virus

Chromesearch1.info link heeft geen goede, risicoloze zoek tool die we graag zouden aanbevelen. De waarheid is dat het net het tegenovergestelde is. Het wordt verdeeld door een browser hijacker, een kwaadaardige parasiet met een duidelijk doel: deze service alsook de commerciële inhoud die het ontvangt promoten. Het Chromesearch1.info platform kopieert het voorkomen en de kleuren voor zijn logo van Google, wat betekent dat er van gebruikers verwacht wordt dat ze de link tussen deze twee zoekmachines leggen.

Beschrijving van het Chromesearch1.info virus

Een relatie tussen de twee bestaat echter niet. Het Chromesearch1.info virus misleid de mensen gewoon en wil het liefst onopgemerkt blijven. De zoek functie wordt voornamelijk ondersteund door Google Custom Search, maar we twijfelen eraan dat een browser hijacker enkel legitieme resultaten zou tonen voor zoekopdrachten. We hebben de indruk dat het Chromesearch1.info virus links zal toevoegen aan sites die door respectabele zoekmachines worden weggelaten.

Het Chromesearch1.info virus controleert de veiligheid van de inhoud die het beschikbaar stelt via zijn diensten misschien niet. Browser hijackers zullen geen platformen promoten die niet enkel voordeel op leveren voor de gebruikers, ze zullen er steeds advertenties aan toevoegen, omleidingen opstarten en je apparaat vertragen door veel van je CPU-hulpbronnen te gebruiken. Zodra je een kwaadaardige toepassing hebt die actief is op de achtergrond ben je kwetsbaar voor bijkomende infecties.

Vanwege de partnerships die het Chromesearch1.info virus aangaat kan het allerlei services promoten. Technische ondersteuning services, loterijen, online winkelcentra, bronnen voor programma’s, updates voor toepassingen en andere voorstellen. In zijn Privacy Beleid, wat een warboel aan tekst blijkt te zijn, hebben we ontdekt dat het zoekplatform informatie zal verzamelen die je invoert in het zoek vak. Bovendien, legt Chromesearch1.info dat het samenwerkt met verschillende derden. Soms kunnen deze inhoudsbonnen onschadelijk, veilig en echt hulpvol zijn.

We maken ons echter zorgen dat onbekende zoekmachines het niet zo nauw nemen met de veiligheid maatregelen. Als je Google gebruikt kan je er zeker van zijn dat je zoekresultaten ontvangt die voldoende veiligheidsfilters passeerden. Google heeft veel nieuwigheden en beperkingen geïntroduceerd voor hun partners en de sites waarmee het akkoord is om ze te verdelen. Het Chromesearch1.info virus zal zulke maatregelen niet nemen en we kunnen ons niet voorstellen dat je zo’n onbetrouwbaar zou verkiezen boven een betrouwbaar tool.

Gebruikers kunnen een stap voorwaarts zetten door een anti-malware tool te installeren en er regelmatig en scan mee uit te voeren. Het Chromesearch1.info virus mag dan wel niet zo gevaarlijk klinken, zijn aanwezigheid verhoogd de kans geïnfecteerd te worden met meerdere malware. Spyhunter, Plumbytes en Hitman zijn de tools die je computer gezond houden. Het zal je ook verlossen van deze browser hijacker.

Hoe kom je browser hijackers zoals het Chromesearch1.info virus tegen?

Het Chromesearch1.info virus komt samen met gratis toepassingen zoals systeem optimaliseerders, werkbalken, browser extensies, add-ons en andere tools. Tijdens het installatieproces moet je voorzichtig zijn om niet misleid te worden. Lees steeds de EULA aandachtig zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien is de kans groot dat gratis toepassingen je bijkomende programma’s aanbieden. Meestal is dit gewoon een truc om programma’s te verdelen die meestal geen aandacht van gebruikers genieten.

Tenslotte kunnen we je ook helpen het Chromesearch1.info virus handmatig te verwijderen. Hoe? Volg gewoon de richtlijnen die we toegevoegd hebben. Laat wat commentaar na indien je vragen hebt over de verwijdering.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Het Chromesearch1 Info Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Het Chromesearch1 Info Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Chromesearch1.info virus

Hoe Chromesearch1.info virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Chromesearch1virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Het Chromesearch1.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Chromesearch1.info virus van uw browsers

TopHoe Het Chromesearch1.info virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Het Chromesearch1.info virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Het Chromesearch1.info virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Het Chromesearch1.info virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Chromesearch1.info virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Het Chromesearch1.info virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Chromesearch1.info virus van de lijst.

Hoe Het Chromesearch1.info virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Chromesearch1.info virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Chromesearch1virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Het Chromesearch1.info virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Het Chromesearch1.info virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Chromesearch1.info virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Chromesearch1virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch1-info-virus

Removal guides in other languages

Chromesearch1.info virus (en) 
El virus Chromesearch1.info (es) 
Chromesearch1.info-virus (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.