Het Meteoritan virus - Hoe te verwijderen

Het Meteoritan virus

Het Meteoritan crypto-virus werd onthuld als een dreiging voor de internetgemeenschap. Dit type malware tast data op een van de meest ergste manieren: bestanden worden versleuteld met speciale, geavanceerde codes. De oorsprong van de Meteoritan ransomware zou in Polen kunnen liggen, omdat er bepaalde hints zijn die in die richting wijzen. Het METEORITAN.POLAND bestand wordt toegevoegd op je apparaat en het bevat een origineel ID nummer. Hierin wordt verklaard dat slachtoffers de ontwerpers kunnen contacteren via het [email protected] e-mailadres. Natuurlijk zal de betaling voor het decoderen van de bestanden aanvaardt worden via een online betalingssysteem dat anonimiteit boor beide partijen garandeert. De hackers hebben hier natuurlijk meer reden toe. Als je bestanden niet meer werken, kan het zijn dat je systeem ernstig beschadigd werd door een ransomware. Meestal kunnen we de ransomware bepalen door de verschillende extensie, maar bij het Meteoritan virus wordt er geen extensie vermeld.

Review van het Meteoritan virus

Zodra de payload van het Meteoritan virus zijn reis succesvol beëindigt, zal het in een map worden geplaatst. Waarschijnlijk zal het ransomware.exe bestand de bron van al je problemen zijn. Daarnaast zal het virus ook meer dan één losgeldbrief plaatsen. Where_are_your_files.txt en readme_your_files_have_been_encrypted.txt. Zoals we aangaven in bovenstaande sectie, bevat METEORITAN.POLAND je ID-nummers die verwacht worden teruggezonden te worden aan de hackers in een mail. De hackers zullen antwoorden met meer gedetailleerde instructies. Men zal je informeren over welke bitcoin wallet je moet vullen.

Ondanks het feit dat het Meteoritan virus beweert je bestanden te corrumperen met een RSA-4096 algoritme, bestaat de kans dat dit gewoon bluf is. Het kan zijn dat er geen bestanden versleuteld worden en het virus loze dreigementen uit. Als je echter ontdekt dat er decodering software vereist is om de schade te herstellen, denk er dan aan dat gewoon het uitvoeren van de hackers hun eisen niet de enige optie. Het is onmogelijk te weten te komen hoeveel bitcoins het Meteoritan virus exact eist. In de losgeldbrief wordt verondersteld dat het ID-nummer van elk individueel slachtoffer de exacte som berekent. Aangenomen wordt dat de belangrijkste factor het aantal versleutelde bestanden zal zijn.

Je kan de makers van het Meteoritan virus niet vertrouwen. Ook al beloven ze je te voorzien van een speciale software en een decoderingssleutel, betekent dit niet noodzakelijk dat ze dit ook effectief doen. Als deze ransomware bestanden corrumpeert, zal het ook een decoderingssleutel plaatsen in een bestand genaamd METEORITA.RAMSOM. Overweeg zelfs niet om de hackers te betalen.

Herstellen van de data beschadigd door het Meteoritan virus

Voor je gelooft dat het Meteoritan virus echt al je data versleutelde, moet je nagaan of je bestanden wel echt beschadigd werden. Als dit zo blijkt te zijn, mag je nog steeds niet overwegen te betalen. Er zijn andere opties die je kan overwegen. Bijvoorbeeld, we weten niet of de Shadow Volume Copies vernietigd worden door de ransomware. Controleer of deze onaangetast zijn. Daarnaast kan je proberen om de bestanden te herstellen met file-recovery tools die reeds gecreëerd werden voor hetzelfde doel. Als je een voorzichtige internetgebruiker bent kan je er al eens aan gedacht hebben je bestanden op te slaan op back-up plaatsen. Als je deze hebt kan geen enkele ransomware je bedreigen.

Het Meteoritan virus: hoe reist het?

Het Meteoritan virus kan apparaten bereiken nadat de eigenaars onaandachtig of gewoon roekeloos waren. Het is aanbevolen om regelmatig je postvak in op te ruimen om ervoor te zorgen dat er geen spam is. Als je een vreemde mail opmerkt controleer deze dan zorgvuldig. Zorg ervoor dat de afzender betrouwbaar is. Als het bericht er gek uitziet of vreemde bijlagen bevat download het dan niet.

Voor je probeert om je bestanden te herstellen, moet je eerst de Meteoritan infectie verwijderen. Je kan dit handmatig doen of door gebruik te maken van anti-malware tools. Spyhunter of Hitman zullen geen enkele malwar op je systeem laten staan.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Het Meteoritan Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Het Meteoritan Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Het Meteoritan virus verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat Meteoritan virus je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van Meteoritan ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan Het Meteoritan virus.


3. Herstel door Meteoritan virus aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert Meteoritan ransomware om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-meteoritan-virus

Removal guides in other languages

Meteoritan virus (en) 
Meteoritan virus (dk) 
Meteoritan ウイルス (jp) 
Der Meteoritan Virus (de)  Flag of Germany
virus Meteoritan (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.