Het Ourluckysites.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

De hoofdpagina van Ourluckysites.com ziet er zeer bekent uit. Er zijn duizenden browser hijackers: dit is er slechts eentje van. Deze infecties zijn zeer minimalistisch ontworpen, en bevatten enkel een zoekvak, een paar secties en zoekresultaten gekopieerd van Yahoo. Om van de resultaten geen exacte kopie te maken, kan Ourluckysites.com er URL van sites aan toevoegen die het wil promoten. We vermoeden echter dat deze bijkomende, commerciële links niet toegevoegd worden voor het goed van de gebruiker, maar eerder voor dat van de zoekmachine en zijn partners. Platformen die geassocieerd worden met browser hijackers zullen geen acties ondernemen die nodig zijn om de veiligheid van de aangeboden diensten te garanderen.

Het Ourluckysites.com virus en zijn activiteit

Via de Ourluckysites.com website, zullen gebruikers tal van downloadbare bestanden te zien krijgen, die aangeboden worden door de partners van dit platform. Verschillende plug-ins kunnen worden aangeboden, het is echter belangrijk dat je hier niet op ingaat. Denk eraan: je wordt aangeraden om programma’s te downloaden die veilig zijen en verdeeld worden via legale bronnen. Officiële websites werken uitstekend, maar controleer of de toepassing zelf niet dubieus is en niet zal proberen om activiteiten uit te voeren die de normle werking van he apparaat kunnen verstoren.

Als een zoekmachine opduikt die je niet herkent, ben je waarschijnlijk geïnfecteerd met een browser hijacker. Het Ourluckysites.com virus kan omleidingen veroorzaken naar zijn site en deze zullen willekeurig plaatsvinden, het maakt niet uit waar je mee bezig bent. Het Ourluckysites.com platform kan zonder waarschuwing opduiken. Bovendien stoort dit virus je als het je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad overneemt. Deze wijzigingen blijven van kracht tot er meer krachtige maatregelen getroffen worden.

Ook andere domeinen kunnen ondersteund worden door het Ourluckysites.com virus. De omleidingen zullen gebruikers naar tal van universele sites leiden, die diverse inhoud tonen. Men kan je ook uitnodigen om deel te nemen aan loterijen, enquêtes of diensten waarvoor je een beloning krijgt. Er werden echter nog nooit prijzen ontvangen aangezien scammers deze zwendels ontwerpen om computers te besmetten met malware of toegang te krijgen tot je gevoelige informatie. Als dit alles niet aangenaam klinkt, kunnen we alleen maar hopen dat je voorzichtig zal zijn met sites en advertenties van derden. Het internet puilt uit met technische support scams, rogue software en andere frauduleuze inhoud.

Browser hijacker kunnen ook je activiteiten gadeslaan, welke sites je het vaakst bezoekt en andere gelijkaardige zaken. Dit verzamelde materiaal kan uitgebuit worden om te weten te komen welke inhoud van derden het verleidelijkst zou zijn. Dit natuurlijk om geld te ontvangen (uit overeenkomsten met derden en het promoten van hun sites). Als de Ourluckysites.com website zomaar plots opduikt, moet je deze browser hijacker verwijderen om de veiligheid van je systeem te herstellen.

Manieren waarop je geïnfecteerd kan worden met het Ourluckysites.com virus

Het Ourluckysites.com virus kan gebundeld komen met software van derden die je terugvindt op bestand delen domeinen. Add-ons, extensies, plug-ins en werkbalken voor browsers zijn de toepassingen die naar alle waarschijnlijkheid browser hijackers verspreiden. Ergens in de Algemene Voorwaarden van deze toepassingen zal er ook melding zijn van de wijzigingen aan de browsers. Door akkoord te gaan met het installeren van zulke tools, sta je toe dat deze aanpassingen automatisch doorgevoerd worden. Om deze valkuil te vermijden, moet je eraan denken te kiezen voor de geavanceerde/aangepaste installatiemethodes. Installeer ook enkel betrouwbare programma’s, vermijdt deze die voor beveiligingsproblemen kunnen zorgen.

Spyhunter, Plumbytes en Reimage zijn anti-malware tools die je apparaat naar behoren zullen opschonen van malware en zullen zorgen voor een veilige omgeving om te surfen op het net. Richtlijnen voor het voltooien van een handmatige verwijderen: het is ten zeerste aanbevolen deze te volgen als je een browser hijacker zelf wilt verwijderen.Automatische tools Het Ourluckysites.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Ourluckysites.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van Ourluckysites.com

Hoe Ourluckysites.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Het Ourluckysites.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ourluckysites.com virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Het Ourluckysites.com virus van uw browsers

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Ourluckysites.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Ourluckysites.com virus uit het doelveld.

  Top Hoe Het Ourluckysites.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ourluckysites.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Het Ourluckysites.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Het Ourluckysites.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ourluckysites.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Het Ourluckysites.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Ourluckysites.com virus van de lijst.

Hoe Het Ourluckysites.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Het Ourluckysites.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ourluckysites.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Het Ourluckysites.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Het Ourluckysites.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Het Ourluckysites.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Ourluckysites.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Het Ourluckysites.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Het Ourluckysites.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 17, 2017 07:22, juli 24, 2017 10:52
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *