Het Secure-surf.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Secure-surf.com is een Franse zoekmachine die een plaatje tussen de hijackware verdiend heeft. Secure-surf interface ademt zomer, daar het logo bestaat uit een typische afbeelding van een strand. Deze infectie is het type malware dat de instellingen van de browser wijzigt. Je ingestelde voorkeuren zijn verleden tijd, in plaats hiervan zal je worden geïntroduceerd aan sites die je nog nooit zag. We hebben de Franse versie van de EULA vertaald en ontdekten dat deze zoekmachine je omleidt naar partner producten, services of sites, waarvoor het een vergoeding ontvangt. De veiligheid van deze inhoud wordt niet gegarandeerd. Daarom is het mogelijk dat je blootgesteld wordt aan gevaarlijk online materiaal.

Kenmerken van een browser hijacker

Om veilig te surfen moet je zoekopdrachten uitvoeren met een zoekmachine die bepaalde waarden hanteert en nauwkeurig nagaat of de URL en advertenties die het toont veilig zijn. Als het gaat om weinig bekende zoekmachines die apparaten zonder toestemming infiltreren is het aannemelijk ervan uit te gaan dat deze dit niet doen. Websites en ander online materiaal da gekozen wordt door deze duistere zoekmachines om te promoten, kan kwaadaardige uitvoeringsbestanden of andere virussen met zich meebrengen.

“Malvertising” strategieën omvatten demonstraties van online advertenties die leiden naar misleidende site, voorbereid om automatisch kwaadaardige scripts uit te voeren en automatisch hun payload op je machine te plaatsen. Een gamma aan malware kan deze tactiek gebruiken, gaande van angstwekkende ransomware infecties tot ongewenste browser extensies. Als je geïnfecteerd bent met deze Franse browser hijacker, zal je een duidelijke toename in promoties merken, die getoond worden via widgets, banners, pop-ups of nieuwe vensters. In sommige gevallen worden in-tekst advertenties toegevoegd op de site die je bezoekt.

Een ander symptoom van een browser hijacker infectie is dat het veel van je CPU-hulpbronnen gebruikt. Dit heeft tot gevolg dat er minder beschikbaar zijn voor processen die jezelf start. Het duurt langer voor programma’s starten, er kunnen problemen opduiken met de internetverbinding en het surfen kan onderbroken worden door crashes of stilstaand beeld.

Het laatste, maar zeker niet het minste, kenmerk van browser hijackers is dat ze je online activiteit kunnen registreren om je voorkeuren te weten te komen. Deze info kan gebruikt worden om hun marketing strategie te verbeteren, het kan leiden tot meer op maat gemaakte, maar nog steeds misleidende, promoties. Stromen aan online inhoud zullen het surfen er ook niet makkelijker op maken, omdat je continu vensters en banners moet afsluiten die de eigenlijke site bedekken.

Om het moeilijker te maken om het te verwijderen, kan de infectie wijzigingen aanbrengen in de Windows Registerwaarden. Deze wijziging zal zich vooral focussen op het automatisch opstarten van een specifieke tool, die ervoor zorgt dat de browser hijacker niet zo makkelijk verwijderd wordt.

Als je momenteel deze Franse zoekmachine als je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad hebt, dringen we erop aan dat je het zo snel mogelijk verwijdert. Reimage, Spyhunter of Malwarebytes zullen het automatisch verwijderen en dit is een optie die je ernstig moet overwegen, omdat het alle malware van je systeem zal verwijderen.

Over de distributie van malware

Malware is gekend om op meerdere manier verspreid te worden. Bijvoorbeeld, gebundelde programma’s. Als je merkt dat een Setup Wizard meerdere programma’s voorbereid op gebruik, mag je hier niet mee akkoord gaan. Dit is een van de makkelijkste manieren voor ontwerpers om potentieel ongewenste toepassingen te verspreiden. Daarnaast kunnen ook online advertenties leiden tot malware infecties. Download geen programma’s vanop onbekende bronnen, zoals willekeurige bestand delen services die alles aanvaarden wat ingediend wordt. Ook updates moeten van bij officiële partijen komen.Automatische tools Het Secure-surf.com virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Secure-surf.com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Secure-surf.com virus

Hoe Secure-surf.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Het Secure-surf.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Secure-surf.com virus en gerelateerde parasieten als Secury-surf.com virus , Ads by Surf Safely , Secure PC Tuneup , Ads by Browser Secure .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Het Secure-surf.com virus van uw browsers

  Top Hoe Het Secure-surf.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Secure-surf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Het Secure-surf.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Het Secure-surf.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Secure-surf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Het Secure-surf.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Secure-surf.com virus van de lijst.

Hoe Het Secure-surf.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Het Secure-surf.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Secure-surf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Het Secure-surf.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Het Secure-surf.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Het Secure-surf.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Secure-surf.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Het Secure-surf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 
 
juni 10, 2017 07:23, juni 10, 2017 07:23
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *