Het Yeadesktop.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Beveiliging onderzoekers discussiëren over het nut van het Yeadesktop.com zoekplatform en waarschuwen mensen dat het voor problemen kan zorgen. Yeadesktop.com heeft een boel onderdelen, die van zijn zoekmachine ook een bron voor spelletjes, grapjes en snelkoppelingen naar de populairste sites en netwerken maakt. Onze groep onderzoekers ziet echter tekenen van onbetrouwbaarheid en zeggen dat deze zoekmachine een rogue is. Het staat geregistreerd tussen andere browser hijackers die systemen infiltreren met toestemming en verder werken zonder toestemming. Browser instellingen die voorheen je voorkeuren beheerden zullen nu onder de controle van een malware komen te staan. Dus zolang de browser hijacker aanwezig blijft zal de Yeadesktop.com website niet verdwijnen van de startpagina, nieuw tabblad en standaard zoekmachine positie.

Meer info over het Yeadesktop.com virus

Het Yeadesktop.com virus kan in een bundel met software van derden komen. In dit geval, zal de Yeadesktop adware verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van deze browser hijacker. Het blijkt een Chinese toepassing te zijn. Gebruikers hebben ook aangegeven problemen te ondervinden bij het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT). De browser hijacker en de toepassing herschikken je besturingssysteem op zo’n manier dat ze een kans hebben om te functioneren. Bijvoorbeeld, er kunnen Windows Registerwaarden gewijzigd worden. Ook de browser snelkoppelingen kunnen specifieke modificaties ondergaan.


Yeadesktop.com hijacker

Misleidende online advertenties, die hun oorsprong vinden bij scammers of misdadigers, kunnen ook getoond worden door het Yeadesktop.com virus. Laat je niet misleiden tot het bezoeken van rogue sites. Bijvoorbeeld, nep technische ondersteuning services die tijdelijk je toegang tot de browser/apparaat kunnen blokkeren en je aanmanen een bepaalde hulplijn te bellen. Dit is een manier waarop scammers proberen om je geld afhandig te maken: ze bieden je een korte termijn beveiliging tool aan dat eigenlijk nutteloos is.


Aangezien het Yeadesktop.com virus de reputatie van browser hijacker heeft, wordt het verondersteld je activiteiten te registreren. Daar er geen Privacy Beleid of Eula voorhanden is, kunnen we enkel raden naar hoe je zoekopdrachten zullen worden behandeld. Dit is een onbetrouwbare zoekmachine, wat betekent dat je veiligheid hen weinig kan schelen. Zijn doel is om winst te maken met een betaal-per-klik systeem en webverkeer. Belangrijke details zoals je privacy en veiligheid zijn onbelangrijk voor hen. In plaats daarvan kan, zoals we reeds vermelden, de inhoud die getoond wordt door het Yeadesktop.com virus van zelf nog meer verdachte bronnen komen die je cyberveiligheid nog verder in gevaar brengen.

Gelukkig hebben we een oplossing voor je problemen. Als eerste, een automatische optie die ondersteund wordt door anti-malware tools die niet enkel deze specifieke malware zullen behandelen, maar ook in de toekomst je pc zullen beschermen. Reimage, Plumbytes zijn de top tools die je moet overwegen. Aan de andere kant, hebben we ook een handmatige optie. Deze kan worden uitgevoerd door het volgen van specifieke richtlijnen en zodoende de malware op je eigen te verwijderen. Hieronder vind je handige instructies hiervoor.

De distributiemethodes van het Yeadesktop.com virus

Hoe worden mensen geïnfecteerd met het Yeadesktop.com virus? Het kan zijn dat je roekeloos software downloadde vanop onbekende bronnen. Bovendien is het zo dat, ook al heeft een toepassing een officiële site, dit niet betekent dat het betrouwbaar is. Controleer of beveiliging onderzoekers iets fout gevonden hebben aan het tool dat je wil installeren. Bovendien moet je steeds de Setup Wizards aanpassen. Dit kan je doen na het selecteren van de aangepaste/geavanceerde modi en alles na te kijken wat er aangeboden wordt. Verschillende sites van derden kunnen ook betrokken zijn bij de zogenaamde ‘drive-by download’ strategie. Als je systeem reeds geïnfecteerd werd met een malware parasiet, wordt het makkelijker om ook besmet te worden met andere.Automatische tools Het Yeadesktop.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Yeadesktop.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Yeadesktop.com virus

Hoe Yeadesktop.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Het Yeadesktop.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Yeadesktop.com virus en gerelateerde parasieten als Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus , Qone8 virus , Oursearching.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Het Yeadesktop.com virus van uw browsers

  Top Hoe Het Yeadesktop.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Yeadesktop.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Het Yeadesktop.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Het Yeadesktop.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Yeadesktop.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Het Yeadesktop.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Yeadesktop.com virus van de lijst.

Hoe Het Yeadesktop.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Het Yeadesktop.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Yeadesktop.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Het Yeadesktop.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Het Yeadesktop.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Het Yeadesktop.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Yeadesktop.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Het Yeadesktop.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
juli 4, 2017 07:26, juli 19, 2017 10:40
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *