HugeMe ransomware - Hoe te verwijderen

HugeMe ransomware

Een gemeenschappelijke vijand is opgeflakkerd en heeft zijn ware kleuren getoond. Waarschijnlijk de meest fundamentele en belangrijkste aspecten om te bespreken zijn de karakteristieken van het HugeMe crypto-virus als een ransomware. Deze beschuldigingen worden niet afgezwakt aangezien deze infectie de essentiële symptomen van een ransomware dreiging vertoonde. Dit lijkt een momenteel actieve variant te zijn. Daarom raden we je ook aan om voorzichtig te werk te gaan. Het werd bevestigd dat de HugeMe infectie gebaseerd is op een open-source project genaamd HiddenTear. Hierdoor kan worden aangenomen dat deze ransomware AES-versleuteling codes manipuleert om ze te gebruiken in het bestand versleutelingsproces. De dreiging beheert niet één, maar drie e-mailadressen die mensen moeten contacteren in geval van het HugeMe virus. Als je hulp nodig hebt met het decoderen van je bestanden en de verwijdering, moet je verdergaan naar het einde van dit artikel en alle instructies bekijken die we toegevoegd hebben. We durven echter ook stellen dat het volledig lezen van dit artikel ook zijn voordelen heeft.

Een beeld schetsen van de HugeMe ransomware

Het HugeMe virus zal duidelijk een impact hebben op je computersysteem: het hangt er gewoon van af of je oplettend genoeg bent om het op tijd op te merken. Eigenlijk kan niet zomaar iedereen versleuteling opmerken en het voorkomen. Het voornaamste minpunt aan deze virussen is dat ze erin slagen hun zaken geheim te houden voor de gebruiker. Hierdoor eindigen veel mensen met een infectie op hun pc die van hun data een onleesbaar boeltje maakt.

Als we het hebben over het HugeMe virus, kunnen we je melden dat het geen bezwaren heeft tegen deze actie. Het sluipt je apparaat binnen als een giftige slang en verspreid zijn gif waar het kan. Als eerste zal het Hugeme.exe als payload plaatsen en zijn plan is om de dingen te starten door waarden toe te voegen aan het Windows Register die verantwoordelijk zullen zijn voor het constant opstarten van de payload op de achtergrond. Daarna zal de ransomware volgens het boekje handelen en zijn ontwerpers contacteren via een C&C-server en daarna richt het snel zijn aandacht tot scans, gericht op het detecteren van bestanden geschikt voor versleuteling. Meer dan honderd bestandstypes kunnen potentieel geruïneerd worden om het overwicht op de gebruiker te verkrijgen. Data die te maken kreeg met een AES code krijgt ook een .encrypted extensie onmiddellijk na zijn oorspronkelijke. Bijvoorbeeld, mytrip.jpg zal gevonden worden als mytrip.jpg.encrypted. Daarnaast voegt de ransomware ook een DECRYPT_ReadMe.txt bestand toe, wat je aanzet tot het betalen van 1 BTC voor het decoderen van de bestanden en de hackers te contacteren via drie e-mailadressen: [email protected], [email protected] en [email protected] Het bericht informeert je ook dat je maar 5 dagen hebt om de transactie uit te voeren en de misdadigers hiervan op de hoogte te brengen. Als de tijd verlopen is en er geen betaling werd uitgevoerd, wordt de decoderingssleutel naar het schijnt permanent verwijdert.

Werd het mysterie van de HugeMe ransomware opgelost?

Momenteel doen de beveiligingsonderzoekers geen meldingen over gratis decodering software. Daar deze optie momenteel niet beschikbaar is, kan je andere manieren proberen om ze opnieuw toegankelijk te maken. Het is mogelijk dat het HugeMe virus geen impact heeft op Shadow Volume Kopieën. Als dit waar blijkt te zijn kunnen je bestanden hersteld worden. Naast deze optie, kan je ook gratis bestaande recovery tools proberen. We kunnen je niet beloven dat ze zullen werken, maar het is het proberen waard. Mensen die nog nooit te maken kregen met een ransomware virus, probeer dit zo te houden. Neem de gewoonte aan om je bestanden op te slaan op back-up media. Dit zal je immuun maken voor ransomware infecties. Aangezien het verslaan van deze virussen eerder een moeilijke missie is, raden we je aan je tijd te spenderen aan het beveiligen van je data in plaats van het te verliezen.

De HugeMe ransomware: waar kont het vandaan?

Het zou geen nieuws zijn om te weten te komen dat een kwaadaardige spam campagne de payload van de HugeMe ransomware levert. Dit is een zeer veel voorkomende truc om virussen te verspreiden onder internet surfers. Meestal zijn de berichten die mensen bereiken op een dringende manier opgesteld, waardoor je de indruk krijgt dat er geen tijd te verliezen is. Dit is echter gewoon een manier om je te misleiden. Als je postvak in een vreemd bericht ontvangt, download de bijlagen dan niet. Momenteel, zijn Microsoft Word documenten met kwaadaardige macro’s zeer populair om aan mails toe te voegen. Natuurlijk, kan de HugeMe ransomware ook verdeeld worden via exploit kits of sociaal netwerken.

Spyhunter of Malwarebytes zijn de tools om op te rekenen voor het verwijderen van malware. Deze anti-malware programma’s zullen het HugeMe virus detecteren en verwijderen. Voor je ze echter gebruikt, moet je kopieën maken van de versleutelde data voor het geval de payload erin slaagt deze te verwijderen. Voorstellen voor het handmatig verwijderen en decoderen vind je terug onder dit artikel.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Hugeme Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Hugeme Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe HugeMe ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat HugeMe virus je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van HugeMe ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan HugeMe virus.


3. Herstel door HugeMe ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert HugeMe virus om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-hugeme-ransomware

Removal guides in other languages

HugeMe ransomware (en) 
HugeMe ransomware (es) 
Ransowmare HugeMe (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.