Hydracrypt - Hoe te verwijderen

Hydracrypt

Hydracrypt is een nieuw computer virus dat geregistreerd staat als ransomware. Het virus richt zich op je persoonlijke bestanden, zoals foto’s, documenten, audio bestanden en andere private gegevens. Als je pc geïnfecteerd wordt met Hydracrypt, zullen de meeste van je, op de harde schijf opgeslagen, bestanden vergrendelt worden en zal je deze niet meer kunnen gebruiken tot je dit probleem hebt opgelost.

Voor we het hebben over de specifieke eigenschappen Hydracrypt en hoe je dit probleem kan oplossen, willen we je zeggen wat je nu onmiddellijk moet doen als je pc geïnfecteerd werd met het Hydracrypt ransomware virus. Schaf jezelf onmiddellijk een betrouwbare anti-malware toepassing aan, zoals Spyhunter of Malwarebytes, installeer deze en voer er een volledige scan van al je op de harde schijf opgeslagen bestanden mee uit. Eén van deze toepassingen zou onmiddellijk het Hydracrypt virus moeten detecteren en automatisch verwijderen. De Hydracrypt ransomware kan ervoor zorgen dat andere virussen je systeem infiltreren, een anti-malware toepassing zal ook deze detecteren en verwijderen. Je kan natuurlijk ook een andere anti-malware software gebruiken als je de voorkeur aan geeft.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Hydracrypt moet je dit artikel verder lezen.

Over de Hydracrypt ransomware

Hydracrypt richt zich op verschillende bestandsvormen, inclusief .doc, .docx, .pdf, .txt, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx, .xml, .rar, .zip, .jpg, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .bkp, .iff, .avi, .wmv, .wav, .mpg, .mpeg, .crw, .raw, .ogg, .mp4, .mp3, .mkv, .psd, .asp, .wps, .dbf, .csv, .flv, .html, .arw, .mdb, .sql, .pak, .asf, .flv, .html en vele anderen.

Als je pc geïnfecteerd wordt met Hydracrypt zullen alle bestanden met de bovenvermelde extensies zeer waarschijnlijk vergrendelt worden. Het volgende wat er gebeurt is dat men je zal vragen een losgeld te betalen om een decoder te ontvangen voor je persoonlijke. Alle informatie en details over hoe je bestanden te herstellen worden getoond in een bericht dat op je bureaublad verschijnt. Het zegt:

Al je bestanden en documenten werden gecodeerd! De codering werd gedaan met een speciale crypt-code! Er is GEEN MOGELIJKHEID om je bestanden te decoderen zonder onze speciale software en je uniek private sleutel! Om je software te kopen moet je ons contacteren via E-MAIL:

1)[email protected]

of

2)[email protected]

Je e-mail tekst moet jouw uniek ID nummer en één van je gecodeerde bestanden bevatten.

Wij zullen één van je bestanden GRATIS decoderen! Dit garanderen wij!

Den eraan! Je tijd is beperkt; 72 uur.

Als je geen mail stuurt, zullen wij je sanctioneren:

1) De prijs van je software zal de hoogte ingaan

2) Je unieke private sleutel wordt vernietigd (Hierna blijven je bestanden voor goed gecodeerd)

3) Je private info, bestanden, documenten zullen verkocht worden op de zwarte markt

Aandacht: al je pogingen om je pc te decoderen zonder onze software kunnen je bestanden beschadigen of vernietigen!

Wees niet te impulsief en betaal het losgeld niet en neem ook geen contact op met deze cyber criminelen. Er is geen garantie dat je bestanden gedecodeerd worden, zelfs niet als je het losgeld betaald.

Wat te doen als je bestanden gecodeerd werden door de Hydracrypt ransomware

Hoewel er geen geldige en gratis decodeerders zijn die je probleem kunnen oplossen, is de enige manier om je bestanden te herstellen dit te doen van op een back-up bestand. Dit is natuurlijk enkle mogelijk als je er eentje. Hier is een volledige handleiding over hoe dit te doen – https://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restore.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Hydracrypt en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Hydracrypt en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Hydracrypt verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat Hydracrypt je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van Hydracrypt

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan Hydracrypt.


3. Herstel door Hydracrypt aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert Hydracrypt om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Verwijdering handleiding Hydracrypt

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-hydracrypt

Removal guides in other languages

Hydracrypt (en) 
Hydracrypt (dk) 
Hydracrypt (de)  Flag of Germany
Hydracrypt (es) 
Hydracrypt (jp) 
Hydracrypt (se) 
Hydracrypt (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.